divendres, 9 de maig de 2008

Crònica periodística de la xerrada de Joan Carretero a la Seu d'Urgell


L'altra crònica, la no periodística, arribarà després.

Ara, la notícia que surt avui a Viure als Pirineus. Si voleu llegir els comentaris dels lectors, visiteu la web.

Carretero es proposa recuperar els valors de república i Catalunya

El candidat del sector RCat a la presidència d'ERC va exposar a la Seu el seu pla per rellançar una formació que, en paraules del president comarcal d'Esquerra a la Cerdanya, Francesc Xavier Porta, "va a la deriva i fins i tot pot arribar a desaparèixer".

Fotografia relacionada amb la imatge
Joan Carretero (Foto: Viure als Pirineus).

Joan Carretero va explicar que el seu primer objectiu si surt escollit president de la formació en les eleccions del 7 de juny serà recuperar el significat de les sigles tradicionals d'ERC, posant èmfasi en els aspectes de 'Republicana' i 'Catalunya' , que en els últims temps, segons ell, s'han deixat totalment de banda per prioritzar únicament el vessant d''Esquerra'.

Carretero va reiterar que no té cap por de dir que és independentista i que vol que el partit es consolidi com a formació de centreesquerra i tingui la independència de Catalunya com a fita principal. El candidat a la presidència d'ERC pel sector Reagrupament.Cat va assegurar que si no es vol que l'objectiu del partit sigui aquest, Esquerra no tindrà res a fer en el panorama polític català i no podrà aspirar a ser la primera força nacionalista del país.

A l'acte d'aquest dijous a la nit a la Seu, celebrat al Centre Cívic El Passeig, s'hi van congregar una trentena de persones. A la mateixa hora, la junta local d'Esquerra a la Seu havia convocat una reunió, fet que no va passar desapercebut entre alguns dels assistents, que van comentar que la reunió es feia per contraprogramar l'acte de Carretero. De fet, del grup de regidors d'Esquerra de l'ajuntament de la Seu només s'hi va veure Mireia Pellicer, que va marxar pocs instants després que Carretero comencés la seva intervenció.

3 comentaris:

David Gálvez Casellas ha dit...

S'ha de ser ruc per "contraprogramar" un acte del teu mateix partit polític, per crític que sigui amb la línia oficial/generalista. Com cony vols que després es pretengui que d'altres partits, formacions o tendències polítiques s'atenguin i respectin entre sí. El respecte, la democràcia, la crítica i el diàleg han de començar a casa. O no era així?

reflexions en català ha dit...

David,

Els 'altres' diuen que no ho van contraprogramar. Com que ja som grandets, que cadascú pensi el que vulgui.

Tens tota la raó. Sembla mentida que dins dels partits hi hagi aquestes guerres intestines, que a ERC hi hagi hagut dos dirigents com el Carod i el Puigcercós que ni es parlaven. Quina irresponsabilitat. I després diuen que treballen pel país...

El que passa, i ara parlo en general, és que el Carretero fa por perquè no és com els altres. I com que ja som grandets, que cadascú ho interpreti vulgui.

Marc

Dessmond ha dit...

Quan s'arriba a l'extrem de la contraprogramació és que les coses s'estan fent bé.
Ara, és una llàstima. Es perden un munt d'energies en solemnes tonteries. I mentre, el problema gros (qui tira endavant el país, amb contingut, amb excel·lència, retornant la il·lusió) queda per resoldre.
Som un país encara massa ple de carcamals.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...