diumenge, 14 d’octubre de 2007

Operació tornadaAquesta foto està feta des del terrat de casa, és la C-14 al pas pel Pla i en direcció a Organyà, Oliana, Ponts, Barcelona. Hora de la foto: 14.30. Ja feia gairebé mitja hora que hi havia retencions. Primer hem pensat que potser hi havia hagut un accident (com acostuma a passar gairebé cada setmana) però com que hem vist que pujaven cotxes, hem pensat que ja eren retencions provocades per l'operació retorn pont de la Hispanitat.

Què us sembla? Jo és el segon o tercer cop que veig cues al Pla en sentit baixada. Només havia conegut les que es formaven els agosts de la meva infantesa, cada dia de cada dia, per pujar cap a Andorra. Però les de baixada són una novetat de l'últim parell d'anys.

A Catalunya Informació han confirmat que, efectivament, a la C-14 hi ha retencions de 15 quilòmetres des de Ribera d'Urgellet (municipi, el Pla n'és la capital), fins a Organyà. I després vénen els trams lents de Nargó, Oliana, Ponts... No queda res, fins a arribar a Barcelona!! No em fan cap mica d'enveja!!

He llegit que les xifres d'ocupació turística d'aquest pont al Pirineu eren molt bones, i ja s'ha vist. Dijous, divendres i fins i tot ahir dissabte al matí hi va haver un trànsit bestial de pujada cap a Andorra i la Cerdanya. Confio que quan estigui enllestit el tram de la part del túnel del Cadí que ara està en obres, la nostra carretera es buidarà una mica de tant volum de cotxes, que us asseguro que és avorridor. Sobretot per als que suportem tan bé com podem això de viure al costat d'una carretera tan i tan circulada.

Ara, en dies com el d'avui penso: que bé que s'està a casa!!

7 comentaris:

reflexions en català ha dit...

A mi la cua m'ha anat de conya perquè com que pujava d'Igualada, doncs a partir de Ponts ja no m'havia de preocupar gaire per trobar-me de cara el temerari de torn.

ury ha dit...

No us queixeu, que segur que els fums generats acaben de donar l'ingredient ideal perquè després surtin aquests bolets tan guapos que us creixen per aquí la vora.

A Barcelona, de fet, les cues són cada dia i ja ens acostem a l'obra definitiva en forma de fong atòmic.

Dessmond ha dit...

Ostres, realment quan veus això penses "quina sort no haver-me de moure!".

ruth ha dit...

fa poc us deixava un comentari sobre les normes del català que canvien tant que em posen absolutaemnt histèrica. Aleshores no aconseguia trobar més exempels que kiev, kiiv, kíev o kaiv.
ara n'he trobat un altre. Després d'anys dient els correctors que s'ha de dir "handicap" com a paraula aguda i amb l'"h" muda, ara vénen els de l'esadir.cat i diu que l'hem de pronunciar esdrúixola i amb l'h aspirada. Toca't els nassos!

reflexions en català (marc) ha dit...

L'any que ve s'haurà de pronunciar 'jandícap'.

Joliu ha dit...

Amb aquestes cues anar en cotxe és com anar amb tren. Amb tren dels lents vaja, un rodalies o un AVE de Barcelona.

Elies ha dit...

Benvolguts, què us heu quedat atrapats al col·lapse? (és broma...)

Res, que us volia dir, atès que tinc la sort de comptar-vos entre els lectors fidels, que demà miraré d'anar informant al meu bloc del que passi a la CN d'ERc, a partir de les infos que m'arribin des de dintre.

Salut!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...