divendres, 19 de juny de 2009

Reagrupament: independència i regeneració política


El Joan Carretero fa bé de tenir un discurs clar i senzill, amb dos eixos fonamentals: independència i regeneració política. Pel que fa al primer eix, té l'avantatge que no és ambigu com el dels altres partits parlamentaris. Secessió al més aviat possible i punt. Pel que fa al segon punt, ara no es comenta gaire, però estic convençut que seduirà tanta gent o més que el primer.

És clar que t'ho pots creure o no, i també es podria dir que molts polítics han fet promeses semblants, com l'ínclit Carod amb les mans netes i tal. Però el Carretero ja ha demostrat el seu tarannà auster quan va ser conseller i quan no ha fet de polític, ha fet de metge. Més ben dit: ell és un metge que ha fet i fa de polític.

Són, en el fons, els valors del republicanisme: l'esforç, l'austeritat, els mèrits. I jo me'l crec.

A la presentació de Reagrupament que es va fer ahir a Girona, segons el Diari de Girona, el Carretero "va criticar durament l'actual classe política catalana, assegurant que no compta amb cap mena de credibilitat perquè no compleix allò que promet, la qual cosa, segons ell, està directament relacionada amb l'elevada abstenció en les darreres eleccions. I com a situació concreta, va criticar el cas de les 29 targetes de crèdit que es van detectar a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, dirigida per la Vicepresidència del Govern, en mans d'ERC".

A més, segons el doctor, "s'hauria d'establir una limitació de mandats, 'perquè no pot ser que els polítics entrin fent la primera comunió i s'hi quedin fins a la jubilació'. També va lamentar que la majoria de polítics 'no hagin treballat mai', que només es preocupin de mantenir el càrrec i que no s'hagin sabut posar d'acord per fer una llei electoral pròpia."

El que deia abans: aquest és un bon camí per seduir la gent. Molts ja s'han començat a posar nerviosos i les garrotades dels sectaris no pararan. Ja han caigut de tot arreu: convergents, populistes, de dretes, insignificants, somiatruites, esbojarrats, mancats d'ideologia, feixistes, debilitadors del catalanisme...

Aneu fent. Més valdria que tinguéssiu cura de casa vostra, de la vostra comunitat, no fos cas que perdéssiu bous i esquelles. Els uns per demagògia, els altres per incompetència, o per supèrbia, o ambigüitat, o servilisme, o distanciament, etc., o tot alhora.

Regeneració política i independència, perquè "l'únic remei a l'actual situació de Catalunya és que es converteixi en un Estat propi, i per fer-ho [Carretero] recorda que només cal que es demani des del Parlament. Precisament, opina que la divisió ideològica no és entre les dretes i les esquerres -'tal com s'ha vist amb el pacte entre PP i PSOE al País Basc'-, sinó entre 'unionistes i independentistes'. Per aconseguir aquesta independència, va afirmar que la seva associació té la mínima estructura possible però que es vol presentar a les eleccions al Parlament per aconseguir la majoria absoluta. 'Si no, considerarem que ha estat un fracàs', va assegurar."


7 comentaris:

Ferran ha dit...

Estic amb tu que aquest discurs d'en Carretero sona molt i molt bé. El risc és que, un cop més, en l'eventualitat que "el doctor" arribés a alguna cosa important, de nou decebés els qui se'l creguin. En portem tantes, de patacades, que no sé...

Tot i això, donat el que hi ha al Parlament ara mateix, no queda una altra que confiar que algú de fora hi pugui fer neteja. Sort a Carretero... i a tots!

marc ha dit...

I encara m'he deixat una altra cosa: un cop assolit l'objectiu, Reagrupament es dissol perquè una agrupació transversal no pot tenir una ideologia que agradi a tothom.

No es tracta d'un partit tradicional. Això s'ha d'explicar bé.

I si Reagrupament fa un pas en fals, adéu.

Miquel ha dit...

Hi ha una cosa, una, un detall molt petit en les formes en les que impulsa el seu moviment el doctor Carretero que no m'acaba de convéncer. Potser a algú li semblarà una minúcia però a mi m'ha cridat l'atenció...Aviat en faré un reflexió al meu racónet. D'altra banda coincideixo amb el que escrius aquí, cada cop som més aprop de la cruïlla sense retorn.

reflexions en català ha dit...

Miquel,

Home, podries donar-me una pista, hehe.

Estarem atents.

Miquel ha dit...

Ja ho he fet...Ara que ningú em vulgui tallar el cap. haha

marc ha dit...

Ja t'he contestat. No tens raó, Miquel.

Miquel ha dit...

Gràcies Marc, ja he actualitzat el post... Per cert, t'he enviat un correu a dusming@msn.com amb una altra qüestió semblant.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...