dijous, 22 de maig de 2008

Reflexió en català

Per què em preocupen tant les eleccions a ERC si no en sóc militant? N’hi ha que són tan curts (de vista) que diuen que és una qüestió interna. Doncs no. Ens hi juguem molt com a país. Crec que Catalunya es troba en la prèvia d’un camí que té dues sortides: o espanyols o catalans. Tu decideixes.

Decidirem si som capaços d’aprofitar el moment que aviat ens tocarà viure, perquè hi ha un altre camí que no té sortida: Espanya no ens pot donar un finançament acceptable ni està educat per convertir-se en un Estat plurinacional, federal. (Avui el ZP ha dit que “l’Estat” s’ha de garantir el 50% de la pasta; se li ha escapat “l’Estat”, com si la Generalitat no fos Estat.)

Una enquesta recent desmunta els tòpics dels espanyolistes que surten als migdies a les tertúlies vomitives de les teles espanyoles; diuen que els independentistes no arribem al 19%... I una merda! I si som tan pocs com dieu, quina por us fa un referèndum?

Aviat haurem de decidir entre fer un front nacional i declarar la independència, o acceptar la condició de província espanyola espremuda fins al moll de l’os.

Per això és tan important saber qui portarà les regnes d’ERC els anys vinents.

Per això és tan important saber triar: o Carretero, o PSOE.

Reagrupament proposa sumar, fer que ERC sigui un partit majoritari i fidel als seus principis. I quan arribi el moment, Carretero i manta. O el que és el mateix, adéu, Espanya.

1 comentari:

jordina ha dit...

"Cap poble no pot pretendre exercir la seva democràcia a l'interior d'un altre poble; la democràcia és aquella forma de govern que es dóna lliurement cada poble, no el govern, més o menys paternal, més o menys padrastre, que hi exerceixen els altres"

en Pedrolo.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...