dissabte, 13 de desembre de 2008

"Deu Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació' vol que el Parlament defensi un estat propi a la UE"

.

"La iniciativa, sorgida de la societat civil, vol aplegar en una manifestació 10.000 catalans el proper 7 de març a la ciutat belga per reclamar un estat propi. Confien que ERC i CDC s'hi sumin, i demanaran a Benach que entregui un document a les institucions europees"Copio la notícia de l'Avui. Si sou de l'Alt Urgell i voleu anar a Brussel·les, envieu un correu a deumil.alturgell@gmail.com.


"Deu Mil a Brussel·les per l’Autodeterminació, una iniciativa nascuda de la societat civil el setembre passat i que aplega entitats i plataformes sobiranistes, intentarà mobilitzar 10.000 catalans a la capital de les institucions europees el proper 7 de març per reclamar que Catalunya sigui un estat de ple dret a la UE.

Tot i que encara no hi ha adhesions de partits polítics, en l'acte informatiu que s'ha celebrat avui a migdia a la seu de l'Òmnium Cultural hi han assistit representants d'ERC i de CDC, entre els quals, els republicans Oriol Bertran i Pere Aragonès, i Àngel Colom i Alfons López Tena. Precisament, López Tena té opcions a ser cap de llista de CiU a les eleccions europees del juny del 2009. El portaveu de la campanya, Enric Canela, ha confirmat "reunions amb representants d'ERC i de CDC, no així d'UDC perquè de moment no hem trobat interlocutors". La receptivitat ha estat bona, i l'organització, segons Canela, està "força convençuda que s'hi acabaran sumant".

Amb tot, i com ja ha passat amb d'altres convocatòries impulsades per la societat civil, s'ha deixat clar que en cap cas "acceptarem que cap partit monopolitzi la campanya o ser la faci seva", ha advertit Canela. La campanya ja compta amb l'adhesió de desenes d'entitats del país, i prop de 3.700 persones han mostrat el seu interès per viatjar a Brussel·les. Ara s'inicia l'etapa de comunicació pública de la campanya, i avui mateix es grava un vídeo promocional.

El missatge de la campanya, reforçat amb delegats i col·laboradors a Catalunya i a Brussel·les, així com a través dels Casals Catalans al món,és ambiciós. Deu Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació reclamarà des dels carrers d'aquesta ciutat que la UE consideri el país un estat de ple dret, i ho vol fer a través d'Ernest Benach. "Aspirem a aconseguir que el president del Parlament vingui a Brussel·les i entregui a les institucions un document en què, en nom del Parlament, reclami un estat propi", explica Canela.

Amb tot, els organitzadors són conscients que aquesta petició serà molt difícil de satisfer, perquè Benach no pot fer aquest gest a títol individual, sinó que necessita el suport de la mesa del Parlament. En aquest sentit, ni el PSC, ni el PP hi estarien disposats, encara que ERC i CiU s'hi acabessin adherint no seria suficient."


També en parlen a Vilaweb.

.

5 comentaris:

Ferran ha dit...

Es coneix el programa d'activitat/s que hi ha previst a Brussel·les? Saps on es pot trobar?

marc ha dit...

Ferran, a http://deumil.cat ho trobaràs tot.

Dissabte hi va haver reunió a Barcelona i suposo que aquesta setmana tindrem novetats.

Demanen propostes d'activitats.

Ferran ha dit...

Merci, Marc.

Marcus ha dit...

Penseu que hia anirà molta gent a aquesta mani o què??

Seria joiós veure 10000 persones reclamant un estat català a Brusel.les.

marc ha dit...

No sé si arribarem a deu mil, però amb cinc mil ja em conformaria. Seria una passada!

Tot dependrà del clima polític que tinguem d'aquí al març.

Salut

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...