dilluns, 26 de gener de 2009

Oriol Junqueras

Esquerra ja ha trobat un suposat antídot contra l’efecte Tremosa, després de fracassar en l’intent de convèncer la Mònica Sabata. De moment, es confirma que l’elecció del Tremosa ha posat nerviós el personal, des de La Vanguardia, passant pels icetes, crostes i saragosses, fins als que diuen que estan construint un estat, perdoneu les molèsties.

El Junqueras m’agrada molt com a historiador i com a intel·lectual, i trobo que és un bon fitxatge. Ara bé: sense Tremosa, hi hauria hagut Junqueras? I per què se’l tria ara per a les europees?

En el fons, en aquesta tria no hi veig res més enllà d’un contraatac. Canviarà d'estratègia, Esquerra? No ho sé pas...

Tant de bo m’equivoqui i no es confirmi el meu escepticisme; tant de bo Esquerra torni a ser la que em va il·lusionar ja fa uns quants anys. Hi ha gent que no entén aquesta crítica vehement contra Esquerra que practiquem alguns (almenys a mi encara no m’han dit convergent); potser sí que estic una mica encegat, però la decisió de designar el Junqueras a mi no em fa trempar gaire. No em crec el rerefons. Algú pot dir que el rerefons de CiU tampoc no és de fiar, però jo sempre m’he identificat més amb ERC que amb CiU i per això tinc més esperances en el gir sobiranista de CiU, perquè hi confiava menys. En canvi, a ERC van passar de la independència com a objectiu fonamental, a la pluja fina, al catalanisme social, al possibilisme, a la responsabilitat de governar al preu que sigui, a la cadira i al clientelisme. La decepció ha sigut més gran.

Espero que al Junqueras li vagin bé les coses i que ajudi el partit a redreçar el rumb.


_____________

P. s.— El Puigcercós està més encegat que jo, això segur. Ara resulta que “Esquerra ha arrossegat CiU cap al dret a decidir” (ho transcric sense errors lingüístics). Viuen en un altre món o no? ¿És Esquerra o són els 350.000 exvotants d’Esquerra els que han arrossegat CiU? Qui ha arrossegat més de la meitat dels votants d’Esquerra a no votar el partit de les mans netes i l’independentisme sense matisos ni complexos?


10 comentaris:

Ferran ha dit...

A mi m'agraden -i molt- tots dos perfils. En qualsevol cas, espero que tant l'un com l'altre puguin treballar pel nostre país, que d'això es tracta.

Anònim ha dit...

ORIOL JUNQUERAS, ES UNA GRAN PERSONA,I TAMBE UN HOME "HONRAT",PERO NO M' HAN FIO GENTS DE LES "EQUIDISTANCIES",JOC MASSA SUAT, DELS MANAIRES DE ERC.
JUGANT AMB BCN.

reflexions en català ha dit...

Això espero, Ferran.

Anònim, poca credibilitat d'Esquerra.

Ròdia Raskòlnikov, el nàufrag de l'Illa dels déus morts. ha dit...

Tanta vehemència contra Esquerra con deixa de ser una nova expressió de la immaduresa autodestructiva i el caïnisme que han caracteritzat els darrers 30 anys de l'independentisme. Abans que si Front Patriòtic o Unitat Popular, que si PSAN o IPC, que si Maulets o JIR, que si Catalunya Lliure o CUP, etc etc etc.

Demanem a ERC que faci amb un 15% de vots el que no va fer CiU en 16 anys de majoria absoluta i apa, ara a cremar ERC, a llençar-la a les escombraries i tots com a passarells babaus sota les ales de Mas i CiU per servir els interessos d'unes elits socials, uns polítics professionals i uns periodistes mercenaris vint-i-cinc anys més.

Gent que ni és independentista, ni li importa els Països Catalans, ni la independència ni res. El qui va arrossegar-se fins a La Moncloa a pidolar la Generalitat. I a sobre després els "poltroneros" resulta que són els d'Esquerra, que al capdavall governen amb els vots dels ciutadans i no perquè els hi hagi posat un president estranger com pretenia Mas

És depriment.
Bé, jo no els votaré MAI entre altres coses perquè com que són un partit regional a la meva circumscripció no s'hi presenten. Bé, a les europees sí, però tampoc no penso votar mai aquests trileros.

Endavant Oriol.

reflexions en català ha dit...

Ròdia, no em sento al·ludit però fas demagògia. Primer de tot, no em vinguis amb sopars de duro sobre el passat: els setze anys de majoria absoluta de CiU no són cap argument per justificar la deriva d'Esquerra, un partit que té més exvotants que votants no pas per culpa del caïnisme i l'autodestrucció dels catalans, sinó per l'enganyifa a què ens han sotmès. Passerells babaus sota les ales del Mas? Exactament, qui?

Jo demano a ERC que sigui coherent amb els seus principis i abandoni aquest govern. I el dia que el Mas governi, seré igual de crític. Jo no tinc carnet ni adhesions més enllà del meu patriotisme, i trobo que no podem mirar enrere per justificar el fracàs d'Esquerra, que tenia la missió de nacionalitzar els socialistes, oi?

Aquí els que arrosseguem els partits som la gent. Fa 30 anys les coses eren molt diferents d'ara. A veure si ens actualitzem una mica.

Endavant, Oriol. Jo també ho dic.

jordina ha dit...

Una cosa és que ERC no pugui fer miracles en un dia, i una altra és que li facin miracles a favor d'Espanya als seus propis nassos. La gran vergonya d'ERC ha estat que, des del govern estant, quan semblava que tindria una mica de veu, encara que només fos del 15%, s'ha dedicat a jeure.
Si no tenen pebrots per plantar-se davant segons què, no s'acaba d'entendre el seu paper.
Ara bé, l'altre carnaval el protagonitza CIU, ara resultarà que en Mas ens vol dur a la independència. Quina cara més dura. Jo lo únic que veig és que ens tracten com ruquerols. És com els realitys de la tele, a fer creure als espectadors històries esperpèntiques i després se'n van a dinar -als llocs cars- tots junts i ben avinguts: d'esquerres, de dretes i del mig.
Salut.

Dessmond ha dit...

No acabo d'entendre l'estat mental d'ERC. Sembla que calgui moure fitxa en funció de si pot fer ombra o no a CiU. I qui s'els està menjant de dalt a baix són els sociates. Haurien de pensar més en clau sociata que convergent.
No entenc com un tipus com n'Oriol Junqueres s'hi ha avingut. Ha de ser molt bona persona.

Dessmond ha dit...

Ah, i en les eleccions europees, per més Tremoses o Junqueres, no es ventilarà la independència de Catalunya. No ens autoenganyem altre cop. I menys ara. Ara que Catalunya hi governa un partit espanyolista, ara ens ha de caure la independència?!.

Anònim ha dit...

Em sembla un tio molt vàlid, pel que l'he vist als mitjans i pel que li he llegit.

Altra cosa és que a les Europees tots els partits hi projectin les seves utopies (tant el que volen ser i no poden, com el que poden ser i no volen).

És l'única pega que li trobo a l'elecció.

Anònim ha dit...

Aquesta rancúnia mal dissimulada que els esperits convers professeu contra Esquerra no té límits. De debò que fa bastanta pena veure com us carregueu Esquerra mentre descaradament feu el joc al partit dels negocis, als campions de les renúncies que va dir aquell

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...