dilluns, 27 d’agost de 2007

Que ja està bé, home, ja està bé!!!

Crec que una de les millors decisions que hem pres amb el Marc els últims mesos ha sigut la de fer-nos subscriptors de l’Avui. Jo trobo que m’hi enriqueixo molt i que aprenc a posar en dubte molts dels discursos oficials que ens arriben a través de la cada cop menys nostra TV3, o a través d’altres diaris. He tingut èpoques en què he llegit molt La Vanguardia, però el seu a vegades poc dissimulat anticatalanisme me n’ha anat separant, tot i que sempre que puc em llegeixo els articles de gent com el Jordi Barbeta o el Francesc Marc Àlvaro, que m’agraden molt.

No volia dedicar l’article a l’Avui ni a cap diari en concret, sinó a les noves declaracions –ei, recordeu-vos que existeixo i que sóc vicepresident- del Carod. Jo ja no puc més amb personatges d’aquesta talla, gent. No sé què recoi es podria fer però ja està bé que aquest senyor ens prengui el pèl d’aquesta manera, a la gent que, REALMENT, pensem que la independència és l’única sortida possible si volem sobreviure com a país, com a identitat, com a cultura, com a història, com a camí cap al progrés...

I si he fet referència a l’Avui és perquè a les seves engrunes d’avui, el Joan Oliver li diu molt clar, al Carod, que el que s’ha de fer si de veritat es vol convocar un referèndum el 2014 és posar-se a treballar ara mateix. I el senyor Carod, com a vicepresident d’un govern liderat per una persona que ja s’ha tret la màscara definitivament, ¿hi està treballant, en aquest horitzó? No, no i no. Al contrari, com tots els dirigents de l’E actual, amb les seves baralles pel poder i a cop de titular fàcil (¿eh que no hem oblidat la fatxenderia del Vendrell en plena calçotada?), s’està burlant contínuament de les persones que sí que volem treballar des d’ara mateix per convèncer qui calgui que continuar units a Espanya és un llast que, més tard o més d’hora, ens acabarà passant factura. Carod, si us plau, prou mentides!

12 comentaris:

Joan Arnera ha dit...

Resposta a l'enquesta: El millor seria programar "ja" (però ja ja d'ara mateix) un referèndum... però programar-lo per al 3014. Què millor que celebrar els 1300 anys de la derrota amb l'inevitable i definitiu pas cap al sobiranisme. He dit sobiranisme? Jo encara proposo que el 3014 es faci un referèndum només en favor del federalisme, que aleshore és evident que ja estarà plenament implantat a la nació de destí universal que és EspaÑa (arriba, arriba!). I jo em comprometo, el 3014, a sortir de l'infern per votar a favor... ep, però a favor d'un federalisme asimètric... i d'una monarquia (hispànica o millor encara, ibèrica com el pernil) sense la llei sàlica... ei i això per començar. Que fort, què bèstia que sóc, quina audàcia. Ni que fos d'ERC!
Em faig por a mi mateix. Visca Carod, Carod president el 3014 i, des d'ara, comencem a parlar-ne i pàrlar-ne i parlar-ne i pàrlar-ne i parlar-ne i pàrlar-ne i parlar-ne i pàrlar-ne i parlar-ne i pàrlar-ne...

Dessmond ha dit...

L'Engrunes d'avui, com sempre, és magnífic. El que no entenc és perquè n'Oliver no és l'actual vicepresident de Catalunya. Ara hi tenim un vulgar venedor de fum.

reflexions en català ha dit...

Joan,

Gràcies per aquest toc d'humor. Ara mateix és el millor que podem fer per distanciar-nos una mica d'aquesta gent. La proposta del Carod és tan ferma que ni surt a la web d'Esquerra. Això sí, a la web podem llegir frases com "Zapatero s’equivoca amagant el cap sota l’ala i parapetant-se darrere la Ministra de Foment", "Esquerra presenta una esmena a la totalitat a la Llei estatal del Cinema per envair competències de la Generalitat", "Montilla no pot barrejar el dèficit d’infraestructures amb el debat identitari i alhora reconèixer la baixa inversió", "Joan Puig denuncia ‘el sectarisme dels governs espanyols de torn’ i demana la dimissió de la ministra de Foment per ‘mala gestió’"...

En fi, m'apunto a la teva proposta de referèndum sobre el federalisme asimètric (amb pluja fina inclosa) el 3014 i aposto pel canvi de la llei sàlica per la fàl·lica.
Salut.Dessmond,

El que quedarà de tot plegat és que Esquerra no haurà sabut aprofitar el descontentament que hi ha ara ni podrà aglutinar aquest nombre cada vegada més alt que hi ha d'independentistes, com ell mateix diu. Quina reacció tan trista davant la por que (ara) tenen de desplomar-se a les eleccions espanyoles. Quina credibilitat té ara aquest senyor?

Harvester Of Sorrow ha dit...

El Carod s'ha convertit en un dels porquets de "Rebel·lío a la granja": un cop és al poder, l'únic que l'interessa és conservar-lo. I si l'única manera de fer-ho és anar venent fum d'aquesta manera tan descarada (aprofitant que és el President en funcions) doncs encara millor.

ERC s'està acostumant al titular fàcil: llençar la bomba -fètida- i després amargar-se en un racó, com els nens que reiuen a veure les conseqüències de la seva malifeta. Si de debò volen aconseguir la independència, el que han de fer és posar-se a treballar per aconseguir-ho, no anar elaborant plans a set anys vista. Set anys!!!! I és que no han triat la data per casualitat: si, com s'intueix, van perdent pes polítics en les pròximes leccions (generals i catalanes), sempre podran dir que si no es fa el referèndum és perquè el poble no ha volgut apostar per l'única força política que hi creu. Ja tenen l'excusa abans del seu pronosticat fracàs.

Per cert, avui "La Teva" s'ha cobert de glòria: després de la informació sobre la compareixença d'en Pepe Montilla, s'han quedat a gust amb un vídeo de més d'un minut i mig sobre les obres que la Generalitat ha projectat per a Catalunya en els pròxims mesos.
Només hi faltava en Franco inaugurant pantans. Quina pena. I pensar que abans es queixaven de veure en Mas a totes hores al TN, quan preparava la seva successió al gran Pujol...

albert ha dit...

Bé, crec que per fi alguna cosa està canviant i que la societat adormida que teníem fins ara come´nça desvetllar-se. I sino mireu aquest article a l'AVUI http://www.avui.cat/article/mon_politica/4730/intel·lectuals/proxims/ciu/erc/creen/forum/sobiranista.html
on s'anuncia que es crearà una plataforma sobiranista`. Què té de nou aquesta plataforma? Doncs que no hi ha polítics que actualment estiguin en exercici, al poder o a l'oposició, i que està basada en la societat civil.

Això és bo, perquè vol dir que esperonaran, més enllà de proclames com les de Carod (llegides més en clau interna per frenar l'avenç dels crítics i l'assalt al poder d'en Puigcercós), esperonaran, deia, als partits que tenen un mínim de consciència nacional.

La veritat és que creia que mai arribaria aquest moment, però sembla que sí, que la injecció montillesca (de la qual PSC n'és el líquid i ERC n'ha estat la xeringa) no és letal i que encara es pot trobar l'antídot.

Ja sabem que assolir la sobirania no és cosa de quatre dies, però fa tant temps que s'hi treballa! I pel camí n'ha quedat moltíssima gent... benvinguda doncs aquesat plataforma si ha de servir per desvetllar el son dels polítics catalans.

reflexions en català (marc) ha dit...

Albert, aquest fòrum és una esperança i crec que està format per gent solvent com el López Tena i amb ganes de treballar ARA.

ARA, Carod!!!

reflexions en català (josefina) ha dit...

http://www.plataformaperlasobirania.cat/

M'acabo de llegir el manifest i m'he mig emocionat, perquè ja feia temps que volia confirmar que realment hi ha gent a Convergència que creu de veritat en l'autodeterminació del nostre país. Pel que he vist, només s'hi poden adherir els militants de CIU i militants d'altres formacions, llàstima.

Tan de bo, tan de bo, això pugui donar els seus fruits! Ara, amb el senyor Carod apoltronat al pati dels Tarongers, que difícil que ho veig! Deixa pas, Carod!!

Farem tot petar ha dit...

Potser una cosa bona que té aquesta època és que les coses passen força ràpid. Ara estem decepcionats i esmaperduts, però jo seré optimista i creuré que els pàmfils ganduls enganxats a la cadira aniran caient per voler-nos fer creure que són immortals. Doncs no, no, segur que són més efímers del que ells mateixos s'imaginen.
Té raó una carta o un article a l'Avui quan reclama a TV3 un homenatge al Xirinachs. Que fins i tot van donar un documental de la leidi Di!!!!!!!!!!!!

reflexions en català (marc) ha dit...

farem tot petar,


És ben cert que les coses passen amb molta rapidesa. I potser aquesta constatació ens hauria de ser més optimistes.

A mi se'm fa molt difícil imaginar-me el futur, en general i pel que fa al nostre país. Ja m'agradaria ser més optimista, ja...

Farem tot petar ha dit...

L'altre dia em deia un amic que el Carod sempre ha estat una tieta, que aquesta idea de "fer-nos els simpàtics" amb Espanya ha estat sempre al centre de la seva ideologia. És a dir que ara tampoc cal criticar-lo tant, perquè en la seva ingenuïtat de tieta, ha seguit en la seva línia. Que no ha pactat amb el PSOE per la cadira, perquè igualment i potser més folrada l'hauria tingut amb CIU, sinó per alguna cosa més, per una estratègia que potser, li costarà més cara del què ell mateix s'imagina. El gran problema és creure, i que s'ho creguin els màxims dirigents d'ERC, que els espanyols ens acabaran estimant.

Premio consuelo para Lucía Folino ha dit...

http://premioparalucia.blogspot.com
Estás invitad@.


Aprenderé catalán, no te apures.

reflexions en català (marc) ha dit...

farem tot petar,

Jo sí que vaig ser un ingenu perquè al Carod me'l vaig creure quan va començar a dirigir el partit.

El que ja no tinc tan clar és si l'estratègia ha que adoptat Esquerra de fer el Montila president i donar suport al PSOE és fruit de la ingenuïtat. ¿Realment es pensaven que el Zapatero estaria disposat a resoldre el 'problema català', o potser aquesta deriva ha estat per l'eròtica del poder i la vanitat personal?

Salut

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...