dimarts, 14 d’octubre de 2008

Sis línies delicioses

.

Aaaaaaah (dit com si fos el mateix Ferran Monegal), sovint als diaris d'Andorra hi trobes perles com aquesta que em recorden els vells temps de treball al país veí...
.
Aquest retall és d'El Periòdic, edició d'aquest dilluns 13, a les pàgines d'opinió, secció fletxes amunt, avall o igual. Quantes coses que suggereixen només cinc línies i mitja de text...
.
1- I em referiré primer a la catalogació que es dóna als de l'ADEAU (Associació en Defensa de l'Alt Urgell). No són un grup d'ecologistes. Són una entitat formada per persones que volen participar en el debat de les moltes infraestructures que s'albiren a mitjà termini a l'Alt Urgell però no per interessos purament ecologistes, sinó per molts altres. Qui va escriure aquest comentari es devia confondre amb els andorrans ADN o Apapma, a saber, i demostra una certa ignorància de l'actualitat del territori més pròxim i que més lligams té amb Andorra.
.
2- "...es trasllueix una confrontació entre Andorra i l'Alt Urgell." Caram, quina interpretació més simple i reduccionista. Com es nota que la persona que ho ha escrit no es deu llegir les pàgines de la secció Pirineu del seu mateix diari.
.
3- LA MILLOR: segons El Periòdic, Andorra és una comarca. El subconscient us ha jugat una mala passada com al Rajoy? Hi ha molts polítics andorrans que es fan els enarbolats i els ofesos quan han de tractar alguna cosa amb la Generalitat, i d'amagat o no tant d'amagat, no s'estan de dir que Catalunya considera Andorra com una comarca més. Ai, és que els andorrans han de negociar les coses d'Estat a Estat, i per tant han de parlar amb ministres, no pas amb consellers i encara menys amb alcaldes, on vas a parar. Sempre he pensat que a Andorra li falta humilitat per saber quin és el seu lloc al món més pròxim que l'envolta. Està molt bé ser a l'ONU, és clar que sí, però el seu dia a dia està íntimament lligat amb els territoris veïns, principalment amb els del sud, i no sempre els ha tingut el respecte que calia.
.
Però no em vull desviar del tema, coi, que a El Periòdic d'Andorra han titllat Andorra d'una comarca, l'han posat d'igual a igual amb l'Alt Urgell!!! Algú ho havia fet d'una forma tan clara fins ara? És que encara no me'n sé avenir. Ara m'acaba de confirmar el Marc que a l'edició d'avui no hi surt ni una fe d'errates, una rectificació, una puntualització... Seré l'única que ho ha llegit? O l'única que n'ha fet cas?
.
josefina
.

10 comentaris:

Jordina ha dit...

Hahahaha!!
és molt bo, això!!
sovint, sis línies diuen moltes més coses que tot un debat o reunió de polítics clentxinats.
Salut, comarca d'Andorra!

marc ha dit...

Té suc, té suc. A part de tot el que s'ha dit, què coi vol dir que hi ha una confrontació? A la manifestació hi havia cinquanta persones i que jo sàpiga les institucions de l'Alt Urgell estan a favor de l'aeroport (amb condicions). Flipant.
Qui es barallà? En quina bombolla viu la persona que ha escrit això?
A més, què vol dir que el projecte és de tots? Que ninhú no pot oposar-s'hi?
Marededéu senyor, com està el pati...

josefina ha dit...

Efectivament, amb això que "el projecte és de tots" també n'hi ha per allargar-s'hi. Perquè per part d'Andorra no s'acaba de saber del cert quin paper vol jugar i si aposta realment i fins al final per l'aeroport d'aquí. Perquè està clar que si l'aeroport que ens hem de tragar els de l'Alt Urgell només ha de beneficiar Andorra, ja se'l poden confitar.

Joan deu Peiroton ha dit...

Doncs llegir tot això em sugereix una solució clara i evident : que Andorra s'annexi l'Alt Urgell...i, per què no, la resta també.

Jordina ha dit...

I a volar !

Salvador ha dit...

Tractar amb la Generalitat tal com està ara? Podent parlar directament amb l'amo qui ho fa amb l'empleat?

vpamies ha dit...

Quina perla, Josefina!

Realment el subsconcient té aquestes coses. Li hauríem de fer més cas i ens aniria millor. :-)

Anònim ha dit...

Potser es tracta d'un nou passatemps, no? No deu ser un concurs per fer guanyar quartos al diari i a l'STA?

Quin nivell, Meritxell!

Ròdia Raskòlnikov, el nàufrag de l'Illa dels déus morts. ha dit...

El dia que els andorrans decidissin exercir de catalans internacionalment, la maquinària políticodiplomàtica i econòmica espanyola els esborraria del mapa pels mitjans que fossin.

Els andorrans van a la seva bola: fer negocis i viure bé, i a la nació de la seva llengua i cultura, que la bombin. Així, de cru, així, de clar, així de trist. Els ho podem retreure? No podem demnar als andorrans que ens salvin a tots, però collons també és cert que no ens han ajudat mai ni una puta merda.

Onset ha dit...

Como parlábaz d'o catalán en Andorra y d'o suyo emplego, aquí tenez isto: http://es.youtube.com/watch?v=RJuRoSw5isU&feature=related, sobre l'uso d'o catalán en os diferens territorios.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...