dijous, 7 de maig de 2009

ILP: que es mullin

Mentre els nostres polítics fan la seva, còmodament instal·lats en l’autonomisme, barallant-se per poder gestionar la gàbia, el poble es mou. Potser aquest cop no ens en sortirem, però si abans de fer cap pas ja hem de caure en el pessimisme, si pensem que això o allò és impossible i que més val estar quietets perquè si no la frustració serà pitjor, ens acabarem podrint i ens caurà la cara de vergonya.

Aquesta vegada, però, els polítics s’hauran de mullar.

Ahir es va presentar al Parlament (foto) una iniciativa legislativa popular (ILP) perquè la cambra aprovi una llei de convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació. Els promotors, CEL i Deumil.cat, han rebut el suport de deu mil persones, una xifra inèditaen una proposta d’ILP.

A partir d’ara la Mesa del Parlament té 14 dies per admetre a tràmit o no la iniciativa. Ara veurem si els partits són conseqüents amb la seva ideologia, si és veritat que estan a favor del dret de decidir. (La majoria de membres de la Mesa pertanyen a formacions polítiques que, bé estatutàriament o bé en documents congressuals, defensen el dret de Catalunya a l'autodeterminació.”)

Si s’admet a tràmit, llavors començarà la campanya de recollida d’un mínim de 50.000 signatures vàlides que preveu la llei en un període de 120 dies hàbils.

Algun dia haurem de respondre aquesta pregunta: “Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat dins la Unió Europea?”

Estem preparats i il·lusionats.


Ep! Si ets de l’Alt Urgell i vols col·laborar en la recollida de firmes, envia’m un correu a dusming@msn.com o deixa un comentari aquí.


2 comentaris:

Ferran ha dit...

Només diré una cosa: estic convençut que la pregunta se'ns acabarà fent; i ho estic, també, que un dia Catalunya tindrà a Europa el mateix estatus que Eslovènia, els Països Baixos i Dinamarca, per exemple.

Visca Catalunya!

David Gálvez Casellas ha dit...

Molts ànims i molta sort, Marc!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...