dimecres, 17 de juny de 2009

L'autodeterminació i el surf d'estel


Els nostres polítics ja s’han mullat. La Mesa del Parlament ha rebutjat de manera unànime l’admissió a tràmit de la iniciativa legislativa popular que demanava la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació. El motiu: és una proposta "anticonstitucional i antiestatutària".

Mentrestant, com diu el Quim Torra, "el 10 de juny, després d’haver-se admès a tràmit el 31 de març, s’acceptava en Comissió la proposta de resolució sobre la regulació de la pràctica del surf d’estel".

El surf d’estel, lliscar sobre la superfície de l’aigua. Em sembla una bona imatge dels nostres representants polítics actuals.

No volen discutir l’autodeterminació al Parlament ni preguntar a la gent si està d’acord que Catalunya esdevingui un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea. Ara ja ho sabem. Ara ja tenim una constatació evident del tarannà que hi ha al Parlament, on no hi ha independentistes sinó buròcrates immobilistes que encantadíssims amb aquest statu quo. Aquest rebuig dels partits tradicionals demostra que ara és l’hora de Reagrupament, d’una candidatura transversal que tingui com a prioritat la declaració d’independència.

Deixeu-me acabar amb una dedicatòria que no m’agrada però que és inevitable: sou uns botiflers.


Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...