dissabte, 12 d’abril de 2008

Aigua

Segons El Periódico d’Espanya, el govern català ha descartat el transvasament del Segre perquè, segons la mateixa crosta mediàtica, “Barcelona beurà aigua de l’Ebre gràcies a la interconnexió de les xarxes de distribució de Tarragona i Barcelona”.

El comentari següent del periodista entre guions és impressionant: “El Govern, amb la garantia de subministrament per a la regió barcelonina a la butxaca, va abandonar finalment l’opció —merament tàctica des que l’Executiu central va afirmar la setmana passada que era inviable— del pla Segre.

Merament tàctica... El José Zaragoza ahir era merament tàctic...

Quatre apunts per tancar aquest broma de mal gust que ha estat la intenció de transvasar aigua del Segre justament allà on a la tardor no hi ha aigua:

1. El Govern ens van enganyar quan va negar que estudiava fer el transvasament.

2. Després de reconèixer que es plantejava el transvasament, el Govern no va disculpar-se ni va dimitir ningú.

3. El Govern diu que a Madrit ja sabien les intencions del Govern però que les eleccions van fer que el tema quedés silenciat. Madrit ho nega. Ningú no demana perdó ni dimiteix.

4. El Govern humilia els pagesos de Prats i Sansor en clavar unes estaques sense dir ni ase ni bèstia.

5. El Govern diu: “Vés a saber qui les ha clavat.”

6. Es descobreix que les estaques les van clavar operaris que treballaven pel Govern català. El Govern no demana perdó ni ningú dimiteix.

7. El Govern fa un dels ridículs més espantosos del segle XXI quan dóna les culpes del transvasament als diccionaris, perquè, pobrets, són molt lents i no saben actualitzar immediatament la gran imaginació del conseller. Els maleïts diccionaris no recullen cap paraula per definir una captació puntual. Gravíssim.

8. El José Zaragoza fa de nacionalista i diu que les obres del transvasament es tiraran endavant malgrat l’oposició de Madrit.

9. L’endemà es descarta el pla Segre.

10. No som insolidaris. Si sobra aigua, que se’n vagi allà on faci falta. El que no pot ser és que tinguem uns gestors (no se’ls pot demanar més) tan incompetents. Han enfrontat el territori perquè no donen la talla. I com que hi ha molta gent que no s’informa mínimament bé, surten els prejudicis, les rancúnies i la demagògia barata. Només ens faltaria això: enfrontar-nos encara més. El polítics viuen en el seu món, són porucs i quan toca prendre decisions és fàcil que la caguin. Transvasar aigua des de la capçalera del Segre és un disbarat. Per què, doncs, és la que tria el Govern? Com pot ser? Aquí és on teniu menys vots, és clar. Quatre gats...

11. Per què no demaneu perdó per haver mentit, per haver clavat unes estaques sense permís? Baltasar: no et fa vergonya continuar en el càrrec?

12. Tot passa per Madrit. Fins quan durarà el masoquisme de voler dependre dels espanyols?

10 comentaris:

josefina ha dit...

Es pot dir més alt, però no més clar.

Cent per cent d'acord.

Joan Arnera ha dit...

També del tot d'acord, Marc. Però encara et diré més, no t'estranyi que tot això del Segre hagi estat una maniobra de distracció per acabar fent la connexió amb Tarragona (és a dir, aigua de l'Ebre, que a Tarragona veritablement sobra). Diria que les coses han anat una mica per aquí (no dic pas que tot el govern ho sabés, això, però em sembla que una part del govern -la que mana- sí).
Siau!

Puigmalet ha dit...

Dius "quatre apunts" i en poses dotze? Quina manca de criteri, cagonseu...

Més enllà de la incompetència política i mediàtica, a la qual ja estem amargament habituats, aquest cop la gran novetat ha estat allò que reculls al punt 7: el rídicul de la manipulació terminològica amb aclariment de l'IEC inclòs. La culpa a partir d'ara serà dels diccionaris.

marc ha dit...

Joan,

No ho sé. Si ha estat una maniobra de distracció, també és cert que ha estat una maniobra de desgast i de pèrdua de credibilitat brutal.

El que sí que han demostrat és que formen un autèntic desgovern i que la famosa i superprogre 'cultura de l'aigua' és mentida, paraules i prou.

Puigmalet,

Mira si són dolents els diccionaris que per dir que has fet un petit nombre indeterminat de coses hem de recórrer a paraules com 'quatre':

Exemples:
"T'he de dir quatre coses ben dites."
"Com que som quatre gats, se'ns pixen al damunt."

Jordina ha dit...

Marc, l'escrit és molt bo.

Això funciona així: incompetents grossos als càrrecs i pobre de tu que aixequis la veu. A l'Ajuntament de Barcelona han augmentat sous als funcionaris de l'Arxiu, a tots, però, no. Als que van venir a fer de testimonis al nostre judici, no.

Si no estàs d'acord amb l'abús de poder, la pagaràs. Això també es pot dir més alt però no més clar. Hi ha molts còmplices perquè això pugui passar, no em crec que els polítics tots solets puguin mantenir aquesta bogeria.

marc ha dit...

També hi ha els que paren la mà, els que fan i desfan impunement sense que els polítics els diguin res. Faríem una bona llista.

robsup2007 ha dit...

Mare meva!!. ¡¡Quin espectacle que s'ha fet amb el transvasament del Segre!!. Però el pitjor de tot és voler fer un transvasament com aquest quan no hi ha cabal excedent (ja hi hauràn prou problemes per abastir les poblacions de la seva conca i encara pitjor a tota la plana de Lleida). En fi, sense comentaris...

Puigmalet ha dit...

Quina falta d'objectivitat, la dels diccionaris. Sort que els polítics toquen de peus a terra...

Té la mà Maria - Reus ha dit...

molt bon post i ple de veritats, felicitats, cal que reflexionem tots plegats i no possar padaços

salut

robsup2007 ha dit...

Els socialistes són pitjor del que un es pot imaginar, i els d'ICV encara pitjor. Ara acavo de veure varies noticies que posen de relleu la crispació que hi ha a les Terres de l'Ebre.
La nostra rsposta per part dels companys d'allà ha sigut l'adequada. Ara resulta que els d'ICV de l'Ebre també demanen la dimisió de Baltasar.
Però ERC a Calàbria fent la cagada com sempre. I del que dius de que son 4 gats i per això volien fer el disbarat del transvasament del Segre a la capçalera del riu, concretament a Prats i Sansor... doncs exactament això és així i de qui surt la imatge perjudicada? doncs la d'ERC, que formem part d'aquest govern i que sí que tenim força allà. Això ja és el no va més...
Un salut

Robert

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...