divendres, 2 de maig de 2008

Aigua (dedicat al Xavi PS)


En un comentari en aquest bloc, el Xavi PS defensa el pla estratègic del Govern pel que fa al problema de l'aigua i diu que “són molts els punts on ja s’està treballant”. Ja li vaig contestar que tenir un pla no és garantia de res, que els punts on es treballa són pocs i fruit de la improvisació i que cal un projecte més ampli, un projecte de país, un replantejament del model de societat en què vivim, a més de mesures que cada dia veiem que són inexistents o insuficients. I com diu la Núria Tomàs, “a mi em fa molta gràcia el terme ‘nova cultura de l’aigua’. De nova res, potser millor ‘la cultura oblidada de l’aigua’?

Si tinguéssim un bon pla, no passaria això que he llegit a l’Avui d’avui:

Els regants del Ter, que ja fa anys que estan putejadíssims, diuen que “estem utilitzant canals de l’Edat Mitjana” i proposen introduir el sistema gota a gota a les plantacions de fruiters o la instal·lació d’aspersors en altres conreus. Unió de Pagesos demana al Govern que quantifiqui l’aigua que s’estalviaria amb aquests nous sistemes. “L’aigua sobrant la cediríem a la societat.”

Segons l’Avui, el departament d’Agricultura, que com que té un superpla ja fa anys que està preparat, s’ha compromès a elaborar un projecte global per a la modernització dels regadius. El que no s’ha aclarit, però, és qui assumirà el cost de les obres”.

I el que tampoc no s’ha aclarit, dic jo, és per què el Govern no té elaborat aquest projecte per modernitzar els regadius.

Pla. Quin pla?


2 comentaris:

Salvador ha dit...

Ja pots comptar que tenen un pla. Van dia a dia tapant forats i qui dia passa any empeny.
Fa més de vint anys vaig estar per motius professionals a la zona de Monòvar a Alacant. Tenien uns regadius gota a gota espatarrants, com aquells que diuen que hi han a Israel.
I mentrestant nosaltres amb la nostra suficiència i arrogància cada dia anem quedant més atrasats, ja ni el Barça serveix per a res, bé això tampoc és cap novetat.

Anònim ha dit...

No és la meva intenció entrar en una polèmica de ben segur estèril donat que està ,molt clar que tots els que hem participat en aquestes comenmtaris tenim ja les nostres INAMOVIBLES opinions sobre el tema. Simplement tornar a fer esment al fet que el Govern sí té un pla (per primer cop en 25 anys), que pot ser criticable però que sota el meu punt de vista té coses (les principals) molt acertades. I que nocrec que sigui de rebut fer crítiques tant dures com les que fas per a continuació dir que no coneixes si hi ha cap pla.
En tot cas, visca el debat i el contrast d'idees, uns dies en què quasi tothom smbla preociupat només pel Barça....
XaiPS

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...