dijous, 5 de juny de 2008

Recuperar l’estrella (manifest de fi de campanya)

.


El portal Blocs amb Estrella va néixer amb l’objectiu de donar suport, des de la xarxa, a la renovació d’Esquerra Republicana de Catalunya. Va néixer pensant que calia un canvi de rumb dins Esquerra, una revigorització del tremp polític del partit i una revisió dràstica del seu model estratègic. Aquest canvi, vam pensar aleshores i continuem pensant ara, només el representa Reagrupament.

Blocs amb Estrella va néixer des de la més absoluta de les independències. Des de fora del partit. Sense cap estímul extern. Sense cap altre compromís que ser honestos amb nosaltres mateixos. D’això n’estem orgullosos: només hem seguit les nostres pròpies consignes. El suport donat a Joan Carretero i a Rut Carandell ha estat un suport sincer, insubornable, ardit. Ha estat, a la vegada, un suport desinteressat, honorable, definit justament per l’absència de contrapartides.

Avui podem dir que els objectius s’han acomplert a bastament. Al petit grup d’impulsors del portal s’hi han afegit, en aquest mes de vida, molts altres blocaires “amb estrella”, una setantena, amb més de 200 articles publicats, prop de 14.000 visites i més de 125.000 accessos. Un èxit insospitat, que fa avinent que el desig de redreçar les coses dins d’Esquerra, el desig de tornar a posar el sobiranisme com a element central de la política catalana, és àmpliament compartit a la xarxa.

Gràcies a Blocs amb Estrella, i gràcies també a la iniciativa germana dins el Facebook “Renovem ERC, Ara podem”, la Catosfera s’ha mostrat decididament, convençudament, favorable a la renovació d’Esquerra Republicana, al canvi de rumb que Joan Carretero i Rut Carandell prometen d’aportar al partit. Estem segurs que també la major part de l’electorat d’Esquerra comparteix aquest convenciment: 350.000 vots perduts així ho avalen.

Esperem que Blocs amb Estrella hagi ajudat a despertar consciències. Que hagi servit per a veure que encara hi ha fórmules estimulants de participació política. Sense lligams i sense servilismes, lluny del sectarisme i del pensament únic.

El nostre objectiu mai no ha estat exactament dur Joan Carretero i Rut Carandell a la direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya, sinó fer-hi arribar les idees i les formes de fer política que tots dos representen. El portal ha estat un èxit: hem fet un pas endavant. Però tenim encara milers de passos per fer. Passos que han de ser ferms, sense renúncies, plens d’esperança. Passos que hem de fer tots junts.

Perquè pensem en el sobiranisme com a objectiu a curt termini. I perquè volem una ERC compromesa amb la llibertat i amb la independència del país. Volem una ERC que torni a ser sobiranista.

Volem una Esquerra que recuperi l’estrella. Volem que torni a ser Esquerra Republicana de Catalunya.

Països Catalans, 5 de juny del 2008
.

4 comentaris:

robsup2007 ha dit...

Completament d'acord.
Revisa el teu article on parles d'Ignasi Guardans ja que et proporciono informació interesant xD.
Un salut

Robert

Jordina ha dit...

La saga dels Guardans em sembla que és de l'Opus.

Ara com ara, la política està prenent el rol de l'església. Entrar en un partit, sobretot si està al poder, és garantir una vida còmoda. Com abans quan les famílies pobres enxufaven un fill a la sagristia.

robsup2007 ha dit...

El comentari era aquest:

Molt bones.
Ja si, Guardans... menudo element has anat a trobar.... No sé si saps que el seu nom complet és Ignasi Guardans Cambó. Queda't amb el segon cognom i per si no ho saps (que m'imagino que sí) busca la seva biografía i sobre tot qui era la seva mare (o ho és encara, no ho sé). La filla d'en Francesc Cambó, líder de la LLiga Regionalista a la II República.
¿Et dóna pistes de quin és el seu veritable ideari?.
Tu l'has dit... i a mi a mès m'avorreixen els que amaguen la seva veritable identitat espanyola sota el nom d'un catalanisme a la pràctica inexistent. Per això cal un camvi a ERC i a CDC (a UDC moltes coses hauríen de passar). Cal un camvi perque sinò estem perduts i el país s'anirà perdent per culpa de botiflers com aquest, Puigcercós i cia.
Ja veurem que passa dissabte...

*+(O sigui que ja no és si venen de l'Opus o no, cosa que per cert jo no sabía, però si existeixen altres evidències com es pot veure).

Un salut

Robert

jordina ha dit...

i us diré més. Ara que estic a Ensenyament, als que tenen problemes amb la nòmina, o algun affaire burocràtic amb els ineptes de l'administració, els responen.... fes-te dels socialistes i veuràs que aviat se t'arregla el problema. Que trist per un partit on representa que tots som iguals.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...