dilluns, 9 de juny de 2008

Divendres, xerrada de López Tena a la Seu

.
Em fa molta il·lusió que l’Alfons López Tena pugi a fer una xerrada a la Seu. En aquest bloc ja ho he dit més d’una vegada: si tinguéssim el Carretero i el López Tena manant en comptes d’aquesta tropa...


Foto: GH- Ramon Vilalta

Al López Tena no cal presentar-lo, oi? Suposo que alguns de vosaltres heu llegit el seu llibre Catalunya sota Espanya, amb el subtítol L'opressió nacional en democràcia. Si no ho heu fet i no teniu al·lèrgia als independentistes desacomplexats, preparats, rigorosos i lúcids, us el recomano.

Gràcies a la iniciativa del Dessmond, i a l'organització de la delegació de l’Alt Urgell d’Òmnium Cultural, en col·laboració amb el Grup Hayek, divendres podrem sentir veritats i opinions sobre el passat, el present i el futur del nostre malaventurat país. Un país que, en situació d'empat (de moment), té un projecte nacional amb interessos contraposats als dels espanyols; per això, segons el vocal del Consell General del Poder Judicial, cal actualitzar la relació entre les dues parts, que defineix com una confrontació secular que només es pot acabar de tres maneres: amb l'extinció de la nació catalana per assimilació, amb la mutilació d'Espanya a causa de la independència de Catalunya, o amb un estat plurinacional de veritat.

No cal dir que d’opcions, només n’hi ha dues, perquè l’Espanya plurinacional no se la creu ni el Saura en estat de bona esperança.

Dues opcions i una citació que encapçala el capítol vuitè del llibre; a mi em sembla molt clara en aquest sentit:

La qüestió —vaig dir jo­— és si ens podem entendre.
La qüestió —va dir ell— és que sóc més fort.

Albert Sánchez Piñol, La pell freda


López Tena també és el president del Cercle d’Estudis Sobiranistes i membre d’Òmnium Cultural i del Grup Hayek.

La conferència serà a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a les 20.30 h. La presentació serà a càrrec de l'alcalde, Albert Batalla, al costat del vocal de la delegació a l'Alt Urgell d'Òmnium Cultural, Jordi Dalmau.

Després de la xerrada es farà un col·loqui amb els assistents.


Us hi esperem!

18 comentaris:

Manuel de Pedrolo ha dit...

a l'Avui l'any 1982:

"L'independentisme només és possible, únicament floreix en les comunitats ocupades. És per això que a Castella no n'hi ha; els castellans no s'han d'alliberar de res ni de ningú, nacionalment; són ells els qui, com a comunitat constituïda en Estat, dominen"

"Ningú no és lliure, i per poc que hi pensi se n'adonarà, quan persegueix aquells qui volen ser, plenament, ells mateixos. Aquí, catalans".

Manuel de Pedrolo també ha dit...

avisant al Puigcercòs i sèquit:

"El moviment independentista no pot pas confiar que, per una misteriosa inspiració, el poble reclamarà espontàniament la independència i que amb això l'autoritzarà a existir".


i dedicat al Marc:

"La realitat, per als qui volen transformar-la, és també aquesta voluntat de canvi, l'acció que hi treballa, l'actitud que la potencia i que mentre sigui sempre té una possibilitat de fer-la esclatar".

marc ha dit...

Caram, caram, citacions que se'n van cap al Diccitionari.

Gràcies per la dedicatòria i pels ànims, hehe.

Manuel, podries afinar una mica més les font de les citacions?

Són totes de l'any 1982 a l'Avui?

Dessmond ha dit...

Marc,
Doncs jo he de dir que aquest acte es fa gràcies a la teva inciativa.
Estas fent una feina impagable per tal que es pugui celebrar de forma exitosa. El que he pogut fer jo és testimonial, si ho comparo amb el fart de pencar que has fet tu i molt ben fet.
T'ho agraeixo de debó. I encantat de trobar excusses com aquestes per anar a l'Alt Urgell!.

Secretària d'en Pedrolo ha dit...

Les dues cites del primer missatge són de l'Avui, 7 d'abril del 1982, d'un article titulat "Des de fora contra dins".

Les dues cites del segon missatge són de l'Avui, 13 de gener de 1982, d'un article titulat "Quan t'entrebanques amb els teus peus"

A disposar.

marc ha dit...

Gràcies, secretària. Ja sabia que les germanes Lladós teníeu vocació de secretària.

Me'n vaig a cal Diccitionari, que si no m'oblidaré de penjar les citacions.

Puigmalet ha dit...

La copropietària del bloc es fa passar per personatge històric i àdhuc per secretària de personatge històric... Existirà el Marc, realment, o també serà una ficció andorrana, matrixiana i lladosina?

josefina ha dit...

La resposta a la teva pregunta, Puigmalet, ben aviat...

Parlant del López Tena. Avui he tingut el plaer d'entrevistar-lo per LES MESURES. Em poden tocar el crostó perquè la filosofia de la revista és fer entrevistes a gent de la comarca, però sincerament penso que si de tant en tant ve algú que val la pena i, a més, es presta tan voluntariosament com ha fet el López Tena a ser entrevistat per un setmanari local, doncs seríem rucs de no aprofitar-ho. A més, professionalment, entrevistar algú tan interessant com aquest senyor, doncs també s'agraeix.

vpamies ha dit...

I la crònica de l'acte, eh?

En López Tena és una persona lúcida i que parla sense embuts. El seu carisma supera qualsevol vinculació política, sens dubte, com els bons polítics.

Josefina, que em sembla que aquest divendres vénen un parell de passavolants a la Seu. I si els vols fer una entrevista... que sigui abans de sopar... :-)

En Puigmalet té una làbia impressionant. Jo començaria per ell.

reflexions en català ha dit...

Coi, pugeu la setmana que ve no?

vpamies ha dit...

Ui, sí: ja tinc el cap a divendres. Per mi divendres és el de la setmana que ve. :-)

Puigmalet ha dit...

Que jo tinc làbia... Quin morro...

Al Parèmies li surten les dites de les puntes dels dits, els proverbis de la punta dels nervis i les frases fetes de la punta de les... jeje

vpamies ha dit...

Au, au, au!!! També diràs que mossego!

reflexions en català ha dit...

He, he.

Puigmalet ha dit...

Au, Víctor, que avui pugem al Pla!

marc ha dit...

Si veniu per bé, no us quedareu al carrer; si veniu per mal, no passareu del portal.

És així, oi?

A més, a la rajola hi ha un home grassonet amb faixa, barretina i un bastonot a la mà.

vpamies ha dit...

Venim al Pla amb el Capità Ad Hoc per acabar amb les existències de birra i esperits de la contrada!!

reflexions en català ha dit...

Aquí no hi ha gasoli, ni birra, ni res.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...