diumenge, 29 de març de 2009

Reflexions de diumenge


Quan el Josep em deixa un moment lliure i ja he fet totes les feines domèstiques que mínimament calen en una casa, miro de fer una fullejada al diari. A casa nostra hi tenim l'Avui, que hi estem subscrits, i els dies de cada dia també em miro el BonDia, que el Marc baixa d'Andorra. Abans, quan tenia més temps, també em mirava el Segre, que els meus pares en són subscriptors, però ara ho faig molt de tant en tant.

Avui diumenge, a l'Avui hi trobo una doble pàgina que em mou a escriure això, ara que el Marc, el Josep i el Quico fan la migdiada i tinc uns minutets de respir: pàgines 6 i 7 de política. Gran titular: Iniciativa colla Saura. A la pàgina 7, article del Carod, en qualitat de vicepresident de la Generalitat, sota el títol: Mossos: parlem clar. Em llegeixo primer l'article del Carod. Palla, novament palla. Encara més: ¿calia, aquest article?, ¿què l'ha mogut a escriure'l?, ¿només el seu desig per fer una oda als Mossos? El "parlem clar" que diu al titular queda en no-res, només en una observació tan políticament correcta i de manual com aquesta: "El cos dels Mossos d'Esquadra és exemplar com a policia moderna, educada en valors democràtics i mètodes preventius, al servei del poble català i les seves institucions." Molt bé, Carod. Un article a l'alçada d'un vicepresident. Cap referència, ni una, a la conselleria d'Interior, al responsable principal del cos que tant elogia. I d'això en diu "parlar clar".

A la pàgina 6 hi ha un destacat que diu: "ERC endureix la crítica i apunta als caps polítics", i s'hi explica que el Ridao demana "responsabilitats polítiques" per l'actuació d'Interior en les manifestacions de la setmana passada. Un cop més, senyors d'Esquerra, ens ensenyeu que aneu a la deriva, que esteu fent filigranes per aguantar-vos al govern i, a la vegada, mirar de conservar un perfil propi cada cop més desdibuixat.

Després giro full, i a la pàgina 8 hi ha un reportatge on es recorda que Esquerra ha tornat "a recuperar el discurs d'alerta d'un pacte de CiU amb el PP". Tenint en compte que a aquestes alçades ha quedat a bastament demostrat que el PP i el PSOE SÓN EL MATEIX pel que fa a les nostres aspiracions sobiranistes, i que Esquerra a Catalunya està ajudant a governar el PSOE (perquè a veure qui discuteix avui dia que el PSC NO ÉS EL MATEIX que el PSOE), la credibilitat d'un partit que semblava que es menjaria el món i que ens portaria a les portes de la independència, ja no és que estigui per terra, sinó que fins i tot a l'infern, el mateix Llucifer se'n deu enriure.

josefina

5 comentaris:

marius ha dit...

Inciativa és el que és: l'esquerra-caviar, ancorada al maig del 68 (fa 50 anys!) i ara reciclada al hippy-happy-flowers. Però ERC no ha passat de l'adolescència política i ara que han tastat l'audi8, no els traurem d'aquí no amb aigua calenta.

Han descobert que defensar els mossos amb paraules buides erosiona ICV, i en això estan. L'article del Carod és absolutament buit, com les paraules de l'Herrera "renyant" el Saura aquest cap de setmana a la reunió del partit.

Per no parlar del sentit de país del PSC de donar Interior a ICV per tal que s'estampin contra les seves pròpies contradiccions

Òndia, que fotuts que estem!

reflexions en català ha dit...

He, he, molt bo, josefina.

jordina ha dit...

L'altre dia, mentre esperava l'autobus a Plaça Universitat, i els furgons dels mossos ja ho omplien tot, una senyora que també esperava em va dir que ni tan sols a l'Argentina, el seu país, havia vist tanta agressivitat per part dels agents policials. I ella pensava que havia vingut a parar a un país democràtic, amb un govern què diu que què?????? el hippy-happy-flower aquest és perillós. Els mossos que vaig veure l'altre dia feien cara de dolents, dolents.

Ferran ha dit...

Josefina, aquest cop ni diré res. Només...

... plas, plas, plas!

Dessmond ha dit...

Una article a l'alçada d'un vicepresident, que no és vicepresident sinó conseller de la vicepresidència. Que no és el mateix, per més que es tunegi les targes de visita.
Hi ha dos obsessiona a ERC. Una la que apuntes i que jo comparteixo tal i com la remates. I l'altra l'alterta de la sociovergència. Que cal ser un esquizofrènic, per atiar-la. Sobretot perquè en el moment en que ho fan són ells qui han pactat amb els socialistes -deixant de banda que els ha regalat la clau-.
Resulta que si ERC decideix pactar amb els socialistes, no passa res. Ara, si ho fa Convergència és un escàndol.
Aquesta gent si no té menys vergonya és perquè no s'entrena.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...