diumenge, 3 de maig de 2009

El Carretero i la llesta de la classe


La periodista Mar Jiménez diu que el Carretero “és un personatge insignificant que gaudeix d’unes cotes de protagonisme inaudites”. Jiménez, tu que ets tan significant, a la facultat no et van explicar que el protagonisme, la notícia, surten quan és el nen que mossega el gos?

El Carretero és notícia perquè suposa una novetat en tots els sentits. En primer lloc, perquè és un metge que fa de polític i que tornarà a fer de metge quan hagi acomplert el seu objectiu. Però la gran novetat és el que vaig suggerir fa uns quants dies aquí mateix i que explica el Carretero en una magnífica entrevista a l’Avui d’avui: la seva proposta és “una alternativa que serà diferent i moderna perquè no la volem articular com un partit clàssic, sinó com un moviment que té com a finalitat assolir l’Estat català. Un cop assolit, que s’autodissolgui i que cadascú faci el que cregui més oportú podent fer de ciutadà normal d’un país normal”.

Justa la fusta. Una puntada als collons dels altres partits. No hi ha cap polític, cap partit, que parli tan clar i que tingui un projecte tan innovador com aquest.

Això és el que et fot ràbia? Que hi hagi algú que no segueixi el guió? I que digui veritats com aquestes?:


“Dels partits que hi ha al Parlament cap està treballant per la independència d'aquest país”

“No he estat mai situat a l’òrbita de CiU. Més aviat hem estat sempre adversaris i ho continuarem sent. Una altra cosa és que pensi que sense el món que representa CiU és impossible assolir l’Estat català. Per tant, el que haurem d’intentar és arrossegar-los cap aquí.”

“Un dels problemes greus que tenim és que el món nacional fa una cursa desenfrenada per veure qui pacta primer amb el PSOE.”

“Al nostre programa electoral tenim dues potes essencials. Una és la independència i l'altra és la regeneració profunda en els hàbits de la pràctica política. Apostem per l'austeritat en l'exercici de la funció pública, per l'eficiència, la dedicació, la limitació de mandats i la separació de càrrecs.”

“Aquí hi ha d'haver clarament unionistes espanyols en una banda i independentistes a l'altra. Aquest és el gran debat: Catalunya ha de decidir si vol continuar sent només una comunitat autònoma de règim comú, que és l'única opció que ens dóna Espanya.”

“Si demà al matí els líders de CiU i d'ERC es comprometen públicament davant del poble de Catalunya que el 2010 aniran junts per iniciar un procés de proclamació de l'Estat independent de Catalunya, ara mateix ens retirem i els donem suport.”

Aquesta és la notícia, autonomista Jiménez: que no hi ha ningú que estigui a l’altura del Carretero.

11 comentaris:

Ferran ha dit...

Potser aquesta Jiménez té carnet d'ERCercós, ves a saber. Que qualifiqui d'"insignificant" algú que expressa democràticament la seva opinió, que potser obligarà el seu partit a replantejar-se l'estratègia, és certament un pèl patètic.

josefina ha dit...

Què en cal esperar, d'aquesta Mar Jiménez, que adorm amb les seves columnes a l'AVUI tan políticament correctes!

M'agrada el que diu el Carretero. Si fa el partit i es presenta a les eleccions em sembla que tindrà el meu vot. O sigui que mira, un vot que perdrà Convergència si no canvien les coses.

Salvatore ha dit...

La mar Jiménez no és massa diferent a l'amic Joan Ferran. Carrega contra CiU, carrega contra el Carretero, carrega i desprestigia tot aquell que no comrega amb l'apparatxik tripartit

Núria ha dit...

L'he llegit aquest matí. Diu que l'insignificant Carretero, un simple doctor, arrossega a quatre cibernautes radicals. Aquesta dona no llegeix les columnes de la resta del diari per a qui publica? Ja se sap, quan alguna cosa molesta o fa por el millor és desqualificar-ho, desprestigiar-ho, com bé fa ella. Quin tuf de tripartit!!!

Miquel ha dit...

Ja fa temps que els escrits d'aquesta dona són del més fluixet que publica l'Avui. Desde felicitar a Guardans per la seva decisió fins a titllar Zapatero d'insignificant, Jiménez no em mereix cap respecte ni admiració. En Sostres ja la va deixar retratada fa unes setmanes amb un article brillant.

jordina ha dit...

A l'aquesta lloca li deuen haver garantit feina per allò de la paritat, i que hi hagi dones als diaris. Coi, com a mínim que les triïn una mica llestes.
Sap greu que qualifiqui al Carretero d'insignificant. En comptes de valorar una persona que es mostra honesta i valenta, al marge que s'estigui o no d'acord amb les seves propostes, desqualificar-lo té prou pinta d'això que diueu per aquí: tot qui molesta o fa por, millor esborrar-lo perquè no parli gaire fort i se'l pugui sentir arreu.
És barroera, aquesta dona, espero que un dia se n'adoni.

marc ha dit...

Sí que és fluixeta, sí.

Salvador ha dit...

I per què donar-li tanta importància? No ofèn qui vol sinó qui pot.

carnús cal gabatxó ha dit...

ja feia temps que no entenia per que coi escrivia a l'avui,però després de veure-la en un debat a tele3 em van caure "los pebrots" a terra..justeja la nena

L'home del sac ha dit...

Que hi fot aquesta tia a l'Avui???
L'entrevist a en Carretero va ser magnífica. Com més llegeixo més m'agrada aquest home.

Anònim ha dit...

Això dic jo!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...