dilluns, 1 de desembre de 2008

Sociates (III)


Ahir vaig acabar de llegir El complot, d’Eugeni Casanova, que us torno a recomanar. Una de les finestres que obre aquest llibre és la que deixa en evidència els socialistes de Catalunya, que, com molt bé deia el Joan Sales, no és el mateix que socialistes catalans. Ja podeu bramar, ja, que aquesta afirmació és ben certa. Vau ser tan botiflers llavors, quan vau pressionar els vostres per regalar les peces del Museu Diocesà de Lleida als catalanòfobs, quan us vau abstenir al Parlament en una votació per defensar la unitat del Museu, i sou tan botiflers ara, quan no feu servir els 25 diputats suposadament catalans per defensar els interessos de Catalunya i quan surt la tieta Iceta a “donar per bona la plena constitucionalitat de l’Estatut i esperar el moment que s’escaigui per discutir tots plegats quina pot ser la resposta més unitària davant aquesta eventualitat”.

La tieta, que sembla un escolta (
sempre a punt, tant com puc), ha sortit corrents a celebrar aquest comentari de Jordi Pujol: “Si ens el retallen [l’Estatut], no necessàriament caldrà fer un referèndum, però alguna cosa s’haurà de fer.” Alguns creuen que el Pujol desautoritza el Mas, que aposta pel referèndum, però obvien la clau de tot plegat. Pujol: “Montilla té 25 diputats i alguna cosa pot fer.” Sembla tan evident...

Si els socialistes s’estimessin més Catalunya que Espanya, o, en altres paraules, si els socialistes prioritzessin Catalunya en comptes de sotmetre’s a l’interès general dels socialistes espanyols, d’Espanya, no es cagarien a les calces, no proclamarien a tothora “un esforç d’unitat, de consens” que només és una excusa per intentar salvar la pell. A hores d’ara, has de tenir un estómac com una cova per dir que cal esperar la sentència del TC per veure què farem. Això és el que fot més ràbia dels sociates, que van pel món amb la seva pretesa superioritat moral i tracten la gent com si tots fóssim rucs. Què coi vol dir que hem de confiar en la constitucionalitat de l'Estatut de merda? I què vol dir que si per casualitat ens la foten ja en parlarem després?

On és el vostre esperit democràtic, benvolguts botiflers? Davant l'evidència, ¿un govern que es diu catalanista i d'esquerres no hauria de deixar ben clar que amb l'obligatorietat de saber català (Estatut) no s'hi juga?

Què han fet els sociates de Catalunya davant l'incompliment de l'Estatut en matèria de finançament? Han fet d'espanyols, és clar.

Ja ho deia Henri-Benjamin Constant de Rebenque: “Per l'home que aspira a l'elecció popular, els babaus formen una corporació respectable, perquè sempre són majoria.”

Si ara no busqueu una estratègia en cas que el TC retalli l’Estatut, és perquè sou uns covards. Si voleu aixoplugar-vos en la unitat, és perquè no teniu estratègia. Si un dia volíeu regalar les obres de Lleida i l’altre vau votar a favor de les sancions als esportistes catalans que no vulguin jugar amb Espanya, és perquè sou uns esclaus sense remei. Ningú, amb dos dits de front, pot pensar que els vostres 25 diputats de Catalunya plantaran cara als espanyols. Perquè vosaltres sou una sucursal i fareu el que us digui el vostre amo de Madrit. Sou així i no canviareu ara, que acumuleu 25 anys de ressentiment i el vostre únic objectiu és defensar els vostres interessos. Apel·leu a la unitat perquè esteu desesperats. Cap idea, cap amenaça, cap advertència que una suposada unitat catalana faria inviable la governabilitat a Espanya; perquè, escolta, si s’ha de preparar una resposta, suposo que no ha de ser del tipus ara m’he enfadat, oi? Si no voleu un referèndum i insistiu que s’ha de tenir seny i bla, bla, bla, què m’oferiu a mi, que no em considero un babau?
.

18 comentaris:

GukGeuk ha dit...

Kaixo,

just avui parlava jo dels sociates també. La prioritat meva és que surtin de tot tipus de poder tan aviat com sigui possible. Em superen. Sembla difícil, però han fet "bo" el PP.

Anònim ha dit...

Perqué no li dius"aquella neneta", o " aquella mar...."....
Molt nacionalista si que ets pero tambe set poden aplicar més adjectius.

josefina ha dit...

Anònim, igual que a tu, que ja se't veu prou el pèl. Abans de res, podries aprendre a escriure una mica bé.

marc ha dit...

Anònim, no seràs pas qui em penso que ets? Perquè a tu sí que se't poden aplicar uns quants adjectius ben bonics...

Has penjat el teu comentari a les 10. 18 h. Vaja... No et podies haver esperat una mica més per dissimular?

Au, va, dóna la cara, home, que així podrem dedicar-nos unes quantes parauletes. Tu parles de mi i jo parlo de tu. Acceptes el repte?

Anònim ha dit...

Ja ha parlat la Mercè Rodoreda del periodisme pirinenc......
De totes maneres aprofitar la condició sexual per malparlar un polític és digne de la millor Salsa Rosa....
Nois, de veritat, això vostre és de psicoanalista, Tant odi als socialistes bé deu venir d'algun lloc.....
Au,a passar-ho bé.
I continuo com a anònim perquè amb gent del vostre nivell d'intolerància i agressivitat no se sap mai.

marc ha dit...

Mira, anònim covard,

Ja sabem qui ets o sigui que no cal que facis el paperina amb frases com “no se sap mai”.

Jo no he aprofitat cap condició sexual per malparlar de l’Iceta. He dit “la tieta Iceta” perquè em fa recordar la tieta conca que sempre està a punt per defensar la família. Jo no sóc homòfob, al contrari. Tinc amics homosexuals i algun fins i tot molt amic.

En canvi, no tinc cap amic misogin. I tu, ets misogin? Saps què vol dir, oi? Tu, a part de tenir enveja de dones que et donen mil voltes i que et provoquen urticària perquè evidencien la teva mediocritat, tu, a part d’enveja, sents odi cap a les dones? Hi has pensat mai?

Adéu. No tornis més, si us plau. No en volem saber res més, de tu.

Dies de fúria ha dit...

Gran article, company! Molt bo! I molt contundent, sí senyor. És un continu. Una darrere l'altra.

I aquests d'Esquerra, que ara tenen memòria de peix, no saben, evidentment, de què se'ls parla...

Dessmond ha dit...

No oblidem una cosa. Els socialistes que avui pinten més que mai han tret els resultats pitjors de la seva història. Tampoc els sobrevaloris. El que hem de lamentar de debó, és que havent una majoria política nacionalista al Parlament, siguem testimonials.
Els socialistes són el que són. I tothom ho sabia. Ara no ens hem de sorprendre pel que sempre han predicat o practicat. De no ser així, jo si que quedaria ben parat. Ara, del currículum que arrossguen, no. Fa temps que treballen en la mateixa direcció i sense amagar-ho.

PS: Desconec la pugna personal que pugui haver amb l'anònim. Ara, he de dir que n'Iceta se'l pot criticar pel seu sociatisme, però no em sembla afortunat fer anar pejorativament la seva condició d'homsexual. Ser gai no és negatiu per definició.

Dessmond ha dit...

PS2: Dit això, ni em sembles agressiu ni intolerant. Que consti.

reflexions en català ha dit...

No accepto que em digui misogin ni que l'al·lusió a l'Iceta sigui misògina. En aquest bloc he parlat més d'una vegada de 'tietes', que en cap cas no tenen a veure amb els homosexuals. He parlat de la tieta Jordi Basté, de les tietes de la tarda de Catalunya Ràdio, etc., però mai referint-me a la seva condició sexual. El que passa és que aquest tarambana no sap per on entrar, el carallot.

Mireu, jo tinc un amic molt amic que és gai, i no sabeu la cara de satisfacció que fa quan el tracto com tracto els altres, sense complexos. "Ei, mariconades les justes, eh?"

Poca gent el tracta com el que és, una persona normal, i poca gent li fa les bromes que es fan a qualsevol persona.

I jo no odio els sociates, odio els botiflers.

reflexions en català ha dit...

Desmond, tu creus que amb l’expressió “la tita Iceta” he fet anar pejorativament la seva condició d’homosexual?

Si em dius que sí, com que em mereixes molt respecte i et tinc per un tio molt sensat, faré un article per rectificar. Amb els ‘mariconades, les justes’ sempre m’hi he portat molt bé, en general. De cap manera acceptaria una etiqueta absolutament falsa.

Jordina ha dit...

Sovint, aquest anònim sembla que en té molta d'acumulada, d'agressivitat. Quan no saps què fer, podries llegir, per exemple. En canvi, treus el cap quan tens prou ràbia acumulada i se t'acut alguna frase que deus barrinar tota la nit -ja t'hi podries lluir més-.
A part de semblar agressiu, sembles ben ruquet. I el sentit de l'humor se'l van oblidar al cel, quan vas néixer, i no te'n van donar.

Salvatore ha dit...

La tàctica socialista sempre ha estat defugir de la realitat i centrar-se en un tema delicat per desacreditar l'adversari.
Ja som prou grans per saber anar a l'arrel del problema, que és el que aquí es denuncia, que no és més que el doble joc que sempre practiquen els socialistes, diuen que són idependents del PSOE, però alhora obeeixen cegament les seves ordres, diuen que són catalanistes i fan polítiques espanyolistes, diuen que defensen els interessos de Catalunya i alhora voten al congrés contra els interessos catalans.
Ja som tots prou grans per no donar importància a l'orientació sexual del Sr Iceta, però sí creure que la política que defensa el Sr Iceta va en contra dels interessos de Catalunya

jordina ha dit...

Per cert, moltes vegades, sentint parlar gent diversa, sobre polítics d'Esquerra, del PSC, i d'altres partits, els he sentit parlar de "les tietes". I no són pas intolerants ni misogins. A tu, anònim, et deuen dir "aquell mascle refetot", per fer-te content.

marc ha dit...

Jordina,

A veure quan obres un bloc. Tant talent desaprofitat, recoi!

Salvatore,


A mi no se m'haurien acudit unes paraules tan sensates com aquestes: "Ja som tots prou grans per no donar importància a l'orientació sexual del Sr Iceta, però sí creure que la política que defensa el Sr Iceta va en contra dels interessos de Catalunya."

Així és com es fa callar els dropos, incompetents i envejosos, però jo no me'n surto, casunseu!

Dessmond ha dit...

Marc,
A mi em sembla que has aclarit perfectament l'assumpte. No crec que calgui ni rectificar ni fer cap post al respecte.
És el mitjà, que a vegades no permet interpretar l'esperit de les coses. I, en tot cas, no s'ha d'oblidar una cosa: és el teu blog i pots dir i fer com et sembli. Nosaltres podem opinar al respecte i la teva contesta em sembla més que suficient. Salut!

Dessmond ha dit...

Per cert, respecte del que dius de mi, que et mereixo respecte i et semblo sensat: sàpigues que és mutu.

Anònim ha dit...

PER FAVOR...AIXO NO, SIGUEM UN XIC ENTENIMENTATS, ELS INSULTS MAI DONAN LA RAO. EL SOCIATES SON REALMENT UNA "PLAGA", MIREU EL CAS DE X.BOSCH,A.BASSAS, ELS MES PROPERS EN EL TEMPS,AVANS J.VENDRELL,RAMON BARNILS I......HORES D'ARA TOTS SABEM QUE "SOCIALISME NO ES LLIBERTAT". I DEIXEUME CRIDAR..PALLACH ON ETS¡ JUGANT AMB BCN........

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...