dilluns, 10 de març de 2008

Excepcionals

Vejam: el fet que perdis 350.000 vots no vol dir que vagin a parar al PSOE, entre altres raons perquè els socialistes n’han guanyat 86.000.

Cal tenir en compte que hi ha hagut un milió i mig de catalans que no han votat; a més, 57.000 ho han fet en blanc i 20.000 han emès un vot nul.

CiU ha perdut 61.000 votants i ERC 350.000; o sigui, 410.000 vots menys per als partits d’obediència catalana.

El PP també ha perdut vots, uns 20.000. Per tant, els espanyolistes han sumat 66.000 vots més que el 2004.

O sigui, sí que hi ha hagut bipolarització, però aquest no és el motiu de la patacada d’Esquerra perquè els vots que ha perdut no han anat a parar al vot útil.

Si a ERC no volen veure la realitat, ja s’ho trobaran. Això sí, que no es pensin que prenent-nos per rucs se’n sortiran: si no han pogut mantenir els 350.000 votants és per culpa seva, i que no em vinguin amb les circumstàncies excepcionals de les eleccions del 2004 perquè ara també ho han sigut tant o més i per a CiU també ho han estat tant el 2004 com el 2008.

Espero que ERC es desperti d’aquest malson i redreci la seva estratègia.

CiU ha aguantat però no ha sabut recollir el vot de molts descontents amb Esquerra. A CiU també li diria que s’ho fes mirar, però suposo que ara tenen altra feina.

Estic convençut que hi ha molta gent catalanista que no s’ha sentit representada ni per ERC ni per CiU i que no ha anat a votar o ho ha fet en blanc. Hi ha mig milió d’aquests catalans que esperen una alternativa que no passa per l’estratègia actual dels dos partits catalans.

Els resultats del PSOE a Catalunya són bons. Ara hi haurà quatre diputats més que a Madrid votaran el contrari del que votaran al Parlament de Catalunya. Bravo. Ista, ista, ista, Catalunya socialista i Catalunya unionista.

13 comentaris:

Manel des de l'exili ha dit...

Molt bo l'analisi Marc, els actuals dirigents d'Esquerra no voldran reconeixer mai el seu error perquè és reconeixer la seva fi com a polítics. I hi ha massa diners i egos entre mitg

Anònim ha dit...

Més enllà d'egos, Esquerra va triar el seu camí quan va preferir el Montilla a en Mas.

ERC va poder escollir entre l'èxit immediat (però de desgast garantit) o bé optar per CiU, quedar com a segona davant el seu "rival", però buscant una estabilitat i un creixement segur del catalanisme a llarg termini (per la forta pinça que haurien fet tots els de l'oposició).

El resultat ha estat una política massa incoherent, quan no esquizofrènica. I em sap greu pel Ridao, perquè ha pagat els plats trencats quan em sembla un bon pensador i un tio amb el cap molt ben moblat.

De totes formes, m'ha sorprès que CiU no hagi guanyat més força. Jo esperava una pujada de dos-tres diputats.

marc ha dit...

Doncs jo a CiU li donava només un diputat més.

Crec que ja s'ha cosntatat que el catalanisem està en crisi. No hi ha horitzó, ni idees clares, ni líders carismàtics ni res.

El Ridao no em desagrada, però ja veus que la gent ha passat factura a l'estratègia del partit.

ERC va cometre el mateix error que CiU quan el Pujol va preferir anar de bracet amb el PP.

Som una desgràcia. Ens barallem entre noslatres com hem fet sempre.

Isidre ha dit...

Jo no he votat perquè senzillament ja no mel's crec. A cap partit catlanista, i no catalanista.
TOTS son uns venuts. Sempre es venen per una cadira. Quina pena i quina poca integritat. I sincerament votar a PSC és votar PSOE per lo tant "lo ditx" Passant de votar que tots foten pena.
Penso que els i està molt i molt be que busquin una altre bona ombre per resguardar-se (a ERC.). S'ho mereixen per mentides i venuts.
Per cert ningú pensa plegar ????
Salut

reflexions en català ha dit...

Isidre, comprenc la teva posició, però de moment em nego a resignar-me.

Hi ha d'haver alguna manera de canviar les coses que no sigui a base d'hòsties, com sempre hem fet per aquí a la pell de brau.

De moment el Puigcercós ha plegat de conseller, tot i que les seves intencions vés a saber quines són, Dedicar-se al partit, diu. Jo crec que més aviat es vol dedicar a ell. Ja ho veurem.

Salut!

vpamies ha dit...

Marc, estem de dol. :(

Llegir les dades mai és fàcil. Menys si no hi ha una voluntat de reconèixer errors o de tant mirar-te el melic, et veus incapacitat per entomar un revés com el d'ahir.

Hi ha, però més variables a tenir en compte.

En el cas d'ICV, per exemple, hi ha una atomització tal de partits ecologistes, verds, naturalistes i amb sigles tan semblants, que segur que molt vot se'ls escapa per aquí.

O simlement, donen poca confiança veure tanta disgregació i poca capcitat de liderar una única proposta creïble.

També és curiós que quan sorgeixen més iniciatives que mai d'independentistes, sobiranistes i catalanistes, el vot de partits autòctons baixi en picat.

Jo penso que és el mateix: s'ajunten quatre i fan una plataforma. Quan cal un lideratge clar i honest.

Puigmalet ha dit...

"Diuen que a partir d'ara els d'esquerra fan jornada intensiva...

Sí, sí... de 8 a 3."

Prefereixo prendre-m'ho amb humor.

josefina ha dit...

Ostres, doncs jo tenia una sensació positiva, després que ja fa unes quantes eleccions que em deparen uns resultats que em deixen bastant K.O. Estava contenta per diversos motius:

Perquè no ha guanyat el PP.
Perquè el PSOE no ha aconseguit la majoria absoluta.
Perquè CIU jo trobo que dins del que cap ha fet un bon paper.
Perquè Esquerra s'ha endut una patacada que es mereixia (i em sap greu pel Jordi Ausàs, sincerament).

Ara, estic d'acord amb els que consideren que CIU hauria d'aprofitar aquesta crisi d'Esquerra per redefinir-se i adoptar una política que engresqui de veritat. Jo estic a punt per ser engrescada. No sóc socialista però sóc optimista!!

reflexions en català ha dit...

Víctor, no hi ha lideratge ni hi ha discurs. Els altres tampoc no tenen discurs, però tenen el poder mediàtic.

Puigmalet, segur que n'hi ha uns quants s'Esquerra que fan menys hores. hehe

josefina ha dit...

Ausàs conseller????

josefina ha dit...

Se m'acumulen les preguntes!

El Montilla acceptarà l'Ausàs com a conseller? A TV3 ja ho han donat per fet. I per què l'Ausàs?

Qui serà ara alcalde a la Seu? A l'Albert Batalla li quedava encara un any per agafar el relleu. Es precipitarà el canvi? O algun dels tres regidors d'Esquerra farà d'alcalde (o alcaldesa) per un any?

Ostres, demà ens espera un dia maco maco!!!!

Anònim ha dit...

Doncs jo també sóc optimista, i sobre tot respectuós amb el resultat. I aquest és que a Catalunya ha guanyat el PSC d'una forma clara i rotunda i no crec que només es pugui explicar per la por. Es el país que és i no cal menystenir els catalans per votar i pensar diferent que vosaltres.
Respecte, respecte, respecte i una mica d'educació.
Un optimista no sociata aficionat alls blogs

marc ha dit...

Anònim, celebro que siguis optimista.

Ara només et falta entendre el que llegeixes en aquest bloc.

Si creus que aquí no hi ha educació ni respecte, bon vent.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...