dijous, 3 d’abril de 2008

El riu Segre entre Alàs i la Seu, a final de l'estiu passat

Foto: RàdioSeu


Entre Alàs i la Seu vol dir a prop d’on els minairons han clavat les estaques, a prop d’on volen treure aigua a la tardor per l’irrisori cost de 20 milions (dels nous euros).

Aquesta foto l’he treta del bloc de l’Albert Batalla. En aquest cas concret, crec que una imatge val més que mil paraules (i més que algunes estupideses* que s’han dit).


___________

*Dedicada al senyor Francesc Baltasar, una citació de l’escriptor i filòleg Pau Vidal que he trobat casualment al Diccitionari:

“La lingüística és l’única ciència sobre la qual tothom s’atreveix a opinar. T’imagines que jo qüestionés algun tema cardiovascular al doctor Valentí Fuster? En canvi sobre la llengua tothom hi diu la seva, sense tenir en compte que s’ha de tenir uns coneixements que no tothom té.”
10 comentaris:

Anònim ha dit...

Es molt fàcil criticar des de la barrera.

marc ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
reflexions en català ha dit...

Ara sí:


Anònim,

Des del meu bloc, que no barrera, és fàcil criticar. A més, segons el meu parer, és democràtic i necessari.

No em sembla que (jo) sigui irrespectuós i crec que no ens mereixem uns governants tan mediocres com els que tenim. Si la culpa és del poder, que els fa malbé, que deixin el poder.

Al nostre país hi ha molta matèria grisa desaprofitada. Molts dels que manen no els arriben de la sola de la sabata. I jo, com que per davant de tot vull el millor per al meu país, considero que haig de criticar tant com pugui una gent que estan demostrant que no es mereixen el pa que tu i jo els paguem.

Pel que fa la Baltasar, només vull dir que la ignorància és molt atrevida. No val la pena dir res més. Ja està tot dit.

vpamies ha dit...

Realment, una imatge il·lustradora. Fa uns moments llegia què costarà dur aigua en vaixells cada més a Cataluya. I eren també uns quants milions d'euros... mensuals.

El que sembla clar és que, sense previsió, i ara amb pressa, totes les soucions més o menys imaginatives sortiran cares. Caríssimes.

Ah!, menys pregar a la Moreneta, que això encara és de gratis. Ai, aquests descreguts que se'n recorden de Santa Bàrbara quan trona...

marc ha dit...

Jo em penava que aquest Baltasar tenia una mica de senderi, una miqueta.

Després de tot el merder, l'anècdota de la Moreneta, a part de l'al·lusió encertada a santa Bàrnara, és un insult a la intel·ligència dels pobres desgraciats que paguem el sou d'aquesta genteta.

Josep (sl) ha dit...

Quina foto més horrible. No m'hauria imaginat en aquest estat el riu Segre. El més trist és la situació de Tarragona o en el PSC local vol donar l'aigua quan la situació esta que som nosaltres qui rep l'aigua. I hir vaig llegir la premsa que desde la Generalitat volen interconnectar xarxes, que significaria un transvasament encobert de l'Ebre, perquè l'aigua pujaria de Cunit a Cubelles i allà ningú podria evitar què arribes a Barcelona.

Josep (sl) ha dit...

El problema és què aquest problema és estructural i els què ara governen han encès tant el Territori quan estaven a la oposició. Que, per por, no han pogut aplicar solucions que no siguin de caràcter "provisional" i fetes a última hora i les han de vendré de manera reversible.
A més ho han hagut de fet a amagades i després de eleccions amagant la veritat a la població o fent jocs semàntics per no dir les paraules que ells van proscriure.

Puigmalet ha dit...

El Marc no critica des de la barrera, sinó des de les estaques dels minairons, que és molt diferent.

Davant d'algunes imatges no calen ni les paraules. Aquesta n'és una mostra evident. Als polítics en canvi, com que la realitat els contradiu, sí els calen les paraules, i com més manipulades, millor.

Si aquells que viuen vora Segre ;-) no hi estan d'acord, no es pot pensar que aquesta és la solució.

Franc ha dit...

En el suplement "VIVIR" de La vanguardia d'avui (4/4/2008) surt aquesta mateixa foto.
Està a la pàgina 6.

Salut!

Anònim ha dit...

Hola, torno a ser l'anònim de les 20.54. És que m'havia oblidat de firmar.
Francesc Baltasar

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...