diumenge, 27 de gener de 2008

porc ferAquí dalt també fem jornades gastronomicotemàtiques. Avui, concretament, hem fet un menú a base de porc fer, altrament dit porc senglar i jabalí.

Per picar, embotis de tota mena, amb el bull de Carnaval i el pernil de porc fer com a plats estrella, i de segon, estofat de porc fer, gentilesa del Josep Maria, gran caçador, millor persona i, segons la Josefina, el millor forner del món fins que es va jubilar.

A les fotos, el Josep Maria i el que ha quedat del seu deliciós pernil de porc fer.

Molt agraïts i molt ben dinats.6 comentaris:

Manel des de l'exili ha dit...

Doncs, segons he llegit el diari, per aquí a la selva negra, concretament a un petit poble de Moosbronn (http://de.wikipedia.org/wiki/Moosbronn ) també aquest cap de setmana feien la matança del porc. El que no ser si era porc senglar o de granja.

Recordo un dia, ara fa uns 30 anys,el Pare, que també es caçador però de perdius, es va trobar, quan ja estava plegant i ja havia deixat la escopeta dins el cotxe, un senglar que baixava per un barranc cap a ell.
Va agafar la escopeta sense fer soroll i va apuntar a la pobre bestia que no s'havia adonat que anava directa al seu destí final. Com que el meu Pare no duia cartutxos adequats, li va tenir que disparar 5 trets de perdigons. Per sort per al meu Pare, el primer li va donar de pler al coll i per això va acabar mort.
A casa, varem cridar a un amic carnisser del poble, que va bullir l'animal per poder-lo "despelejar " ( no ho ser en català) per desprès preparar-lo per fer els filets, costelles, els pernils...etc.
Recordo que era molt bo, malgrat el munt de perdigons que hi trobarem.
Quin record!

Puigmalet ha dit...

Acabo d'aterrar de la muntanya després d'un cap de setmana on també he assistit a la matança del porc (dos, en concret) i ara contemplo embadalit aquests embotits. Encara em dura la síndrome marrana, em temo.

Aviam quan tinc una estona per veure els vídeos de Granollers.

Salut!

re ha dit...

Manel.

Déu n'hi do... Trobar-se un porc de cara...

El porc fer és molt bo, però dur de pair.

Avui el Josep Maria ha anat a caçar però ha tornat sense trofeu. Li queda un mes perquè a final de febrer s'acaba la temporada.

Puigmalet, on has anat marrano?

Puigmalet ha dit...

A Vilallonga de Ter. Allà les vaques i els cavalls (i algun mulat i tot) pasturen vora Ter. ;-)

oriolvidal ha dit...

El porc fer és la prova fefaent que l'Obèlix hauria de ser un referent a la cultura occidental.

Amb un bon senglar, pots sobreviure un mes. Pren-te un civet i no passaràs fred. M'ho acabo d'inventar, però crec que és ben veritat.

vpamies ha dit...

El pernil té una pinta sensacional. Ja em ve salivera!!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...