divendres, 31 d’octubre de 2008

Gràcies, Miquel
El bloc del Miquel Català es diu O ara o mai.
Té tota la raó, i ell és del sector ara.Dimecres que ve s'estrenarà la web del Parlament Europeu en català, i diuen que potser s'hi accedirà a través d'aquí. Quan la inaugurin, veureu que a la foto hi sortiran eurodiputats catalans ben cofois, però el veritable artífex d'aquesta petita victòria és el Miquel Català, un petit heroi que ens demostra que tot està per fer i tot és possible, encara que no sigui del tot cert.

(Per si algú no sap de què va, ho copio de l'Avui: "Aquest projecte es posa en funcionament mesos després del conflicte entre l'Eurocambra i el jove informàtic Miquel Català, de la Granja d'Escarp, que va traduir la web al català sense autorització.")

No cal que tots fem el que ha fet el Miquel, però si tots tinguéssim un compromís mínim amb el català, com per exemple no canviar mai de llengua si no és necessari; si tots féssim respectar els nostres drets, estic segur que també podríem aconseguir avenços en el que malauradament sembla una decadència definitiva: l'ús social del català.

Gràcies, Miquel, pel teu exemple.
.

3 comentaris:

vpamies ha dit...

De vegades cal tirar pel dretper fer camí. L'exemple del Miquel Català és exemplar.

josefina ha dit...

Jo començo ara i aquí una campanya contra GRANDVALIRA, que la seva cap de comunicació contesta en castellà un correu en català que li hem enviat des de LES MESURES.

Ferran ha dit...

Del cas d'en Català se'n va informar profusament. ¿Cap polític no n'ha fet referència, avui, a la valuosa iniciativa d'aquest informàtic?

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...