dijous, 28 de juny de 2007

Accident?


Un accident, segons el DIEC, és un “esdeveniment casual que comporta un dany, que té conseqüències funestes. Un accident d’aviació. Hi ha hagut tres accidents de trànsit”.

Els mitjans de comunicació i els ciutadans tendim a parlar d’accidents mortals a les carreteres, però en casos com el del jove motorista que va perdre la vida a la Bartra l’any 2005 a causa de l’envestida d’un cotxe, podem parlar d’accident?, d’esdeveniment casual?

Llegeixo al diari que l’home que va provocar l’accident “conduïa a 120 quilòmetres per hora quan la limitació era de 30” i que va donar positiu en la prova d’alcoholèmia. Segons la vídua, més d’un any després de l’accident l’acusat havia tornat a ser detingut per embriaguesa. Tot plegat, molt casual i accidental.

Crec que aquest senyor no hauria de conduir mai més, en comptes dels quatre anys sense carnet que li han imposat; i els quinze mesos de presó ferma em semblen pocs.

M’agradaria que els mitjans de comunicació fessin l’esforç d’evitar la paraula accident en casos com aquest, sobretot quan ja hi ha sentència. En comptes de “quinze mesos de presó ferma per a un conductor per un accident mortal”, proposo “quinze mesos de presó ferma per a un conductor per homicidi imprudent”; en lloc de “la penosa situació que viu la família arran de l’accident”, “la penosa situació que viu la família de la víctima”; en lloc de “mor un motorista en un accident a la Bartra”, “mor un motorista envestit per un cotxe”, etc.

I finalment, també trobo que s’hauria de revisar la legislació perquè els farruquitos que escapcen famílies no puguin tornar mai més a agafar el volant i reflexionin uns quants anys a la garjola.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest comentari no seria pròpiament sobre aquest text, però no sé on posar comentaris sobre el bloc en general, perquè em va una mica gros l'internet en general. Una queixa sobre el vostre bloc, mosso i mossa: no sé si hi mereix entrada el Salvador Sostres, cada cop és més insuportable, un reaccionari sense solta ni volta. ¡Fora Sostres!

Anònim ha dit...

completament d'acord, que els farruquitos es podreixin a la presó.

reflexions en català (marc) ha dit...

Hola,

Pots posar els comentaris que vulguis aquí mateix, encara que no tinguin res a veure amb el tema.

Pel que fa al Sostres, jo no me'l prenc seriosament. És un provocador. Però això no vol dir que no el llegeixi.
El Sostres m'agrada com escriu i el segueixo encara que no combregui amb moltes de les coses que diu.

Els nostres enllaços no són només de gent que ens caigui bé o ens agradi. Per exemple, tenim un enllaç a Libertad Digital, que són del pitjoret que ens podem trobar a la xarxa.

Jo llegeixo fins i tot el dimoni. Masoquista? Potser sí.

Salut!

reflexions en català (josefina) ha dit...

Jo el que trobo escandalós quan s'informa als mitjans de comunicació d'accidents de trànsit és que sempre es diu: el vehicle ha sortit de la via, o ha envestit un altre vehicle, o ha topat contra la mitjana de seguretat, etc. "per causes desconegudes". Quan tothom sap que la immensa majoria de les vegades, la causa és la velocitat. Doncs fins que els mossos d'esquadra no sàpiguin dir en els seus comunicats que tal cotxe ha sortit de la via per un excés de velocitat, o si hi volen posar el "presumptament" o "presumiblement", doncs fins que no ho facin, la resta de queixes són hipocresia i de la bona.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...