dimecres, 17 de desembre de 2008

Televisió nacional?

.
Per què el Telenotícies vespre d’ahir no va informar de la substitució del català pel castellà a la companyia Swiss Air? Perquè la nostra televisió nacional no és nacional. Imagineu-vos que això passés amb el castellà. Ja sé que costa imaginar una cosa així, però si Swiss Air decidís canviar el castellà pel francès, l’italià o l’alemany, com reaccionaria la televisió nacional espanyola? La pública, vull dir. Callarien com putes?

No, perquè és la televisió nacional d’Espanya i com totes les televisions nacionals, són nacionalistes, com a mínim una mica nacionalistes. Tots els instruments d’una nació són nacionalistes. És tan evident que fa mandra explicar-ho. Tothom és nacionalista, treta de quatre ciutadans del món que prou pena fan.

Al Telenotícies vespre d’ahir van parlar de passada del tema del finançament; pim, pam i canviem de tema. És normal, vist el pa que s’hi dóna. Però el tema de Swiss Air no hauria de ser tan incòmode, sobretot si tenim en compte que s’està qüestionant com feia temps que no es veia la catalanitat del PSC. Doncs res, setze notícies abans dels esports i res. Fins i tot van parlar d’un nen turc que s’havia quedat tancat en una caixa forta. És el que interessa a la gent.
.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...