dimarts, 7 d’agost de 2007

Què volen, aquesta gent?

Sembla que es confirma el rumor que l’Antoni Bassas deixa Catalunya Ràdio per dirigir l’Avui i que el substituirà el Manel Fuentes.

Per mi, aquests moviments no tenen ni cap ni peus i confirmen que aquesta gent el que vol és enfonsar els mitjans públics i després, el país.

TV3 ja fa temps que no és la meva. De fet, només en miro els informatius, Polònia i Afers exteriors.

Els informatius me’ls miro de tant en tant perquè mira... perquè sóc masoquista i m’agrada rajar. Ja poden canviar d’editor i de presentador, ja poden posar-hi al capdavant el Pellicer. Res. Són infumables (els informatius i el Pellicer). L’audiència cau en picat. Per què? Si oferiu informació en clau espanyola, el més normal és que els espanyols mirin Antena 3 o Telecinco i els catalans en passem olímpicament.

Hi ha dies que resulta indignant veure notícies destacades sobre un incendi de 10 hectàrees a Huelva, sobre les 4 assistències que ha fet el Calderón (que és català?) a l’NBA, sobre un atracament a Granada... En fi, molt trist.

A la ràdio es carreguen el gran programa Els viatgers de la gran anaconda i al seu lloc ens foten un programa de l’arxipresent Carles Capdevila sobre els mocs de la canalla, tenen el Gaspar Hernàndez castigat a la matinada... I ara posen el graciós del Manel Fuentes a conduir un programa pretesament seriós.

Mireu, el Bassas ja se’m feia pesat i crec que li convé un canvi. Ara: canviar-lo per aquest pallasset... què voleu que us digui.

La seva està com el nostre país: fatal.

I el que també m’emprenya és que el Vicent Sanchis deixi de dirigir l’Avui, un diari que creix perquè ofereix molt tall; perquè té una línia editorial desacomplexada i directa, amb una distància envejable; perquè té opinió i una secció de política solvent; perquè no enganya; perquè té el nostre país com a centre d’interès i informació... I ara me’l treuen? Espero que no se’n vagi gaire lluny de l’Avui perquè si no, ja em poden esborrar de subscriptor.

Au!

12 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Només una reflexió arrel d'aquest comentari, de moment:

Miro a l'Avui d'avui les audiències de televisió a Catalunya. Diumenge passat, 5 d'agost. Programa més vist: el Gran Premi d'Hongria de la F1 a Tele 5 (537.000 espectadors). Segon: post F1 GP d'Hongria també de Tele 5. Tercer: Sin rastro, d'Antena 3. Quart: Los Simpson, també d'Antena 3. Cinquè: el previ de la F1 també de Tele 5. Sisè, amb 408.000 espectadors, el GP de F1 a TV3.

Em volia fixar només en les audiències de la cursa de Fórmula 1: què significa que hi hagi 129.000 persones de més a Catalunya que prefereixen veure la mateixa retransmissió en castellà que en català? Vol dir que realment a Tele 5 fan professionalment i tècnicament una retransmissió millor que la de TV3? Vol dir que a Catalunya hi ha bastants més habitants (o aficionats a l'automobilisme) castellanoparlants que catalanoparlants?

Per què TV3 ha apostat tan fort per la Fórmula 1? A la vista d'aquestes dades, no sembla que puguin riure ni presumir tant com fan.

Si no recordo malament, la pròxima temporada Tele 5 ja no tindrà els drets de la Fòrmula 1 però en canvi TV3 sí, els seguirà tenint. Però a canvi de què? De més audiència, sembla clar que no.
josefina

Harvester Of Sorrow ha dit...

Dues coses: respecte el contingut de l'article, estic totalment d'acord amb vosaltres. L'Avui no necessita cap canvi, ara que ha revifat, i seria un error enorme posar-hi el Bassas de director. Massa ego. Per cert, el noi que condueix el programa ara a l'estiu, trobo que ho fa molt bé. M'agrada molt la secció "mots creuats". Polèmica sana.

Pel que fa a això de la Fórmula 1: hi ha una explicació més enllà de la qualitat de la transmissió. De fet, crec que en tinc dues. La primera és simplement idiomàtica, hi ha molta gent que s'estima més Tele 5 només pel fet que parlen en castellà. I la segona té a veure amb l'estil. A Tele 5, sense cap mena de complex, s'han posat la disfressa de "hooligan" i fan una transmissió purament alonsística, parcial i xovinista, en la línia d'altres mitjans, com la Cadena SER. Hi ha molt garrulo que no pot suportar els comentaris imparcials de la gent de TV3 i per això se'n van on els diuen el que volen sentir, encara que a "La Teva" tinguin millors comentaristes tècnics.

Ah, per cert, diria que Lobato&company encara té els drets de la Fórmula 1 per a la próxima temporada. MediaPro els ha comprat per a la temporada 2009/2010.

reflexions en català (marc) ha dit...

Sort que ens queda gent com el harvester a 'la seva', que si no...

Joan Arnera ha dit...

Avui m'han dit que el rumor d'en Bassas és fals... almenys per aquest any. Ho explico una mica al bloc.
Salut

mal arriada ha dit...

si no és aquest any, serà el que ve, i anar-la fotent. ¿Què s'han cregut, aquesta gent? vinga aparcar la gent que diu i escriu les coses clares, i cada cop aparcar més el català. Els objectius són molt clars. El Montilla sembla que no fa feina, bé, de polític potser no, però d'exterminador de Catalunya sí. No para. Ara, que jo em pregunto ¿on estan els funcionaris? un personal que no ha de patir pel futur de la seva butxaca, no es pot estar de braços plegats mentre els polítics destrueixen els seus camps professionals. Ara, aquests mentre en sortint de la feina tinguin la bona vida que tenen... tampoc foten cap por.

Dessmond ha dit...

No passa cada dia que el president Pujol pugui retratar-se amb alguna personalitat. L'enhorabona Josefina!

Segon tema: La Fòrmula 1 a TV3 és una fòrumla més de tercermundisme. Quan una retransmissió d'això desplaça els informatius, està tot dit. Model Burundi de "pan y circo".

Llegeixo el que diu, també, en Joan Arnera. El rumor el va llençar el mitjà digital servit pels socialistes. Potser és un globus sonda. Però si el rio suena por donde ha sonado, es que agua lleva.

Amb els canvis que s'han rumorejat aquests dies, amb efecte dominó, el panorama pot ser encara més dur.

Quan es va desballestar Catalunya Ràdio, va haver un fugida en massa cap a RAC1. Quan es deballesti l'Avui, cap on poden anar la gent que hagi de sortir en estampida?.

Tant de bo tot sigui un rumor. Però és un rumor amb bastanta mala llet. Si no és al setembre, serà a l'octubre que la ballarem.

Anònim ha dit...

Felicitats pels ceps, punyeteros !!!!
Pel demès que voleu que us digui...Que fotin el que vulgui tot fot fàstic...Tant sols m'interessa salvar el món en general, de la mediocritat que creix dia a dia.
Kantugansu

reflexions en català (marc) ha dit...

Joan, vejam què passa amb el Bassas, el Sanchis i companyia. Si en saps res, ja ho saps.

Mal arriada, tens molta raó. Aquest silenci de què parles és ampliable a molts sectors més a part dels funcionaris. Aviat el talent estarà mal vist per aquests psedudoprogressites que volen la igualtat; o sigui, que tothom sigui igual de mediocre que ells, que siguin obedients. Empleats.

Dessmod, no ho diguis a ningú: la Josefina i la Marta Ferrusola són parentes. Com va dir el president el dia que vam dinar plegats, la Marta és una reconsagrada, com la meva xicota. Deu venir de sang, hehe. És una plaer llegir els teus articles. Continua així. Pel que fa a l'Avui, espero que no es carreguin la la bona feina que estan fent. Seria una llàstima perquè l'Avui, per fi, ja és un bon diari. Seria massa escandalós i els Lara tampoc no són ximples. A vore què passa.

Anònim, els ceps eren deliciosos, potser els més bons que he menjat mai. Hi ha força diferència entre els primerencs i els que surten més endavant. Comença la 'febre' boletaire.

Salut per a tots.

josefina ha dit...

La febre boletaire aquest any no anirà enlloc senzillament perquè no n'hi haurà gaires, de bolets. L'any passat va ser un any extraordinari i els boscos se'ns van omplir com les Rambles de Barcelona, quina gràcia. O sigui que aquest any, per tradició, no toquen gaires rovellons per cap. O sigui que no cal que en busqueu...

reflexions en català (marcI) ha dit...

No feu cas de la Josefina. És una talibana pirinenca que no vol pixapins als boscos del seu poble, hehe.

Ara seriosament: alguna cosa s'haurà de fer per controlar els boscos. No pot ser que els nostres boscos (la majoria, privats) es vegin inundats de gent irrespectuosa i irresponsable que no té cura del que nosaltres estimem i intentem conservar. Cal aturar la febre boletaire que hi ha actualment. Com sempre (i per desgràcia), el primer que cal és educar, ja que els pares no tenen temps i/o ganes. Cal educar en el respecte al bosc (quin remei!) i després ja aniràs al bosc a desfogar-te. Perquè és molt millor que et desfoguis al bosc que no pas al bar o fotent-li hòsties a a la dona.

Formació i peatge si voleu plegar bolets als nostes boscos.

Salut

Harvester Of Sorrow ha dit...

Estic d'acord amb això que apunta el Dessmond de la Fórmula 1 i els informatius: canviar-ne l'horari i fins i tot el format em sembla molt greu. No entenc com no fan com fa unas quants anys, que saltaven al 33 i cap problema. O per què tenim dos canals? Lamentable.

síl ha dit...

ups! no en sabia pas re de tot això... si és que, lo que menos compte és la qualitat i tirar lo país andavant...
mai hai antés perquè dupliquem la programació de la F1 si la de Tele5, ni que el Gaspar estigui fent un programa com "La nit dels ignorants" o que, com bé diu la Josefina, només 3 programes valguin la pena a TV3 (jo rescataria també el "30 minuts").
Jo et proposo pels Matins ;)

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...