dilluns, 24 d’agost de 2009

Flaixmarcs


Després de parlar una estona amb uns espanyols, m'he adonat que ells mai no podran dir déu n'hi do ni es faran malbé.


4 comentaris:

Ferran ha dit...

Deu n'hi do és una expressió fabulosa! De fet, ho és tant que fins i tot quan parlo castellà se m'escapa...

Núria ha dit...

M'agrada el déu n'hi do. Quan parlo en castellà també l'utilitzo. Una vegada em van preguntar què volia dir i després de rumiar els vaig dir que déu n'hi do volia dir... déu n'hi do. Ells s'ho perden!

marc ha dit...

Ferran,

És que precisament ahir se'm van escapar totes dues i no sabia com dimonis traduir-les. Ostres, mira que el tinc rovellat, el castellà. Culpa dels naZionalistes.

Núria,

És clar, 'déu n'hi do' vol dir 'déu n'hi do', o també 'dios le da'.

En tenim moltes i de molt bones i cal dir-ho de tant en tant perquè amb l'autoodi que tenim... Potser algun dia serem normals en l'àmbit lingüístic. De más verdes maduran.

David Gálvez Casellas ha dit...

D'acord. I què? On vols anar a parar? (Perdona, he tingut un dia llarg a l'oficina, tu ja m'entens...)Tota llengua té expressions idiomàtiques que li són pròpies i ens poden semblar d'entrada pràcticament intraduïbles. I lèxic propi. I una fonètica (o més). I normes sintàctiques específiques. Això no és un mèrit intrínsec de cap llengua, ni situaria aquesta llengua per damunt de cap altra. El "Déu n'hi do" és preciós, no t'ho negaré, però no ens fotem el xulos, eh? El espanyols poden dir un pessó d'expressions idiosincràtiques.

Salut, "companyer"!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...