dimarts, 5 de maig de 2009

Protegir el treballador vs. protegir el lloc de treball


Sempre que puc escolto el Xavier Sala i Martín al programa del Clapés perquè pots estar d’acord o no amb les seves receptes però almenys se l'entén i parla sense embuts. La setmana passada va comentar la situació d’Espanya, el país amb més atur (17,4%) de la zona euro (8,9%), en contraposició amb Holanda, on tenen un índex del 2,7% Aquest prestigiós economista va deixar anar una frase de les que m’apunto per al Diccitionari: A Holanda protegeixen el treballador, mentre que a Espanya protegeixen el lloc de treball.

A Holanda, quan te’n vas a l’atur, cobres una prestació, igual que aquí, però allà t’obliguen a fer formació, és a dir, vetllen per tu. Aquí, en canvi, et conviden a passar el dia al bar.

7 comentaris:

Noctas ha dit...

Un plaer escoltar una de les ments més privilegiades del país i a més té raó., quan estàs a l'atur hauries de fer formació..saludus campió!!!

vpamies ha dit...

Una subtil diferència, oi tant!

Anònim ha dit...

Amb aquesta afirmació en concret segurament tots hi estaem d'acord. Però si escoltem TOT el que diu veiem la més pura coctrina neocon ultralliberal que ens ha portat on estem. ell és un bon representant dels voltors criminals que han portat el món a l'actual crisi que va molt més enllà del purament econòmic.
Mariona

reflexions en català ha dit...

Noctas,

D'acord amb les dues coses que dius. Amb la tercera no perquè en ma puta vida he guanyat res, cagunseu.


Víctor,

Sí, un 15% de diferència, hehe. Aquí la gent no estem educats i si no ens espavilem, serem el cul del món.


Mariona,


Hòstia, que simplista i sectària que ets. Has llegit el que has escrit? Un representant dels voltors criminals?

Adrià Izard ha dit...

Jo també vaig sentir el Xavier Sala Martí, primer cop perquè normalment no escolto el verisó (entre anglés,cole i entreno sempre tinc les hores ocupades). El fet és que estic d'acord amb el que diu el Xavier perquè crec que ho va explicar molt bé (ho vaig entendre jo). Sincerament no em queia gaira bé l'americanes perquè no l'havia escoltat mai però ara crec que tot i la seva pinta és un exemple coma persona per la seva saviesa.
Tenia pensat fer una entrada al bloc sobre això però ja no cal.

Anònim ha dit...

francament,crec que anomenar voltors criminals els responsables ideològics de l'actual situació econòmica es ser bastant considerat amb ells. O a tu et sembla que se'ls pot felicitar?
Mariona

Anònim ha dit...

Anem a pams: "A Holanda, quan te’n vas a l’atur, cobres una prestació, igual que aquí, però allà t’obliguen a fer formació", mentres que aquí hi ha un partit que xoriçaba les ajudes per la formació de treballadors, cobrant les subvencions per cursos de formació inexistents i per alumnes imaginaris, amb la connivencia de la Conselleria de Treball... Dèu ens ampari si arribem a ser independents!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...