diumenge, 16 de novembre de 2008

Més sociates

.

Molts socialistes presumeixen de la seva suposada superioritat moral. Ells són els que estan al costat dels més dèbils, ells són els únics progressistes que fomenten la igualtat d’oportunitats. Per això el català no serà cooficial a la Franja de Ponent, perquè a la Franja el català no és una llengua dèbil que necessiti protecció ni les famoses polítiques igualitaristes dels collons que només s’apliquen on els convé. I els drets de les persones? I la democràcia? I el genocidi cultural que va suposar la fragmentació de la diòcesi de Lleida? Vosaltres sou socialistes? I una merda, senyor Marcelino: vostè és còmplice, en el seu petit àmbit, de l'intent de liquidació de la llengua catalana. Què és, si no, negar l'oficialitat del català a la Franja, on és la llengua pròpia? Això no és genocidi?

El culpable d’aquest nou capítol de genocidi lingüístic i cultural és socialista... i catalanoparlant.

Ara ja podem dir clarament que l’Aragó, a part de ser un país castellà, sociològicament també és un país nacionalista espanyol hostil a la catalanitat. I això que l’Aragó, per afinitats en molts sentits, hauria de ser un país més proper al nostre que no pas al que abans era castellà i ara és espanyol. Això segur que és culpa nostra.
.

11 comentaris:

Andreu ha dit...

Marc,

El que han fet els sociates aragonesos es pitjor. Han deixat ade complir 8 anys la promesa de la llei de llengues , que convertia en cooficial el català a La Franja. Signat dues vegades pel Marcel.li Iglesias i mai dut a terme.

Ara, quan ja ha dit que plegarà i no tornarà a presentar-se (deixarà el seu lloc al Belloch, pitjor jacobi , molt pitjor), la nova proposta de llei de llengues fa com al circ: el mes dificil i cinic encara.

El català serà reconegut com a llengua pròpia per a la Franja, PERO NO tindrà cap caràcter ni d'oficial, ni de cooficial ni de res.

On s'ha vist que una llengua pròpia no pugui ensenyar-se i ser oficial o cooficial? Si Deu no ho arreglà, a Aragó, a la Frnaja de Ponent catalana, d'ací a 5 mesos.

Cinisme, i mala gaita a dojo.

A la vista d'això, sembla evident que del Museu Diocesà del Bisbat de Lleida no s'ha de moure ni un mosquit.

Socialistes, sempre, els més killers contra els nostres països. Molt pitjor que els peperus, que tenen una certa mala conciència i un relativisme, molt mes relatiu que les essències jacobines del psocialisme espanyol,català, aragonès i del Julibert.

LLengua pròpia però sense cap tipus d'oficialitat.

10 anys perduts per arribar ací.

Gràcies al Marcel.li Iglesias , al Psoe aragonès i als seus germnans del Psc-Psoe que sempre l'han defensat i amb qui han conspirat tots aquests anys.

Recordeu on va anar el meu no-president Montilla l'11 de setembre? a la feria de l'aigua del seu amic Iglesias.

Més que patètics, cínics killers genocies psociates.

Cordialment,
Andreu

Efrem ha dit...

M'entristeix de veure com es devaluen els conceptes, com els devaluen, sobretot aquests que es mal-autoanomenen socialistes. Perquè és una ideologia prou digne.

reflexions en català ha dit...

Andreu,

I l'OPUS, quin paper va tenir en la segragació del bisbat?


Efrem,

És clar, una cosa és el que dius que ets i una altra la puta realitat, Ja veiem fins a on són capaços de dur la ideologia les nostres representants polítics.

Jo combrego amb moltes 'idees' del que coneixem per esquerra (justícia social, polítiques per afavorir els que tenen menys capacitat, etc.), però els sociates, els que coneixem nosaltres, són una estafa.

Andreu ha dit...

Marc,

Sobre el que dius, el paper de l'Opus, et diria que molt i molt.

Però voldria precisar dues coses, diferents:

a)- L'Opus, a Catalunya, té diversos sectors i un petit sector, si, petit però existent fa anys, pot i ha de considerar-se "catalanista". Tanmateix es minoritari. (Fent una comparacio no correcta seria com els d'El Mati i els oficials a UDC).

A Arago, en canvi, es monolític, com gairebé a tot l'Estat. I reaccionari,sobretot a l'Arago i a les Espanyes.

b)- No sé si saps que el Sr. Marcel-lí Iglesias es nebot carnal del numero 2, o potser ja numero 1, de l'Opus a Aragó (Barbastre).

I la relacio sempre ha estat estreta, com familiar que és. I en Iglesias sempre ha fet i ha procurat pel que el seu oncle ha demanat i volgut.

Si, si, molt més Opus al Psoe d'Aragó que al PP d'Arago.

Coses que pasen, a la secta sociata. A les sectes sociates.

I les liasons son molt i molt estretes i duradores. Tafaneja per ls bodegues noves (moltes i de gran inversió) del Somontano y el marqueting del vi de Somontano i trobaràs primeres espases de l'Opus darrera l'obra, naturalment, ates que ells son també l'obra.

Però diria que han estat més matxaques amb el tema del Museu, després de la segregació de les parroquies de la Franja del bisbat de Lleida (centenària, millor dit, milenària) i segueixen fil per randa per a intentar aconseguir el bisbat de Barbastro, com a seu episcopal de l'Opus.

En el tema del català, la responsabilitat 100% es del govern Psoe (+Par) de Marcelino Iglesias. I no té cap disculpa possible.

Voluntat política del Psoe aragones i espanyol.

Cordialment,
Andreu

Andreu ha dit...

Marc,

Un afegitó.

En Marcel.lí Iglesias era ,de jove, un bon jan. Però no tè estudis acabats. Coses de la joventut. Treballà de profe d'esquí molts anys, fins que descobrí la política, a la que ja entrà amb la tutel.la a distància del seu oncle de l'Opus.

Sense aquesta tutel.la, i relació privilegiada amb l'Opus (tot i que n'Iglesias no n'és), no hagues arribat a res, políticament, ni a president de la Diputació d'Osca, primer, ni a diputat després, ni a candidat guanyador al govern aragonès.

Té virtuds, certament, però sense aquesta relacio familiar, seria un diputat provincial més i alcalde de Bonansa i res més.

La política la fan els polítics i els qui es fan amb els polítics, naturalment.

Salutacions cordials,

Andreu

ury ha dit...

Sucoses revelacions, nois. Desconeixia tot això. Cas particular al marge, és veritat que tot el front antiPP (sobretot, antiAznar) ha acabat tenint una deriva funesta per al sentiment catalanista.

Aconseguida la presa que es buscava, ens han sedat de mala forma... i ja no es produeix la reacció inflamada d'aleshores, perquè la sensació és que l'enemic va caure abatut... Doncs sort.

marc ha dit...

Gràcies per aquestes lliçons, Andreu. Per cert, has llegit un llibre que parla de tot aquest merder del bisbat i les obres d'art? Ara no me'n recordo com es diu... Un que l'ha llegit m'he explicat una anècdota sucosa del campetxano Joan Carles. Es veu que li va dir al copríncep d'Andorra Martí Alanis que ho deixés córrer, que ja seria copríncep ell.

Ostres, després trucaré al gavatxó perquè em refresqui la memòria.

Oriol,

Com deia el Pla (em sembla), el que s'assembla més a un espanyol dr dretes és un espanyol d'esquerres.

Anònim ha dit...

Con Marcelino Iglesias se puede estar de acuerdo o no pero en ningún caso decir que ha entrado en la política tutelado por el OPUS. El hecho de tener un famuliar lejano del opus no implica nada. Yo le conozco personalmente desde siempre. Es una gran persona, muy competente y es triste que se digan cosas de forma gratuita que no son ciertas.
Soc de parla catalana pero l'escric molt malament
Josefina

reflexions en català ha dit...

Josefina,

Escriu amb la llengua que vulguis, però no t'ha de fer vergonya escriure en català. Segur que hi ha moltíssima gent que fa més faltes que tu.

A mi el que em sembla al·lucinant, i no sé si passa enlloc més, és que el senyor Marcelino Iglesias, catalanoparlant, s'oposi al fet que la seva llengua, que és la pròpia del territori on va néixer, no sigui oficial. És per fer-s'ho mirar. Un polític no pot fer el ridícul d'aquesta manera. És com si t'enculessis tu mateix, amb perdó.

Andreu ha dit...

No entraré en temes personals.


En Marcelino Iglesias va estar, com alumne, un any a un seminari.
Va començar, políticament, com a membre del PCE, si, i alcalde del seu poble.
Però va veure la llum i es passà al Psoe. En molts pocs anys, ocupá el càrrec de diputat provincial a Osca, i, de manera més que alambicada i amb crisi interna, ocupà després la presidència de la Diputació d'Osca.

Es evident que entre dues alternatives, la gent-poders fàctics de l'Opus- va a favor de qui coneixen o poden conèxer per relacions familiars.

I callo més historietes.

Però adjunto un breu text en una web aragonesa sobre com s'ha cuidat força bé, des del Psoe aragones i el govern aragonès, el cententari d'Escrivà, per exemple.Y llegamos a Aragón:


Joaquín Mantecón Sancho ha sido nombrado por el Gobierno socialista de Aragón, comisario del Centenario del nacimiento de José María Escrivá (fundador del Opus Dei).

Autor de “El impedimento matrimonial canónico de parentesco legal” (1993), y “El derecho fundamental de libertad religiosa” (1996), libros publicados por la Facultad de Derecho Canónico de la Universidad de Navarra (del Opus Dei). Ex Subdirector General de Asuntos Religiosos del Ministerio de Justicia del gobierno del Partido Popular (del Opus Dei) y Profesor de ¡Derecho Eclesiástico! en la Universidad de Zaragoza.

Gobierno socialista de Aragón (consejero de Cultura y Turismo del Partido Aragonés, Javier Callizo):

“La importancia de su figura no puede hacernos olvidar su profundo aragonesismo, que le llevó a promover la construcción del Santuario de Torreciudad en El Grado, Huesca”


Heraldo de Aragón, comentario editorial (13 de julio de 2001, pág. 16):

“Esperemos que la celebración esté a la altura de la significación religiosa del protagonista”

¿No hay ni un atisbo de crítica en los medios de comunicación aragoneses? ¿No hay ni un resquicio de dignidad en los gobernantes aragoneses? ¿No tienen vergüenza, ni conciencia, ni memoria histórica?

Que los representantes políticos que no comulgan con el Opus (si quedan) levanten la voz, y el señor Mantecón no sea el comisario de nada que se organice desde las Administraciones Públicas. A tiempo estamos.

http://seronoser.free.fr/tausiet/palabras/palabras034.htm


Tema tancat, per part meva.
Cordialment,
Andreu

Anònim ha dit...

Andreu, puedeo estar de acuerdo contigo en que nuestros gobiernos progressitas no son suficientemente valientes para enfgrentarse muchas veces a la iglesias i/o al OPUS. ejemplos los hay actuales y en el caso de Catalunya no digamos, que los 23 años de gobierno nacionalista de CiU fueron alucinantes en este sentido.
Ahora bien, tampoco creo que haya que llegar a la descalificación personal en la figura de Marcelino Igleisas. Evidentemente todos los de izqquerdas querríamos más, pero tambien sabemos que lo imprtante es avanzar, aunque sea lentamente.
En todo caso, tema cerrado.
Y que quede claro que deseo ver el Catalan ofical en la Franja algún día....
Josefina

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...