dijous, 17 de juliol de 2008

Tres de Prisa

.

.

Com que tot el dia estic pendent del que diuen el Losantos i la resta de la tropa (Ury, hehe), se m’escapen algunes perles dels polis bons. Sí, aquell diari que porten amb orgull molts pijoprogres amb ulleres de pasta, cara quadrada, patilletes i ínfules de savis i éssers superiors cosmopolíticament.


La primera l’he trobada a ca l’Arnera però és de l’Enric Xicoy, de la segona en parlen tots dos i la tercera la vaig llegir ahir a l’editorial del mateix diari superprogressista quan vaig tenir remordiments per l’al·lusió de l’Ury al meu vici losantonesc.1a: Me iría de copas con ZP


Aquest és el titular d’una entrevista amb l’actriu Michelle Jenner publicada el 26/05/2008. Però si llegim l’entrevista, ai las!


Pregunta. Para una noche de copas… ¿Zapatero o Rajoy?
Resposta. Ninguno. Pero si hay que elegir me iría con ZP que me cae mejor.


Periodisme del bo.2a: “Cataluña segregará a los niños africanos fuera de la red escolar”


Em sembla que amb el titular, el subtítol i sobretot la foto n’hi ha prou.
No calen comentaris (si voleu llegir l’entradeta, que també té tela, cliqueu aquí.)


A mi em va fer posar els pèls de punta.3a: “El referèndum vergonzante”


A l’editorial d’ahir: “el referéndum vergonzante que propone reúne las características del que la Constitución reserva en exclusiva al Estado. El lehendakari tiene razón en que "los españoles no pueden decidir por los vascos", pero oculta que eso sólo sucede en cuestiones propias de su autonomía, no en las que, como el referéndum que plantea, competen al conjunto de los ciudadanos. Que insista en esta vía supone actuar con deslealtad, una conducta impropia de un gobernante democrático para el que, por encima de todo, debe primar el respeto a la legalidad.


O sigui, la legalitat està per damunt de tot, fins i tot si la legalitat és la dictadura de Franco. Si el referèndum el convoqués l’Estat (el govern basc no és Estat?), deixaria de ser vergonyós? I finalment, quina gran paradoxa: vols fer un referèndum per preguntar a la gent què vol fer i això et converteix en antidemocràtic. Legalitat = democràcia; com manipulen... Ah! I des de quan “los españoles no pueden decidir” en qüestions pròpies de cada autonomia? No fotem.

.

.


6 comentaris:

vpamies ha dit...

Vés a cal reusenc, el Té la mà Maria, que reprodueix un article boníssim de les darreres andanades contra el català. Una colla de bestieses dites en ben poc lapse de temps.

Fliparàs mandonguilles!!

Anònim ha dit...

Pos a mi, tot i que evidentment hi ha moltes coses que critico i amb les que no hi estic d'acord (suposo que a la majoria li deu passar i amb qualsevol diari) llegeixo aquest diari i m'agrada per moltes raons que no cal que t'explica. I no crec que per això m'hagis d'insultar i ridiculitzar. Per cert, hi ha algun diari amb el que hi estas 100 per 100 d'acord?

reflexions en català ha dit...

Anònim, torna a llegir l'article i veuràs que no t'he insultat ni ridiculitzat.

Quan hagis acabat, no cal que tornis a escriure res, tant si ho has entès com si no. No m'agraden els anònims.

reflexions en català ha dit...

Víctor, gràcies. Després hi aniré.

ury ha dit...

Caram, gràcies per destacar-me com a inspirador d'aquesta entrada. Nomes t'aviso que canviar una ratlla de coca per 300 porros tampoc deu ser massa sa (hehe).

Jo acostumo a llegir "El País" (m'agrada molt com fan els Esports, tot i que han perdut), però només el compro divendres. Les teves troballes queden curtes amb el que hi podries haver trobat (Antonio Elorza, Savater, etc)... però en aquest mitjà, com a mínim, en qüestions de catalanisme o sobiranisme, sempre hi ha la rèplica (Joan B. Culla, entre d'altres). Ara bé, és veritat que en la línia editorial s'ha imposat el PSOE guerrista, per més que hi hagi sovint reflexions interessants sobre el federalisme i la desafecció.

En els exemples que cites, "El País" fa trampa en el segon (lleeeig, això d'associar la fotonotícia dels de la patera al tema) i tu en el primer, perquè l'entrevista a la Jenner (catalana, si no m'erro) és de la contra, una secció més festiva que res. Tampoc cal prendre-s'ho massa seriosament...

reflexions en català ha dit...

Ury,


La 'festivitat' de la contra no implica que el peridossta deixi de ser rigorós (en aquest cas, però, potser hauríem de parlar de periodista pilota, o periodista empleat, més que d'incompetent; suposo).

El que volia exemplificar amb aquest exemple és que El País te una aurèola de diari seriós, independent, rigorós, obert, la 'referència', i ja comença a ser home de desmuntar quest mite.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...