dilluns, 18 d’agost de 2008

Subnormals i Avellaners

.
Que a Andorra hi ha molts subnormals que quan surten del país fan el subnormal amb el cotxe ja no és notícia, perquè cada setmana en surt un que l’enxampen a 200 km/h tornant de la platja. Algú hauria de fer un estudi sobre els motius d’aquest comportament, i més tenint en compte que dins d’Andorra aquesta subnormalitat no és evident, i fins i tot podríem dir que el respecte que hi ha pels passos de vianants a Andorra és superior al que hi ha a Catalunya.

Jo tinc la meva teoria, però la deixo per a un altre moment.

Res, que l’únic que volia era riure’m una mica dels mossos, arran d’un comunicat de premsa que m’ha fet saber la periodista més dicharachera i competent del Pirineu, i, de passada, cagar-me una mica en els subnormals que van a 200 per hora.

Cagun vosaltres, subnormals!

I ara, el comunicat:

“Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra del sector de trànsit de Tàrrega van detenir ahir Josep Albert OM, de 27 anys, de nacionalitat andorrana i veí d'Avellaners (Andorra), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per circular a una velocitat penalment punible.
[...] es va enxampar un vehicle circulant a 205 Km/h en un tram on la velocitat màxima permesa és de 100 Km/h.”


Avellaners? Ha, ha ha. Tant costa comprovar si Avellaners existeix com a poble, a Andorra i al món mundial?

Quanta gent treballa a l’Àrea de Comunicació de la Policia? Què hi fan? Hi han posat un becari fins al setembre?

I els correctors, que també fan festa? Ho dic perquè en una altra notícia de la mateixa web dels mossos, llegeixo que “els mossos van localitzar al [el] presumpte responsable dels robatoris amagat a l’habitació d’un pis proper. L’individu, que havia aconseguit accedir a [?] immoble [...]”

El final, previsible: el subnormal traurà la VISA i pagarà amb el que guanya collint avellanes i llestos.

Sí que són llestos, alguns, eh?
.

9 comentaris:

vpamies ha dit...

No paguen, Marc. No sé per quins set sous no els arriben les multes.

I al contrari tampoc. L'any passat em van enxampar en un túnel a Andorra, amb foto, i no m'ha arribat la papereta. Anava a poc a poc, però es veu que s'havia d'anar marxa enrera perquè no et multessin.

Salvador ha dit...

És que circular per Andorra és equivalent a estar tancat a una gàbia i al sortir i trobar carreteres amples, amb poc tràfic i poques cues molts no poden resistir la temptació, s'han de desfogar d'alguna manera.

reflexions en català (marc) ha dit...

Doncs això, subnormals.

Efrem ha dit...

Quin sentiment més estrany que m'envaeix en llegir la frase de n'Ovidi, el gran Ovidi!

Salutacions i compte a les carreteres!

marc ha dit...

Vejam què diuen els diaris de la notícia. Va molt bé per distingir com treballen els uns i els altres.

-'Diari d'Andorra': "Agents dels mossos d’esquadra del sector de trànsit de Tàrrega van detenir diumenge al terme municipal de Ciutadilla (Urgell) un jove andorrà de 27 anys."
Andorrà i prou.

-'BonDia': "Els Mossos d’Esquadra van informar ahir de la detenció d'un jove de 27 anys, Josep Albert O. M. i veí d'Encamp..."

-'Més Andorra': "Els Mossos d’Esquadra del sector de trànsit de Tàrrega van detenir diumenge Josep Albert O. M., de 27 anys, nacionalitat andorrana i veí d'Avellaners..."

- 'El Periòdic d'Andorra': "Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge un conductor de 27 anys de nacionalitat andorrana i veí d'Avellaners que superava en 105 quilòmetres per hora el límit de velocitat permès."

Si els Mossos haguessin dit que el paio aquest vivia a Presseguers (Andorra) o Ametllaners (Andorra), algun diari ho hauria tret així mateix.


Efrem, ara m'has fet pensar que haig de posar una cançó del gran Ovidi.

Paco Tilla ha dit...

Trobo de molt mal gust i poca consideració utilitzar la paraula subnormal per descriure un col·lecitu de gent o un grup de persones irresponsables i incíviques que es juguen la vida a la carretera posant en perill la dels altres conductors.
Però no per ells, si no per els pobre subnormals de veritat o deficients mentals, com ho volgueu dir, doncs el terme subnormal s'utilitza en medicina, i l'Enciclopèdia Catalana el defineix així:
subnormal
Dit de la persona —infant o adolescent— que sofreix un retard mental, amb possibilitat de recuperació i, doncs, de lenta incorporació al grup dels normals.
Es una falta de respecte.

marc ha dit...

Paco Tilla,

Deus ser l'única persona al món que fa servir la paraula 'subnormal' per referir-se als deficients mentals.

Precisament perquè els subnormals ja no són subnormals sinó deficients mentals, faig servir aquesta paraula tranquil·lament per referir-me a la gent que no és gaire normal.

Així és com ho fa tothom, menys tu.

Ah! Les definicions del diccinari normatiu (DIEC) són aquestes:

1. Per sota del normal.
2. Que pateix una deficiència mental.

Un tio que va a 200 en un lloc on es pot anar a 100 és un SUBNORMAL, i un deficient mental és una persona que presenta trastorns, sovint d’origen genètic, més o menys importants, que alteren l’activitat intel·lectual, emocional o física.

I això no és un consultori mèdic, és un bloc on parlo 'normal'.

I tu tens la pell molt fina o ganes de tocar el que no sona.

josefina ha dit...

Doncs jo vaig contestar el missatge dels Mossos primer preguntant si és que no hi havia un error, que no ens sonava que a Andorra hi hagués un poble que es digués Avellaners. Em van contestar:

Avellaners, parròquia d'Encamp.

I vaig replicar que Avellaners devia ser una urbanització o zona residencial, però en cap cas un poble o un nucli, ni tan sols un barri.

No n'he tornat a saber res més.

Ara, és increïble que en diaris d'Andorra no hi hagin caigut!

josefina ha dit...

Doncs jo vaig contestar el missatge dels Mossos primer preguntant si és que no hi havia un error, que no ens sonava que a Andorra hi hagués un poble que es digués Avellaners. Em van contestar:

Avellaners, parròquia d'Encamp.

I vaig replicar que Avellaners devia ser una urbanització o zona residencial, però en cap cas un poble o un nucli, ni tan sols un barri.

No n'he tornat a saber res més.

Ara, és increïble que en diaris d'Andorra no hi hagin caigut!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...