divendres, 18 d’abril de 2008

Per què el López Tena?


Dono suport al Joan Carretero perquè crec que és el millor per a ERC i per a Catalunya. I tant de bo a CiU manés l'Alfons López Tena, a qui admiro i del qual us recomano el llibre Catalunya sota Espanya. Tal com el Carretero, el López Tena va de cara i va per feina.


En un article al diari Público d'avui, el vocal del Consell General del Poder Judicial diu això:


“Els alemanys no pretenen a Suïssa que tots siguin alemanys, però els espanyols pretenen que tots siguem espanyols, i se senten ultratjats davant l’evidència dels milions de ciutadans que ni som ni serem espanyols, malgrat que apreciem* Espanya, perquè no és la nostra nació ni el nostre país: si amb nosaltres no va poder Franco, tampoc no podran Aznar o Zapatero. Per això necessitem la independència. Per això l’obtindrem.”


____________

*He traduït el verb estimar del text original (en castellà) per apreciar, perquè em sembla que l’autor no volia dir el que els catalans entenem per estimar. També el podria haver traduït per tenir estimació, em sembla a mi.11 comentaris:

vpamies ha dit...

En López Tena és un crac dels de debò. Valent, compromès, optimista i amb les idees molt i molt clares.

Penso que és una de les figueres clau en l'eclosió de sobiranisme dels darrers anys.

josefina ha dit...

El problema és que la gent que va de cara i va per feina, com dius, no tenen futur en la política que avui dia domina a Catalunya i a Espanya, on la mediocritat, l'ambigüitat, la falta de compromís i la manipulació són les reines absolutes.

vpamies ha dit...

Josefina, no hi estic d'acord. Fer les coses ben fetes és l'únic futur possible. Temps al temps. Perquè la mediocritat acaba fent-se visible, de la mateixa manera que una bona feina continuada també acaba obtenint la seva recompensa.

Jordina ha dit...

tant de bo tinguis raó, Vpamies, però la política avui dia és com l'Operación Triunfo, ¿vols dir que arriba lluny qui canta millor? és una generació de talents perduts, em dóna la sensació que la gent que val la pena (en diversos àmbits, no només en la política), acaba fastiguejada i es retira a plantar patates.

Jordina ha dit...

Insisteixo en l'episodi que he conegut de l'Ajuntament de Barcelona. La bona feina continuada de gent cobrant sous miserables, la desobediència de funcionaris (quatre: no de les "quatre coses" o "quatre gats", no, quatre comptats amb noms i cognoms),i vos els diré: Eloïsa, Lluís, Laura i Alícia ha servit per:
-pressió i assatjament als treballadors de la bona feina continuada
-arraconament d'aquests quatre funcionaris
Irrupció en escena de nous càrrecs per controlar i tapar qualsevol bona feina continuada, i qualsevol disidència de funcionaris.
Salut.

robsup2007 ha dit...

Hola.
Alfons Lopez Tena és el clar eixemple del que és correcte a CDC, però el que avui regna allà és precisament el contrari, destrucció nacional, propostes sobiranistes amb clar maquillatge per tapar el reial i actual no-independentisme i un rebuig a tot el que soni a estat propi. Per moments vaig creure que això no era així i que començariem a veure camvis de forma clara cap a la independència, per fi, a CDC. Però s'enroquen a una federació amb UDC que no els emporta enlloc més que a perdre vots convocatoria darrera convocatoria i amb estratègies ambiciones d'un tal Duràn que sembla que s'ha proposat ser ministre al preu que sigui!!!.
I ha arribat una pesona com deu mana com en Lopez Tena que ha posat les coses clares, de clara línia independentista de la mateixa manera que el Sr. Fonollosa també.
Per tant, jo no puc més que veure coses positives d'aquestes persones, que es fan tan necessaries per al catalanisme polític si es vol avançar cap al nostre estat propi.
Chpaeau per en Lopez Tena, una persona d'alt prestigi i a la qual jo valoro moltissim.
Un salut

Robert

reflexions en català ha dit...

Víctor, estic d'acord que la mediocritat al final acaba fent-se visible, però també és que després d'una 'dmediocritat' en pot arribar una altra.

Jordina, jo també penso que tenim molt talent desaprofitat. Els que ens governen haurien de ser els millors, i és clar que això no és així. Per què? De fastigueig n'hi ha molt i és comprensible, però si no ho fem nosaltres, qui ho farà? Ens falta més compromís amb el país. A l'empresa provada pots guanyar molts calés, però segur que podríem trobar més gent supervàlida que estigués disposada a servir el seu país.

Robert, coincideixo plenament amb el que dius. El que no acabo d'entendre és el teu prejudici cap al Carretero. A l'article anterior parlaves dels pagesos, del rendiment que podrien treure si no hi haguessin intermediaris. Creus que el Carretero suposaria un pas enrere per millorar la vida dels pagesos? Ajudar els pagesos és ser progressista, com també ho és ajudar la llengua minoritzada, fer polítiques per a la igualtat de les dones, etc. Doncs jo penso que el Carretero, que viu a Puigcerdà, sap molt millor que els urbanites quina és la realitat rural del nostre país; hauríem de preguntar als pagesos en qui confiarien més del quatre candidats d'ERC.

Robert, com diu el Joliu, amb Reagrupament ERC s'eixampla, hi pot caber més gent, que és el que volem, no? Volem al màxim suport per al projecte de divorci amb Espanya. I segur que som molts els que podem coincidir amb un projecte sobiranista i progressista; les dues coses alhora; ni més d'una cosa ni menys de l'altra.

robsup2007 ha dit...

Això és el que jo et dic. No hem de rebutjar cap vot, cap!!!. Però l'únic que la nostra política ha d'estar orientada cap a l'esquerra moderada. Però d'ahí, evidetment hi te cabuda qualsevol persona que vulgui la independència. Perque aixì si, dic jo... que si una persona, encara que sigui de dretes i tot i el nostre programa d'esquerres, ens dona el seu vot perque vol la independència, que li diguem que a ERC no la pot votar?. Sería un suicidi i una estupidesa això.
L'únic al que jo m'oposo frontalment és al que ja te'n vaig dir(referent a programa polític), res de voler adoptar el model socialdemòcrata europeu que per a res és d'esquerres, ni modern, ni antic, absolutament res.
Per la resta ja saps que estic pleníssimament d'acord.
Ara també vull aprofitar per fer crítiques a CiU. O sigui que tant parlen de sobiranisme i ara que s'aproxima el congrès diuen que bé, que és que clar, que ells mai han sigut independentistes, i que no estàn per la confrontació amb Espanya com l'ha dit ahir l'Artur Mas a una entrevista a El Periódico i l'altre día també el Homs.
Que és que clar, que es possible apostar pel sobiranisme sense voler necessariament la independència.
¡¡Quant de botifler hi ha solt per fora ehhh!!. No saps el que m'he aguantat de soltar una burrada més grosa, però per la moderació que sempre tinc, me l'he callat.
Un salut

Robert

robsup2007 ha dit...

Marc, si et passes pel meu bloc avui tinc penjat un post força interesant sobre el Duràn. I sembla mentida que hi hagin dirigents de CDC que manifesten que volen la independència i encara defensin a aquest personatge. Jo no l'entenc de veritat. Quan parlo amb algú de CDC els faig saber que el seu problema es diu UDC i Duràn i exceptuant persones que tenen càrrecs a les actuals direccions, tots em donen la raó, tots!.
En fí, increible!!.
Un salut

Robert

Jordina ha dit...

Ahir em vaig quedar de pedra quan a les notícies van dir "La ministra Chacón viatja a l'Afganistan amb un equip de metges al darrera, donat el seu embaràs".
Aviam: és descarada la manipulació que el malvat d'en Zapatero fa del tema del gènere. Se li veu el llautó, resulta que fot al capdavant dels ministeris aquell qui quedi bé que hi sigui, dubto que hagi valorat qui pot estar més ben preparat.
Jo com a dona, em fot vergonya i tot. Si la tia estant embarassada s'ha d'endur un reguitzell de metges a l'Afganistan, potser que es quedi a casa visquent l'embaràs tranquil·lament. I si decideix anar a l'Afganistan i allà li passa alguna cosa, bé hi deu haver metges afganistanessos ¿no?
Una vegada més triomfa el matxisme, no em fareu pas creure el contrari. I lo trist és que moltes dones pensen que és un gran pas endavant.............

Josep (sl) ha dit...

Abans de cridar botiflers a tot i adret. Heu de considerar que pot ser CiU no sigui independentista, però ERC tampoc. ERC no ho té al programa i per tant no ho és, tot i que vulgui fer veure i creure el contrari.

Aquest estiu serà mogut i esperem que Que tant CDC com ERC emprenguin un camí cap a un sobiranisme clar i definit. En Duran nega credibilitat el projecte sobiranista de CDC i ja toca deixar clar a en Duran, que no pot ser i no ha de ser cap pedra a la sabata.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...