dimecres, 26 de novembre de 2008

'O Mas, o Montilla'

.
A la catosfera sobiranista s’ha generat un debat intens arran d’un eslògan, acompanyat d’arguments, que ja fa dies que circula per la xarxa: O Mas, o Montilla.

Com que encara no sé de quin bàndol sóc (ni ho sabré mai, hehe), intentaré exposar el que penso.

Com interpretem la frase?

O Mas, o Montilla pot voler dir: només un dels dos pot ser president de Catalunya; o sigui, només pots triar entre un nacionalista espanyol i un nacionalista català; o sigui, si ets nacionalista, has de votar Mas. No pots votar ERC ni Iniciativa perquè amb el teu vot faràs que Montilla sigui president.

Més o menys és això, oi?

Jo no penso regalar el meu vot. A l’hora de votar, només tindré en compte aquest eslògan si veig que l’Artur Mas no em decep en la seva posició davant de la retallada de l’Estatut i del finançament i si al seu programa electoral es diu clarament que el Govern català aplicarà el dret d’autodeterminació de Catalunya, i que es faran referèndums per al que calgui, i que ell és partidari de conèixer fins a quin punt els catalans, per exemple, volem continuar sent espanyols, o sent robats. Llavors sí, que amb el meu vot intentaré que no hàgim de tornar a tastar aquest règim quatre anys més...

Si no, amb mi que no hi comptin.

Aquest debat, però, potser s’ha avançat una mica, encara que s’ensumin les eleccions. Potser hauríem de parlar més sobre què farem i faran l’endemà que ens la fotin.
.

5 comentaris:

Joan ha dit...

doncs potser amb el tot o res ens quedarem amb el no-res.

L'Espelt ha dit...

Marc, soc en el mateix lloc que tu.
És massa aviat per palar-ne, i com saps, de moment em sento orfe d'opció política... axí que.. esperarem a veure que passa i que fan.
Salut!!!

Ròdia Raskòlnikov, el nàufrag de l'Illa dels déus morts. ha dit...

Això del "o Mas o Montilla" és el truc intel·ligentment ideat pel think tank convergent per perpetrar una nova presa de pèl de 25 anys. El greu no és això, el greu és la facil·litat amb què el personal, fins i tot independentista (!) es deixa enredar corrent amb passió vers el parany. És depriment.

Si Esquerra=Montilla, doncs CUP o vot en blanc. Però que a aquestes alçades que el personal es foti a votar massivament CiU és una prova de que els catalans mai no serem res. Com diu en Jordi Carbonell, tenim el que ens mereixem.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Veritablement tot plegat és un drama. Els orfes necessitem creure, però farts de que ens la fotin una rere l´altre, costa horrors creure en quelcom. Tal i com ho veig, crec que lo primordial és fotre fora els sociates del Govern JA!. Com? Aquest és el drama. Votar E és votar sociata (jo ja no torno a picar l´hamp), i votar CiU és una incògnita total a hores d´ara. Votar CUP ni m´ho plantejo (farien igual que E, però en clau comunista).Llavors, què fer? CDC ha de ser creïble en quant als temes nacionals, i el primer que haurien de fer és desfederar-se d´ Unió, haurien de predicar en el sobiranisme obertament per creuren´s lo de la Casa Gran....en fi....a veure quina reacció tenen tots plegats quan arribi la Gran retallada del TC.
Salut i independència!

Andreu ha dit...

Marc/Josefina,

Mai m'havien confós ni qualificat com un think tank, convergent, i intel.ligent.

M'ho prenc bé, molt bé, per a l'autoestima personal, i agraeixo sincerament l'elogi, però ja he explicat per diversos llocs com va anar. I va ser tot molt més senzill i casolà.

Cordialment,
Andreu

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...