dimecres, 7 de gener de 2009

El que el poble necessitaria són veus apartidistes que sortissin directament del carrer perquè són més aglutinants


Robat de cal Diccitionari, que també és casa meva:Autor: Ermengol Passola i Badia (Barcelona, 1925 - Barcelona, 1 de gener de 2009), empresari, promotor i mecenes cultural, i patriota català.

Fragment de l'entrevista:

-Per què no s'ha passat a la política?
-No, perquè hauria d'haver sigut d'algun partit. El que el poble necessitaria són veus apartidistes que sortissin directament del carrer, que ja en surten, perquè són més aglutinants. En canvi, els partits polítics, pel sol fet de tenir una sigla, ja divideixen.

Font:
Entrevista a Vilaweb el 23 d'octubre del 2008.

6 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Jo penso el mateix.

reflexions en català ha dit...

Jo també. Sobretot, que les veus de fora tinguessin més ressò. Tot arribarà, espero.

vpamies ha dit...

Pispa, que ets un pispa. :-P

Per cert, fa dies que no sentim la Diana Krall.

Sergi ha dit...

Això de les sigles és veritat, però bé hi hauria d'haver alguna denominació, per exemple: "veus apàtrides sortides directament en concentració unides lliurement" encara que fos VASDECUL, oi?
;-) Salut!

Ferran ha dit...

El meu pas per un partit polític (vaaal, d'acooord, ho confesooo: no era el PP!) va durar un parell d'anys, el temps que vaig trigar a adonar-me que els partits són un dels càncers de la democràcia. Com a mínim, en la forma en què estan plantejats a casa nostra.

Salut.

reflexions en català ha dit...

Víctor, hi ha algun refrany com ara "Qui es roba a un mateix, cent anys de panteix"?

Seggi, hehe. Podríem fer un partit VASDECUL per eliminar els partits.

Ferran, jo he estat a punt de fer-me militant, però quan penso una mica, que de tantr en tnat ho faig, se'm passa de seguida. Tot i que hi ha gent molt vàlida que es dedica a la política i utilitza els partits per serbior el seu poble, el seu país, etc. el problema és que els partits no són representatius. Algun dia canviarem el sistema i el farem més democràtic?

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...