dijous, 16 d’octubre de 2008

El pla B de CiU

.
Quan es va filtrar a La Vanguardia la intenció del TC retallar l’Estatut (català, finançament, nació), l’Artur Mas va dir que el govern català no té un pla B en cas que s’acabi confirmant aquesta humiliació. I Convergència, que en té algun? Es veu que sí; però tal com diuen al web de CiU, no volen explicar quin és aquest pla B perquè "encara no tenim la sentència del Constitucional".

Home, jo preferiria saber-ho ara, així tindria més clar si em puc fiar de CiU. És com els programes electorals: si guanyo (dic que) faré això. Almenys en queda constància. M’agradaria saber què faria CiU, però es veu que hi ha altres factors que ho condicionen. Al mateix web llegeixo que la posició de CiU dependrà de si "és molt forta a Madrid" i si és la garantia "d’un govern fort i cohesionat a Catalunya".

Doncs no ho entenc. Hi ha un pla B o n’hi ha més d’un segons els resultats electorals? ¿I si la sentència del TC té lloc abans de les eleccions catalanes i la força de CiU a Madrit és la mateixa que té ara (o sigui, minsa)?

El que hauria de fer CiU, per mi, és deixar ben clar què farà si la retallada es fa efectiva. Ja sé que els espanyols menyspreen les amenaces dels catalans, però la nostra dignitat és el que està en joc. L’Artur Mas hauria de fer una declaració fidel al que predica últimament, però més precisa que les típiques frases: "No s’hi valdrà fer veure que aquí no ha passat res"; "aquest país necessita tenir una sortida"; "de cap manera podem renunciar a governar-nos nosaltres mateixos" i a "augmentar la pròpia capacitat de presa de decisions".

El Mas hauria de plantejar quina és la seva sortida. Si el que decideixin deu membres del TC té més pes democràtic que el que van decidir milers de catalans quan van votar l’Estatut; si l’Estatut és inconstitucional segons els espanyols; si no ens volen tal com volem ser, o canviem la Constitució, o ens en fem una a la nostra mida.

Sense por, amb tota la legitimitat del món i, per descomptat, amb el suport de moltíssims catalans que no volem que ens trepitgin més.

Que sóc massa ingenu?


P. s.— Acabo de rebre el butlletí de Català Sempre, on al final sempre hi ha una citació. En aquest cas és de Jordi Pujol i diu: "No hem d’anar a aquest combat amb ànim acomplexat i poruc. Tampoc amb petulància ni fatxenderia. Però amb decisió i confiança. Sense por. I sense respecte per qui no ens respecti."
.

5 comentaris:

Ferran ha dit...

El problema, més que si CiU té un pla B o no, o de si el té el govern, és que uns i altres són d'una mediocritat que tomba d'esquena. La nostra desgràcia, la de tots els catalans, és que no hi hagi un sol (ni un de sol!) polític al nostre país que sigui capaç de fer-nos trempar a tots plegats. Ni un de sol!

Pla B? Quina importància té, quan en el cas que el tinguessin, mitja hora després de donar-lo a conèixer ja s'estarien fotent d'hòsties entre CDC i UDC per veure com l'apliquen, o per ves a saber què?

Del possible pla B del govern, ni en parlem.

RIP per nosaltres.

L'Espelt ha dit...

Estem fotuts, fotuts, fotuts...
Ara bé, quan arribi la sentència, a veure com s'en surten uns i els altres, a veure...
Estic amb tu. El pla B de CDC cal saber-lo abans, i el fet de que no el diguin és de que "depèn de...", i justament, el nostre gran problema com a país és que tot depèn. El país sencer és depenent... i fins que algú no es planti i ho vulgui canviar la situació per ser independents...
Salut!!!

josefina ha dit...

Això és el que jo li demano a CDC per tornar-me'n a "enamorar": més concreció, agafar el toro per les banyes, dir d'una vegada per totes què coi vol com a partit per Catalunya. I, com bé dius, ho pot fer perquè té la legitimitat de ser la força més votada, i més que ho seria -penso jo- si deixés de banda aquesta ambigüitat mal calculada. Perquè ara la situació, i el país, no estan per ambigüitats. Només amb una posició clara i ambiciosa podrà sortir del pou de la mediocritat on ara fa companyia a la resta de partits.

ury ha dit...

"El pla B de CDC" em sona com "L'hora H de UDC": moltes lletres per a una abstracció matemàtica, tipus problema d'EGB, diagrames de Venn i tot aquell rotllo.

Jo demano als polítics que siguin simples en les explicacions i complexos en les solucions. Per desgràcia, sempre trien obrar de la forma inversa.

Jordina ha dit...

I aquesta pose del Mas, que sembla el Pensador de Rodin¡.

Carai que'l toc.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...