dimarts, 16 de desembre de 2008

Què tenim avui?

.

Swiss Air retira el català dels seus vols perquè “molts ciutadans espanyols s’han queixat”; nou atac de l’Església anticatalana per les obres que pertanyen legítimament al bisbat de Lleida; “jutgen dos joves que van canviar la bandera espanyola per l’estelada al castell de Montjuïc”; un tribunal francès barra el pas al reconeixement internacional de la selecció catalana…

Que divertit que és ser català no botifler, eh?

Podrem aguantar aquesta envestida diària? Tenim prou força per contrarestar el poder mediàtic i, per tant, l’opinió que generen els que tenen l’anticatalanisme com a modus vivendi? Hi haurà algú que reaccioni amb prou rapidesa per fer un enviament massiu de cartes a la companyia suïssa? Sabrem desmuntar les vomitades que un amargat del partit de la furibunda Rosa Díez va enviar a Swiss Air? Els que ens volen aniquilar com a nació tenen molt poder i n’hi ha molts que només es dediquen a això. Quanta gent es dedica cada dia a buscar declaracions tipus Tardà? Quants n’hi ha que envien cartes a tot déu per intoxicar? I nosaltres, què fem? Què podem fer? Se’ns acabaran les forces? Ens avorrirem d’estar sempre aguantant una humiliació rere l’altra? Fins quan haurem d’aguantar la putada de voler ser catalans, de voler ser normals?


.

4 comentaris:

Dies de fúria ha dit...

El tema Swis Air és molt greu. Demostra a les clares l'estratègia d'aniquilació de tota aquesta xusma. Per si algú ho dubtava, és clar.

Salvador ha dit...

S'ha d'agrair a Swiss Air i a molts altres que contribueixin d'aquesta manera a obrir els ulls de molta gent.

L'únic camí realista que hi ha és el de la independència. Tots els demés, regionalisme, autonomisme i similars, siguin interessats o simplement per por d'afrontar la realitat, a l'únic que porten és a una decadència cada cop més ràpida fins a la mort de la nostra cultura.

I per cert no serà pas Andorra qui la salvi. Quan s'acabi Catalunya, no durarem ni quatre dies.

reflexions en català ha dit...

Elies, tot això crema molt però alguna cosa hem de fer. I com que no em fio del nostre govern... El nostre govern ha d'exigir a Swiss Air que el català torni a ser una llengua de comunicació, perquè no hi ha cap motiu raonable per prescindir-ne.

Salvador, vas llegir l'article del president Pujol al Periòdic d'Andorra? Deia el mateix que dius tu: Andorra necessita Catalunya, i Catalunya també necessita Andorra.

Els nacionalistes espanyols ens guanyen en tots els terrenys, en el poder fàctic i en el de propaganda, sobretot. No podem aguantar gaires anys més així, em sembla. O tens poder real, o no pintes res. O tens un estat, o ets un "poder local, un dirigent regional, una província, un folklore.

Farem un cop de cap? Uf, no ho sé pas.

Anònim ha dit...

El pavo aquest de la Rosa Díez, per començar, que escrigui bé el castellà, que hi ha faltes d'ortografia. I no entenc la frase: "Español es el idioma de todo el territorio" o alguna cosa així, sense l'article.

De totes formes, no entenc per què Swiss Air no ha incorporat el castellà en lloc d'eliminar el català. És d'un tarannà idiota.

La resta de notícies eren del tot esperables, però aquesta de Swiss Air demostra que hi ha molt fatxa amb molt poca feina.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...