dijous, 30 d’octubre de 2008

Que parlin més sovint

.
L’atenenca o atenesa hauria de parlar més sovint. A El País reprodueixen algunes reflexions de la campetxana recollides al llibre La Reina muy de cerca (Planeta), escrit per Pilar Urbano.

Aquesta no cal comentar-la:


“Se ha de enseñar religión en los colegios, al menos hasta cierta edad: los niños necesitan una explicación del origen del mundo y de la vida.”


Aquesta sí:


“Puedo comprender, aceptar y respetar que haya personas con otra tendencia sexual, pero ¿que se sientan orgullosos por ser gays? ¿Qué se suban a una carroza y salgan en manifestaciones? Si todos los que no somos gays saliéramos en manifestación... colapsaríamos el tráfico. Si esas personas quieren vivir juntas, vestirse de novios y casarse, pueden estar en su derecho, o no, según las leyes de su país: pero que a eso no lo llamen matrimonio, porque no lo es. Hay muchos nombres posibles: contrato social, contrato de unión.”


La primera part, la del trànsit, és de vergonya aliena. Què passaria si tots els que no anem en cadira de rodes sortíssim en manifestació? I segons les lleis del seu país, senyora, quan dues persones del mateix sexe es casen, a Espanya són un matrimoni; o sigui que si tenen dret a casar-se, també tenen dret a dir que són un matrimoni. Els ratolins també podrien fer una manifestació per reivindicar que els ratolins dels ordinadors no són ratolins.

Els temps canvien, les paraules canvien de significat i esperem que algun dia les institucions arcaiques, més que canviar, desapareguin.


I per acabar, una altra sentència:


"La crítica a las claras no molesta. Se encaja y punto.”


Ha, ha.

.

10 comentaris:

Efrem ha dit...

el piquito de oro xD

felquera ha dit...

Soi d'acuerdo con tú, cuanto més charren antes arribará la republica. Penosos es comentarios d'esta muller ¿que nos representa a totz?.
Salut e republica.

Isidre ha dit...

Es que la família real española somos muy campechanos....

josefina ha dit...

Com es veu que diu avui el Josep Ramon Correal a La Mañana, no entenc el per què de tanta polèmica. Algú dubtava que la reina no fos una conservadora? O, com diu que diu el Correal, ens pensàvem que la reina era una Passionària?

marc ha dit...

Doña Josefina,

No, no ens pensàvem que fos una Passionària, ens pensàvem que no opinava.

A mi ja m'està bé que expliqui el que pensa, i com diu el Felquera, "cuanto més charren antes arribará la republica".

I la polèmica, per mi, és que digui que el matrimoni entre persones del mateix sexe no sigui un matrimoni; primer defensa el dret a casar-se "según las leyes de su país" i després no accepta la llei 'de su país', que diu que el matrimoni entre persones del mateix sexe és un matrimoni.

Que faci una recollida de firmes per canviar la llei...

Anònim ha dit...

Doncs a mi em fa molta gràcia que mentres el seu marit, dispara a tots els óssos que pot, ella els hi fa la gara-gara.

Val a dir que un dels morts més famosos (i un dels pocs), en mans d'un ós fou en Fabila, rei got (que no sabem si vol dir que mamava), que fou abatut mentre caçava.

Potser les reiterades visites de la família reial, a la Vall d'Aran, tenen a veure amb la manía que tenen als pobres óssos. No fos el cas que els que hi han alliberat actualment, com l'avantpassat, fóssin republicans.

enric ha dit...

Més haurien de parlar tots els "lumbreres" de la casa reial, com riuriem i quantes llengües mossegades per no anar a la presó.

Ferran ha dit...

Doncs a mi, que voleu que us digui, em costa de creure que la reina aquesta digui bestieses d'aquest tamany. M'inclino a pensar que entre els qui han autoritzat el llibre -membres de la "Casa Real", que li diuen- hi ha republicans.

Jordina ha dit...

Doncs jo tinc la sensació que darrere tot això hi ha una maniobra. Que se'n parli encara que sigui bé, que així no es parla d'altres coses. I més d'un ranci li donarà la raó, i en temps de crisi diu que la gent s'agafa a una patata.
A mi també em sembla, com diu la Josefina, que ja ho sabem, que a la Zarzuela es pensa així. Més estrany seria que tingués idees llibertàries, siguent reina com és.

ury ha dit...

És que es volia sentir "Renya per un dia", la pobra.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...