dissabte, 8 de març de 2008

Bombolles

Matar un regidor de poble davant la seva família demostra fins a quin punt els etarres s’han deshumanitzat.

Ells viuen en la seva bombolla, però no són els únics: els polítics també viuen en el seu món particular.

I la pobra Sandra Carrasco –la filla gran del regidor assassinat–, més que serena com diuen els mitjans, també ha entrat fa poques hores en una altra bombolla, de la qual sortirà d’aquí a uns dies, quan sigui conscient que el seu pare ja no tornarà a les vuit del vespre després de treballar.

És el que m’ha semblat veure en la seva cara i en les seves paraules. I si goso dir això és per experiència.

La Sandra sortirà de la bombolla i haurà d’aprendre a conviure amb aquest dolor. Espero que ETA i els governants espanyols també surtin de la seva.

Cal reprendre el procés de pau amb valentia. És l’única manera, per mi, de solucionar el problema basc. Si ETA està agonitzant com diuen alguns, ¿no us sembla un contrasentit impedir que l’esquerra abertzale tingui veu i empènyer-la cap a la clandestinitat i cap a ETA? No pots il·legalitzar un partit perquè no condemna la violència o amb un altre argument patètic: l’evolució que ANB podria fer en el futur.

A mi aquesta justícia feta a mida em fa por; em sembla un despropòsit i una mostra més que l’Estat de dret s’agafa amb pinces. Quina seguretat jurídica és aquesta? Visca la presumpció de culpabilitat!

Una altra cosa: algun dia sabrem què va passar realment en el procés de pau?

I ja per acabar, precisament perquè sóc el primer que vull que s’acabi aquesta merda d’ETA he fet aquest escrit.


Marc

_________

Un altre dimoni diu que Catalunya és un protectorat d’ETA. Algú el pensa denunciar?
Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...