divendres, 19 de setembre de 2008

No nacionalistes (II)

.

No sóc partidari de cremar fotos ni banderes, sobretot si tens més de 16 anys, però em rebenta comprovar la gana d'aquests furibunds nacionalistes espanyols. Sembla mentida que en ple segle XXI per cremar una foto et puguin fotre a la presó. Això és Espanya, companys, per més que algú digui que no tots els espanyols són així. Ja ho sé.

Pel que fa a la foto dels reis espanyols, em sembla indignant que en nom de l'Estat de dret i de la democràcia es pugui condemnar algú per expressar el seu rebuig a una institució que és l'antítesi de la democràcia. I pel que fa a la bandera d'Espanya, a mi no m'agrada que cremin la meva, però mai demanaria un càstig per a qui ho fes. I de banderes catalanes se n'han cremat i cap institució judicial ha corregut a buscar-ne els culpables.
.

5 comentaris:

jordina ha dit...

I les infantes que diu que són tan normals i treballen i són campechanes, bé hi podrien dir alguna cosa, que no pot ser que fotin a la presó uns joves per cremar fotos dels seus pares, macatxum dena. Segur que al foc de Sant Joan més d'una vegada tots plegats hem cremat retrats de família.
Jo proposo una foguera a cada casa, i a cada foguera un album d'aquests que de tant en tant la Hola publica sobre la família reial, i au, que tinguin feina a fotre'ns a tots a la presó.
Jo cada vegada estic més convençuda que de demòcrata no en té res, aquest país. Es cauen les caretes. I a mi, la cara de vergonya.

Ferran ha dit...

L'ofensiva nacionalista a l'estat espanyol és de "toma pan y moja", que diuen els castellans. S'estan passant un ou, des de fa temps, però estem tan acostumats que ens les fotin per totes bandes que gairebé ni ens n'adonem.

Revolució!

ury ha dit...

Totalment d'acord. Perfectament exposat.

josefina ha dit...

Jo vull ser optimista i penso que amb el temps, aquest vel translúcid, poc clar, que tapa la monarquia, anirà obrint-se. Perquè, i ja ho he comentat algun altre cop, per a la nostra generació què és la monarquia? Què fa la monarquia per a nosaltres i Per al nostre benestar?

Per als que avui en tenen de 40 en amunt el Juan Carlos encara pot tenir l'aureola que li van voler pintar pel 23-F, però per a mi, per exemple, el Juan Carlos i tota la seva tropa no són res més que una colla de sangoneres a qui conec a través de l'¡Hola! per les seves festes, vacacions, recepcions i viatges i visites aquí i allà, i no perquè en moments de crisi surtin a donar la cara i a agafar el timó com se suposa que hauria de fer un cap d'Estat.

Mireia ha dit...

totalment d'acord. Encara estem a l'Espanya de la pandereta i com ja he dit en algun lloc en aquest país encara no s'ha après què és ser democràtic.

Per cert, a la pregunta "cagun la formula1 de tv3" apunta el meu si. Per començar per ser un esport anti-respecte pel mediambient.

Salut!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...