dimecres, 30 d’abril de 2008

Franki, vivim en una societat molt malalta


Us recomano un article del Ròdia al bloc L'illa dels déus morts. Em sembla que planteja molt encertadament un problema gravíssim que els que manen i els seus sequaços s'encarreguen que no puguem visibilitzar (paraula absurda i molt de moda que utilitzo perquè m'entengui tothom, hehe).

Pensem-hi una mica: dos anys i mig de presó per despenjar una bandera. On vivim? Què me'n dieu, politicastres i papanates de pa sucat amb oli? Quin fàstic que fa tot plegat...

Un fragment de l'article:

"Acceptem els abusos i les arbitrarietats contra nosaltres amb una tranquil·litat proporcional a la passió amb què defensem causes alienes. Mentrestant, als catalans de la Franja se'ls pot fer jurar que no són catalanoparlants per matricular-se de català a l'Escola Oficial d'Idiomes de Saragossa, a uns altres se'ls pot vexar a casernes i comissaries, se'ns pot tancar per cremar fotos i banderes, amb la tranquil·litat i la impunitat que no es permetrien enlloc més dins la Unió Europea contra cap altre col·lectiu nacional. Tanmateix, quan hem repartit la nostra solidaritat i el nostre compromís entre kurds, sahrauís, palestins i tibetans, les quatre escorrialles de ràbia que ens resten les hem d'abocar al Camp Nou. I considero que les causes d'aquests pobles són justes, no em malinterpreteu. Però la nostra causa només ens té a nosaltres. En Franki només ens té a nosaltres."

A prendre pel sac, home!

8 comentaris:

Manel des de l'exili ha dit...

Si totalment d'acord,
els catalans no tenim cap estat que ens empari, ans el contrari en tenim un que ens vol fotre!

I els biopijos i sociates son còmplices per omissió i mirar cap a un altra banda.

però alguns dels nostres amb el seu pobre exemple tampoc han ajudat.
Mireu l'article que publicaré en breus moments al respecte.

marc ha dit...

Sí, Manel, aquí podem repartir llenya per totes bandes. Si Catalunya és una colònia també és per culpa dels nostres estimats botiflers.

La culpa és bàsicament nostra.

robsup2007 ha dit...

Hola de nou.
Així és. Per desgràcia vivim a una societat massa acomodada amb el que tenim al moment i li fa por ser lliure...
Jo vaig escoltar de boca d'un que s'anomena independentista com el 9 de març havía donat el seu vot al PSC perque deia que és que clar, ells ens representen millor... Opineu vosaltres mateixos, jo no dirè res.
Evidentment no nomès n'hi han de botiflers als partits sinò també al mateix carrer. Gent que nomès s'anomena una cosa de paraula i després a l'hora de la veritat és un altre.
Un salut

Robert

robsup2007 ha dit...

I siii, em donaré d'alta a blocs amb estrella :).

PD: Ets un neoliberal com els del PSC i els partits socialdemàcrates europeus, per tant ets de dretes xDDDDDDDDDD. Es broooooma ehhh. jejeje

Un salut

Robert

Puigmalet ha dit...

Estant d'acord amb això que expresses aquí, vull incidir sobre la frase "les quatre escorrialles de ràbia que ens resten les hem d'abocar al Camp Nou". No puc estar-hi més d'acord. Després d'anys d'haver anat cada quinzena a veure el Barça i ser partícip d'aquell ambient quasireligiós del Camp Nou, ara mateix em rellisca però moooooooooolt això que alguns ingenus anomenen futbol. I em fa molta ràbia que l'emprenyamenta de la gent es dirigeixi només cap el seu més que un club. Pan y circo, coi. Que és una història més vella que la humanitat. I mentrestant, passa de tot.

robsup2007 ha dit...

http://actualidad.terra.es/nacional/articulo/erc_icv_castells_2437334.htm

http://actualidad.terra.es/articulo/puigcercos_ulldecona_tarragona_erc_2437076.htm

Marc, llegeix aquestes dues noticies.
Això ja és el no va més.
Bufff, com pot quedar tot això.....
Un salut

Robert

robsup2007 ha dit...

http://actualidad.terra.es/articulo/
puigcercos_ulldecona_tarragona_erc_
2437076.htm

http://actualidad.terra.es/nacional/
articulo/erc_icv_castells_2437334.htm

menta fresca ha dit...

hola, jo no us conec de res, ni el teu blog ni en franki pero dona una ollada ràpida al blog
http://elmeumonparticular.blogspot.com/
gràcies.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...