dimecres, 22 d’abril de 2009

De dretes
Si hi ha un tema que em treu de polleguera és la superioritat moral que exhibeixen alguns que es fan dir d’esquerres i no paren de proclamar-ho, els que tenen com a únic argument que els altres són de dretes i ells, els més progressistes del món pel simple fet que s’abracen a la bandera de les polítiques socials i se la fan seva. Jo sóc progressista, diuen ben cofois, i els que no tenen l’etiqueta són de dretes, retrògrads, reaccionaris, ultraliberals, etc.

(Com va dir, Stanislaw Jerzy Lec: “Quan cridin «Visca el progrés!», pregunta sempre: «El progrés de què?»)

Fins ara ens hem acostumat que aquesta farsa fos a càrrec de sociates i iniciatius, però ara, amb els esbojarrats independentistes ja madurs, hem de suportar el mateix discurs a les files d’Esquerra (l’antiga ERC). L’atac immadur dels madurs contra Joan Carretero fa més mal (i que consti que jo no sóc d’Esquerra ni de CiU ni d’esquerres ni de dretes) perquè intenta dividir, perquè utilitza la mateixa estratègia que fan servir els unionistes per deslegitimar el moviment independentista. Sap greu que els dirigents d’Esquerra hagin tocat fons d’aquesta manera perquè no ens ho mereixem.

¿Amb quins arguments gosen dir que a Esquerra ja li va bé prescindir de la “dreta independentista” sense donar cap argument en aquest sentit? Per què el Joan Carretero és de dretes i el Puigcercós no? ¿Perquè el Carretero prioritza la C de Catalunya i la R de Republicana davant la E d’Esquerra? Això vol dir que ets de dretes? Encara més, en l’atzucac en què ens trobem avui, ¿prioritzar la llibertat de Catalunya i voler fer una candidatura transversal que tingui com a prioritat la llibertat és una posició antagònica respecte a la ideologia de l’ex-ERC?

No sé com tenen tanta barra de dir això, però és clar que aquesta política no els sortirà gens bé i només se la creuran uns quants; uns quants que no seran prou per evitar el fiasco electoral.

A més, insistir ara en el fet que l’estat es construeix governant i amb polítiques socials que creïn identitat nacional i tot això, no s’ho creu gairebé ningú dels possibles votants d’Esquerra que no són clients, amics, coneguts o de la secta. Haurien de fer una enquesta: Digui’m les polítiques socials que s’han posat en marxa gràcies a E. ¿Pensa que gràcies a E han millorat les polítiques socials? Les polítiques socials de E construeixen l’estat?

I un altre punt en què el Carretero incideix sovint: Encara que Esquerra prioritzi l’esquerra (o almenys ho digui) i en faci bandera, la gent d’esquerra continuarà votant els de sempre perquè ja té aquest referent (PSC-PSOE i ICV), no li’n fa falta cap més.

Però, és clar (i no som rucs), no és que Esquerra pensi que pot avançar electoralment per aquest camí; la pluja fina actualitzada i vestida de progressia no és res més que una excusa per mantenir-se en el poc poder que tenen (més nombrosa és la xarxa clientelar, això sí). S’anuncien noves tempestes electorals, però els mediocres i els vanitosos no les volen veure.

S’han fet grans i l’estelada és cosa de joves.

Com va dir el Víctor Alexandre, la millor política social és la independència. ¿O és que es pensen que tindrem un finançament just? Prioritzar la llibertat per posar fi a l’espoli és antisocial, es veu, és de dretes. Sabeu quantes polítiques socials podríem fer amb el que ens roben cada any? Fins i tot podríem muntar una ambaixada a la Lluna per al parent de torn.

Tant de bo algú m’expliqués per què el Carretero i jo som de dretes.

Amb el panorama que tenim, sembla mentida que els nostres no tinguin clar que primer és Catalunya; després, els valors republicans de l'esforç, el mèrit i l'austeritat; i després, l'esquerra.


7 comentaris:

Ferran ha dit...

La reacció dels "jerifaltes" d'exERC contra Carretero és una mostra més de la histèrica col·leciva que s'ha apoderat dels Puigcercosos i companyia. Se la fotran ben fotuda, en les properes eleccions nacionals (de Catalunya, s'entén).

Pafiam ha dit...

La culpa és dels que som de dretes, que no tenim pebrots de dir que ho som. O reaccionaris, com jo.

vpamies ha dit...

A bana del progrès de què, com diu l'Stanislaw, jo afegiria: el progrés de QUI?

Entre tots ens estan fent avorrir la política. Sort que ens queda el David.

j. ha dit...

Ells sí que han progressat oi! i ara que hi són esdevenen els més coservadors de la classe...amb etiqueta d'esquerres. I amb el tripartit ben unit, que "es más lo que nos une que lo que nos separa"
j.

Dies de fúria ha dit...

Bravo! totalment d'acord. Molt ben dit!!!

Anònim ha dit...

Els que no són ni de dretes ni d'esquerres, sempre són del mateix costat, sempre.I als que diuen que els polítics són tots iguals se'ls pot aplicar alló del "cree el ladrón...."

Dessmond ha dit...

Tant anar fent d'escolanet, que al final s'els ha encomanat la tonteria. És el discurs tant fals del vota'm a mi perquè si no vénen ells. I despren fan escenes de llit sense gaire manies a Euskadi, per exemple. I en aquest llit, els erkys no hi tenen gaire lloc.
Seria bo que algun dia ho descobreixin, també.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...