divendres, 9 de gener de 2009

IncurablesHa, ha, ha. Que grans que són aquests ultres espanyols!

El Mundo és el segon diari no esportiu més llegit a Espanya, oi?

Tornem-hi, que és fantàstic: Ibiza reparte palitos de madera para ‘curar’ al que hable español.

Vejam què diu la notícia:

“La concejala de Normalización Lingüística del Ayuntamiento, Mariví Mengual, ha explicado que la campaña denominada 'Enseña la Lengua' tiene como objetivo buscar voluntarios por la isla a los que no les importaría enseñar el catalán a quién no lo conoce o no lo practica por diversas razones.”

Fins aquí res. Voluntariat lingüístic. Res de curar, de moment.

“El Consistorio también ha repartido palitos promocionales de madera, similares a los utilizados por los médicos para explorar la boca, en los que se anuncia la campaña y los teléfonos para apuntarse.”


Ja tenim els palets. Res de curar.

“El Ayuntamiento de Ibiza deja abierta «la posibilidad de jugar con la idea de mostrar la lengua» para que el médico catalanoparlante inserte el palito en la boca del alumno con el objetivo de sanar una presunta enfermedad lingüística que le impide expresarse en catalán.”

Ha, ha, ha. Que bo! Llàstima que només es puguin curar els que parlen espanyol i que tants diners gastats en aquesta campanya no serveixin per curar els alemanys i els anglesos d’Eivissa. I també és una llàstima que nosaltres no tinguem periodistes tan llestos com ells que sàpiguen interpretar amb tanta precisió els malvats missatges subliminals dels que volen imposar la llengua pròpia del seu país.

Continua:

“De la misma forma el alumno, en el sentido figurado de la campaña, puede insertar el palito en la boca del maestro para que, tal y como se denomina el anuncio, le enseñe su lengua.”

Això no hi cabia al titular. A més, aquest paràgraf no té importància perquè si és l’alumne qui posa el palet a la boca del mestre, no hi ha curació possible en sentit contrari perquè el mestre ja està curat.

“Como si se tratara de una agencia matrimonial [ha, ha, ha] el Consistorio pondrá en contacto a aprendices y maestros voluntarios y formará parejas que se citarán en una cafetería de Ibiza que les indicará previamente el Ayuntamiento.”

Són els millors.


3 comentaris:

Ferran ha dit...

Són els millors... feixistes de merda sobre la pell de brau. Quina penya, déus, són inesgotables!!

ury ha dit...

Patètic. És que és tan ridícul que no s'ho creuen ni ells. Deploro la gent que s'alimenta d'aquest tipus de polèmiques.

A més, demostren una incultura impressionant sobre les parelles lingüístiques. Lamentable.

joan ha dit...

ha ha ha,
com trobes aquestes coses?

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...