dimarts, 17 de març de 2009

120.000 euros per restaurar Sant Martí de Tost

Una gran notícia, la que em va fer arribar ahir el Gran Demiürg. Les esglésies de Sant Martí de Tost i de Santa Maria d'Organyà rebran aportacions del fons anomenat 1% cultural (250.000 euros i 120.000, respectivament). Enhorabona a tots els que s'hi han implicat. Com diuen a can Salvem Tost, "sembla que el nostre 'tòtem' no caurà, de moment".


Aprofito l'ocasió per recordar al senyor Periòdic d'Andorra que l'església de Sant (amb majúscula) Martí de Tost és al municipi de Ribera d'Urgellet, no a Rivera d'Urgellet.

7 comentaris:

vpamies ha dit...

Entre tots salvarem Tost. :-)

Em sembla que és una subvenció de Patrimoni Cultural.

Ferran ha dit...

No conec cap de les dues esglésies. Intueixo que m'agradaran, quan m'atansi a visitar-les.

reflexions en català ha dit...

Víctor, tu que vius lluny d'aquí, també tens la teva part de 'culpa'.

Ferran, quan t'hi atansis, ja ho saps, casa nostra és a prop de Tost.

Puigmalet ha dit...

Quan estigui arreglada hem d'anar a beneir-la amb la nostra devota presència. Podríem batejar-hi el Josepet amb aigua del Segre i beatificar-hi el Demiürg, per exemple.

Anònim ha dit...

Per batejar al Josepet ens aniria molt be la pila baptismal que qui sap on és..però bé també el podem batejar "per inmersió" (pobret!) en el més pur estil laic. Pel Ferran: si no coneixes Tost -collons- vine el dia 11 a la trobada Tots x Tost! i portei al Josepet que no el batejarem (ho prometo..)

reflexions en català ha dit...

El Demiürg ja fa anys que està beatificat (anava a escriure 'que és un beat' però no). Ara és Gran Demiürg i no és Sant Demiürg perquè és catalanuf i al Vaticà només puges com l'escuma si ets josemariaescrivano.

Anònim,

El dia 11 a la trobada Tots x Tost? Ostres, no ho sabia. No sé si podrem anar-hi, però em faria gràcia.

Pel que fa al bateig, ja ho he dit: si algú vol batejar el Josepet, que se l'emporti vora Segre quan jo estigui treballant, i ja està.

Anònim ha dit...

Tost se li farà justícia a Sant Martí, i tantost s'en faci, la comarca guanyarà en qualitat.

Una bona notícia, si senyor. (L'Arnau de Tost es deu regirar en la seva tomba)

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...