dissabte, 4 d’octubre de 2008

Mossos i territori

Em sembla que fa unes setmanes el Marc va escriure un article fent-se ressò del que m'havia passat a la feina amb un comunicat dels Mossos d'Esquadra, en què es parlava de la detenció d'un home de nacionalitat andorrana per conduir amb molt excés de velocitat per una carretera de Lleida. Deien que l'home era veí d'Avellaners, parròquia d'Encamp. Així va sortir a tots els mitjans de comunicació, fins i tot als d'Andorra! Quan la veritat és que no cal ser un expert en geografia andorrana per saber que no hi ha cap poble del Principat que es digui Avellaners, i que en tot cas això és una urbanització o zona residencial d'Encamp. Vaig contestar el correu dels Mossos preguntant-los si estaven segurs que el fitipaldi de torn era d'Avellaners, perquè no em constava que hi hagués cap poble a Encamp que es digués així. Em van contestar: "Avellaners. Parròquia d'Encamp". I hi vaig tornar per dir-los que creia que era una zona residencial, però que un poble segur que no ho era. Ja no em van contestar més.

Seguint en la mateixa tònica (preocupant), ahir els Mossos van passar una nota de premsa informant de l'important decomís de marihuana fet a Ribera d'Urgellet. Un laboratori immens de cultiu de maria en una casa del PARC DE LA VILA DE LA POBLACIÓ DE RIBERA D'URGELLET. Els mitjans, que som com som, tots els que he pogut veure, ho han recollit tal qual: "població de Ribera d'Urgellet". El Segre, el cas més gruixut, en fa tema del dia i ni es molesta en saber EN QUIN POBLE DEL MUNICIPI DE RIBERA D'URGELLET es va trobar el laboratori!!! Al Pla? A Arfa? A Adrall? Per citar els tres pobles més grans, que n'hi ha d'altres. Avui els he tornat escriure un correu fent-los aquesta pregunta. Suposo que fins dilluns no em contestaran.

Però em semblen molt greu dos coses:

1- Que des dels Mossos d'Esquadra no se sàpiga distingir entre pobles i municipis (és molt demanar que diguin "el poble d'El Pla de Sant Tirs, al municipi de Ribera d'Urgellet", per exemple??).

2- Que tampoc ho fem els mitjans de comunicació de la terra. Una evidència més que ens limitem a copiar i enganxar sense llegir-nos detingudament la informació. I a sobre, fer veure que hem treballat a fons la notícia, com dic que fa el diari Segre.

9 comentaris:

marc ha dit...

Vejam: els mossos són funcionaris. Abans que polis, són funcionaris que no volen problemes.

Generalitzar és perillós, ja ho sé.

Som els millors, els de poble!!!

Salvador ha dit...

I també molts periodistes són funcionaris que no volen problemes

vpamies ha dit...

El que és greu és que ni els mitjans d'aquí coneguin les poblacions i municipis d'aquí.

Jordina ha dit...

Ja sabeu que la feina dels periodistes no ho pot pas abarcar tot. Si a sobre de copiar i enganxar, han de pensar, i si a més a més han de contrastar, comprendreu que és massa feina.

Jordina ha dit...

Pobres mossos! aviam si ara hauran de saber geografia, també. Un taxista de la Seu em va explicar que el volien arrestar perquè duia rodes de contacte en comptes de cadenes, i els mossos (especialistes en trànsit) no sabien què eren les rodes de contacte.
Així sí que farem país. Com pot ser que el poble hagi oblidat que ha de dur cadenes, coi. I ben aferrades, si pot ser.

Ferran ha dit...

Excel·lent apunt. Poc com costaria fer la feina ben feta, simplement comprovant algunes dades bàsiques...!

josefina ha dit...

Per cert, a dia d'avui, dimarts, encara no he tingut cap resposta dels Mossos. A la notícia ho diré, que no van especificar en quin poble del municipi es van trobar les maries.

Anònim ha dit...

Demanes massa als Mossos, Josefina: si no saben fer bé la seva feina (protegir els ciutadans i reprimir els criminals), suposo que la geografia els deu quedar molt lluny.

Espero que hi hagi molts agents deprimits per la incompetència dels seus caps o superiors.

Jordina ha dit...

En Philip Marlowe:

"-Què ha passat?
-No res. Comprovacions de rutina. Perdoni per les molèsties.

Em va acomiadar i va tornar al cotxe aparcat. Com tots els policies. No et diuen mai per què fan res. D'aquesta manera no arribes a saber mai que ells tampoc no ho saben."

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...