diumenge, 22 de març de 2009

Provincians


En una entrevista a l’Avui d’avui diuen que el Luis/Lluís Racionero va néixer “a la Seu d’Urgell, Lleida”. Doncs miri, no senyor: la Seu d’Urgell no és a Lleida, és a l’Alt Urgell. No tinc el llibre d’estil de l’Avui, però diria que no és ni hauria de ser l’estil de la casa informar els pobres catalans ignorants que la Seu és a la província de Lleida.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Marc,

Cert. Els primers anys de l'Avui (15 ó 20, parlo ara de memòria) mantingueren sempre l'esment comarcal en informacions d'aquest tipus.
Però desprès, ves a saber per què, canviaren el llibre d'estil i majoritàriament fan com els altres diaris, en castellà. (la provincia de referència).

Realment, tampoc es tant dificil saber a quina comarca pertanyen els municipis catalans. Però els diaris son aixi.

Records,

Andreu

Anònim ha dit...

El meu llibre d'estil és el sentit comú: les capitals de comarca no cal dir d'on són, i els altres pobles i ciutats, amb la comarca entre parèntesis i avall.

Dessmond ha dit...

Marc,
L'Avui és una part d'aquesta llista que la crosta montillera pot exhibir com a part dels seus FETS. Se l'han menjat, amb el vist-i-plau erky.
Fereix la sensibilitat el canvi de referents i, sobretot, la molt baixa qualitat dels qui hi escriuen. És un català que fa pena. Impensable temps enrere que això passés a l'Avui.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...