diumenge, 13 d’abril de 2008

Aquí descansa Navales

A través del Joan Arnera he anat a petar a cal Joan Ferran (famós per la seva crosta nacionalista), on he llegit un article d’un tal Carles Navales al Diari de Girona. Us el recomano perquè, a més de destil·lar la insuportable superioritat amb què alguns ens toquen la moral cada dia, és una mostra d’odi, sectarisme, menyspreu, demagògia i falsedat.

El Navales diu que a ERC “pots trobar-t’hi un jove militant, que defensi papers per a tots els immigrants i, al seu costat, un vell militant que faria fora de Catalunya tots els ‘moros’. [...] El racista estaria més prop de les tesis de CiU, i preferiria un govern de coalició amb els nacionalistes en comptes d’un amb els socialistes. Les seves tesis estan millor representades per Joan Carretero, que conserva amb el major afecte la foto que es va fer amb el cardenal Ratzinger abans de ser Papa i que llueix sovint l’escut d’Israel a la solapa.

Fixeu-vos en el profundíssim argumentari que fa servir per justificar que les tesis d’un militant racista d’ERC “estan millor representades per Joan Carretero”: una foto amb el Papa i l’escut d’Israel.

Ah! Segur que a ERC hi ha militants racistes. Al PSC no? No nhi ha cap que, si fos per ell, fotria fora tots els moros?
10 comentaris:

jordina ha dit...

tots els moros i tots els catalans.

Salvador ha dit...

Després de llegir aquesta diarrea mental la cosa que he tret en clar és que els amics dels nazis porten l'escut d'Israel a la solapa, o potser es fan fotos amb el cardenal Ratzinger? M'estic fent un embolic.

robsup2007 ha dit...

Les paraules del tal Joan Ferràn reponen a una única questió: espanyolisme aferrissat. O el que és el mateix anticatalanisme aferrissat.
Ja el vaig sentir parlar sobre la "crosta nacionalista" als mitjans de comunicació. No m'agrada gens ni mica la opció d'en Joan Carretero per ERC però el que menys m'agrada de tot és la gent com en Joan Ferràn.
Després parla de racisme mirant a altres formacions polítiques però evidentment, no revisant les declaracions que ell fa, de al mateixa manera que no deu fixar-se gens bé en les declaracions i formes de milers i milers de militants del PSC, que si no fos pel carnet no se'ls sabría distinguir dels del PP.

Robert

marc ha dit...

Jordina, més que fotre'ns fora, a alguns socialistes el que els fa nosa és la llengua i la cultura catalanes.

Salvador, si intentes entendre aquesta gent és normal que et facis un embolic.

A la 'gran família socialista' sí que n'hi ha molts que són racistes perquè negar-nos el dret de decidir és de racista. Només ho pot decidir la nació espanyola. Nosaltres no. Els que imposen sancions als esportistes catalans que no volen jugar amb Espanya també són racistes?

Robert, benvingut. Coincideixo amb tu excepte en el tema Carretero, per descomptat. Et contestaré en un article properament.

Salut.

Recordem que el nacionalista espanyol Joan Ferran va dir que TV-3 és la televisió més antigovernamental d'Espanya.

robsup2007 ha dit...

A veure marc, doncs vaig entrar al web de RCat i ell mateix ho deia. El famòs centre polític que ara està tant de moda, es a dir, deixar els teus principis ideològics per tirar cap a l'altre extrem (el centre, dir això es una tapadera, no existeix).
I si es clar, JO VULL LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA. En Carretero al principi descomfiava, després vaig començar a mirar les seves entrevistes i em començava a agradar. Però fins el moment que va començar a parlar de la línia ideològica a seguir (la última entrevista seva que vaig llegir al web de RCat).... i no és que jo sigui un esquerrà inmovilista. Em considero modernitzador i ideològicament realista, però no de centre (o sigui de dretes). Les idees s'han d'anar modernitzant però el que han fet a molts de llocs es carregar-se els principis ideològics. L'eixemple més proper el tens amb el PSOE espanyol, que d'esquerra no té res, però la gent li vota perque no hi ha alternativa realista (IU es troba encara als anys 40). Espero haver-te aclarat quina és la meva línia ideològica:
oberta a la societat, fer el programa parlant amb la gent, tractant amb ells, incloure les seves necessitats, fer en definitiva allò que millori la seva vida i es clar, fora d'interessos especuladors (cosa que ja no fan els partits que diuen que volen tirar cap al centre). Aquí t'ho he explicat d'una manera ràpida i força desordenada però si et passes pel meu bloc al post titolat "Els problemes d'ERC i sol.lucions per reconduir la situació", allà exposo les coses amb molta claretat.
No obstant ems emblarà interessant llegir el teu post que publicaràs d'aquí poc i debatre sobre allò :).
Un salut

Robert

robsup2007 ha dit...

Ais se'm oblidava. I a l'hora de pactes, es posa damunt la taurla el dret d'autodeterminació i llei de consultes populars. Qui l'acepti i estigui disposat a tirar endavant la iniciativa i amb convicció cap a la independència perfecte. ¿Que ningú ho accepta?, doncs molt bé a la oposició i que governi la llista més votada, tant si es el PSC com si ho és CiU. A mi no em serveix això de que... ais, és que clar, com CiU es català és millor... NO i NO, serà millor el que accepti el dret d'autodeterminació de la nostra nació. El PSC no el farà per descomptat (per tant fora), però CiU haurà d'acceptarlo sense discusió (avui per avui tampoc estaría per la tasca).
Espero ansiòs el teu article, :).
Un salut

Robert

marc ha dit...

Robert, ara no tinc temps i jo també sóc desordenat. Estic segur que ens entendrem, ja ho veuràs. No estem gaire lluny l'un de l'altre.

Però deixa'm dir-te que el nom no fa la cosa. Una partit no és d'esquerres o progressita, sinó que ho demostra. El fet que el Carretero prioritzi Catalunya en les sigles d'ERC no vol dir que el concepte d'esquerra (si es pot dir així) quedi arraconat, sinó que per poder tenir un país més just i equilibrat socialment el que cal és ser independents, i no vendre'ns la ideologia a canvi d'interessos personals.


Per mi, el Carretero és l'únic candidat que té credibilitat, que em sembla honest i que vol treballar per Catalunya. I ell va ser el primer d'abandonar el vaixell (tripartit 2) quan la cosa fa passava de mala pinta, quan va sortit la pluja fina per justificar l'immobilisme, quan el ZP els va enganyar a tots, etc.

Continuarem parlant-ne. Ja vindré a visitar-te.

Salut!

Joan Arnera ha dit...

Marc, mira't el mail, quan puguis!

Nahmànides ha dit...

Robert,

Més enllà d'etiquetes imposades (o autoimposades), em podries ajudar a entendre en què es diferencien les polítiques suposadament d'esquerres dels altres candidats d'ERC de les que defensa (i ha aplicat) Carretero? Perquè si la diferència és que tots fan el mateix però uns diuen que són d'esquerres i l'altre diu que no és ni d'esquerres ni de dretes, llavors ens hem de fixar en l'eix nacional, i aquí sí que Carretero guanya per golejada.

reflexions en català (marc) ha dit...

Només cal mirar els programes electorals. Són molt semblants en l'àmbit social.

A més, l'objectiu del Carretero és el 'reagrupament', fer d'ERc un partit on càpiga molta gent, amb diverses sensibilitats però amb una aposta clara per ser també la E d'ERC.

Aquí del que es tracta és d'alliberar el país, aquesta és ara la nostra guerra, Desrtés, ja en parlarem.

Robert, ja tinc a punt l'article, però esperarem perquè la mestressa acaba de penjar un article molt maco.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...