dimarts, 9 de setembre de 2008

A l'aficionat no se'l pot menysprear

.
El Barça ha decidit portar jugadors del segon equip i dels juvenils per disputar la Copa Catalunya. L’Espanyol, en canvi, ha convocat set jugadors del primer equip.

Penso que el Barça la caga, començant pel Guardiola i acabant pel Laporta. L’excusa és que la plantilla és molt curta i el míster baliga-balaga no vol arriscar-se a tenir lesionats. Una excusa massa excusa, pel meu gust.

La caguen perquè, més enllà de la importància d’aquesta competició, que és qüestionable i potser prescindible, el president hauria de tenir molt clar que si el Barça encara és més que un club és perquè hi ha hagut i hi ha gent de Sant Carles de la Ràpita que cada quinze dies agafen un autocar un diumenge a la tarda, fan 200 quilòmetres (m’ho invento) per veure jugar el seu equip i arriben a casa a les dues de la matinada; també n’hi ha uns quants que es gasten les garrofes per anar a veure una final a París, i molts més que no poden veure mai el seu equip. La desil·lusió d’aquesta gent no compensa el perill d’una lesió. Només calia convocar set o vuit jugadors del primer equip per anar al penúltim poble de Catalunya, on la distància fa que l’afició pel teu equip sovint sigui més gran, o com a mínim el desig de veure els teus ídols.

El Laporta, ja ho he dit, ha tret el club de la misèria, l'ha dignificat i projectat al món amb èxit, ha aconseguit bons resultats i ha tornat la catalanitat al club de manera desacomplexada. Però ara l’ha cagat; no hauria de contradir-se, ja que més d’una vegada ha dit que el Barça ha de fer país. Jo hi afegiria: sense país, no hi ha Barça tal com l’entenem.

El Barça va ser un refugi nacional durant la dictadura i fins ara ha sigut una font d’integració brutal. Ara ja no cal que sigui una bandera reivindicativa de la nació catalana, però es manté com a símbol nacional, i qui no entengui això, que s’ho faci mirar. Alerta, però, perquè si el Barça s’ha de convertir en un mer producte de màrqueting global que menysprea el seu fonament social, jo me n’esborro.
.

6 comentaris:

Daniel1714 ha dit...

Crec que tot això és una falta de respecte a la ciutadania de Sant Carles. No hagués costat res fer como l'espanyol, no cal la plantilla complerta, però si noms que il·lusionin, ja que no sempre els pots tenir tant aprop.
A vegades i cada vegada més, em sembla que l'espanyol té més sentit de País que el Barça.
Una llàstima

josefina ha dit...

Estic molt d'acord amb aquesta reflexió, Marc. Vaja, "totalmente de acuerdo José María!!!!!!"

Ferran ha dit...

Amb la vènia, em desvio una mica del tema per dir que la Copa Catalunya hauria de canviar radicalment. Quin sentit té que el nostre país, petit com és i amb només dos equips a primera, organitzi un torneig on un club com el Barça, amb el pressupost i jugadors que té, s'ha de medir amb clubs de tercera? No ho dic amb mala llet ni tampoc despectivament; simplement, penso que la Copa Catalunya hauria de ser un aparador del futbol que es fa a casa nostra, justament fora dels dos grans. A aquests ja els veiem tot l'any, a la lliga, a la champions, la uefa i tants altres campionats.

Salut.

L'Espelt ha dit...

Estic d'acord.
Per a mi, en Guardiola s'ha equivocat.
Dit això, si us plau, no hem de treure les coses de lloc, i no juguem al joc del Grup Godó, d'atacar per atacar al Barça, i de retruc, a en Laporta.
O és que ara algú em dirà que la decisió no és, clarament, única i exclusiva d'en Guardiola?
He fet un petit post, per no allargar-me molt en casa d'altre, per més que aquí m'hi senti com a casa meva.
Daniel: aquest discurs de que encara resultarà que l'espanyol té més sentit de país que el Barça el trobo respectable, però fals. Escandalosament fals. Quasi pervers, malèvol. És una manca de rigor gran del dia a dia dels darrers anys, de la història. Una manca de rigor que, ves quina cosa, em recorda com a argument lo de que "el PSC és un partit tant o més catalanista que CIU...". Home no fotem!!! L'argumentari Carod/Puigcercós o el de La Vanguardia/El Mundo Deportivo no hauria de ser el nostre.
Bàsicament per higiène mental.
Ferran... tens raó. La Copa Catalunya és actualment una competició patètica. Està mal plantejada i busca un impossible. El mateix podria dir dels partits de la Selecció Catalana: seguim amb costellades, i cada cop, de pitjor categoria i data.
En fi... com que es veu que no podem barrejar política amb esport, nosaltres ho fem, però només per auto atacar-nos, no fos cas que els ecspanyols s’enfadessin...
Salut!!!

Puigmalet ha dit...

El futbol, el "panem et circenses" per excel·lència. I ahir no va ser ni això. Van pagar i no van tenir ni el circ promès. Però clar, "més que un club" vol dir empresa. I a les empreses no entren els sentiments, per molt que ho venguin al revés.

ury ha dit...

Per a mi no hi ha cap excusa. Fa uns quinze dies, la Federació Catalana (que fot pena, però això ja és una altra qüestió), va pactar amb l'Espanyol i el Barça això de portar un mínim de jugadors del primer equip. Tant Laporta com Guardiola ho sabien, i s'ho han passat pel folre: doncs no haver firmat! Era així de senzill, abans que faltar a la paraula!

En Laporta és un malabarista de la paraula (per no dir un hipòcrita) i crec que fets com aquests desmunten el seu discurs nacionalista d'aparador. No és la primera vegada i en tenim exemples flagrants (el més bèstia, el suport incondicional a Villar, el gran enemic de les seleccions). És d'una contrasentit patològic i el pitjor és que alguns van combregant amb rodes de molí.

Per tot plegat, l'espelt, no t'escandalitzis tant amb el que ha dit daniel1714, home... A Catalunya li convé tenir més pluralitat esportiva potent i col·locar equips com l'Espanyol, el Girona, el Nàstic i el Lleida entre l'elit... i si no és així, en bona part és perquè el Barça s'ho emporta tot, com a multinacional que és. Qui surt guanyant en el lema "El Barça és més que un club" és, sobretot, el Barça, no el país.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...