divendres, 1 de maig de 2009

Decebut amb les CUP


Fins ara no havia parlat de les CUP, bàsicament perquè no en sé gran cosa. Diuen que fan molt bona feina en l’àmbit local, i segur que és veritat.

Avui en parlaré perquè m’han decebut. La seva reacció arran de la crida que va fer Joan Carretero em fa pensar que no són una opció política tan diferent. Segur que han entès el missatge de Carretero, però han actuat com els altres partits: intentant protegir el seu raconet a la gàbia.

Les CUP mantenen que “nosaltres representem una alternativa independentista d’esquerra, mentre que el senyor Carretero s’inscriu més aviat en una opció de dreta”.

No crec que la gent de les CUP sigui tan ximple per no entendre l’article de Carretero, en què es reclamava “una candidatura d’ampli espectre que tingui com a eix programàtic central la proclamació unilateral de la independència de Catalunya”. O sigui, una candidatura amb gent de dreta i d’esquerra, si és que encara podem parlar amb aquests termes. L’objectiu prioritari és, doncs, ser lliures i després decidir si som de dretes o d’esquerres.

Però això es veu que no quadra amb les posicions de les CUP, que defensen que “el desenvolupament i l’evolució del fet nacional no es pot entendre sense un desenvolupament i evolució social paral·lels”. Cosa que el Carretero, pel que es veu, rebutja enèrgicament. Ell és de dretes i està radicalment en contra del desenvolupament i l’evolució social del nostre país. És això, oi, senyors de les CUP?

Hem d’insistir en aquesta idea: la millor política social és la independència. Encara més, sense la independència no podrem tenir les polítiques socials que ens han de permetre tenir un país cohesionat. El rotllo aquest de dreta-esquerra és el gran esquer que s’han inventat els sociates i la gran excusa dels seus còmplices per mantenir-se al poder.

En canvi, el Partit Republicà Català, del qual també desconec el tarannà, dóna suport a la proposta de Carretero i afirma que "com a partit, treballem per la unitat d’acció de l’independentisme des de fa pràcticament dos anys."

I ja per acabar, ens en sortirem el dia que es faci realitat el que ha dit el doctor: la unió d’un ampli espectre de catalans que tingui com a eix programàtic central la proclamació unilateral de la independència de Catalunya. Els que divideixen són els altres.


4 comentaris:

Salvatore ha dit...

Les CUP són la competència directa de ICV, si es presenten a les eleccions, llevaran molts vots d'aquest sector.
Són l'esquerra pura i dura, aquella esquerra vanitosa que no sap el que és negociar.
Que facin el seu paper a l'auca i que esborrin de l'arc parlamentari els seguidors del Saura

Efrem ha dit...

He sentit que vol fer un partit nou: Força Catalunya. Crec que el millor fóra que Estat Català, El PRC i qualsevol altre partit que posi la independència per davant de la resta, s'uníssin d'una punyetera vegada i es deixéssin de partidismes que només posen de manifest les seves ganes de mantenir interessos personals i partidistes per sobre dels comuns. Estic d'acord amb tu, però les CUP no crec que posin la independència per davant del comunisme.

Miquel ha dit...

És una pena que ni tan sols quan la situació més ho exigeix, puguin deixar-se de banda objectius ideològics i siguin incapaços d'ajuntar-se al front comú que s'està intentant crear.

Potser sí que en són de ximples aquests de les CUP, l'impacte que tindràn si segueixen com ara seguirà sent minoritari i no aconseguiran cap dels seus dos principals objectius, en canvi, si passen a formar part de quelcom més gran potser que aconseguim el primer i llavors, en un país lliure, tothom que miri pels seus interessos.

Josep (sl) ha dit...

El problema de la CUP és què em recordem massa als jueus de la vida de Brian i són la competència per l'esquerra a ICV i ERC. Són la suma del Front popular de Judea + el front judaic popular i el front popular del poble de judea.
Crec que els formem 4 plataformes: Entre elles: endavant i maulets.

Si continua endavant, bravo, són la mostra que 1+1+1+1 = més que 4. Però com a invent em sembla molt volàtil.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...