dilluns, 31 d’agost de 2009

Nens del Pla


Seguint una mica l'exemple dels amics de Salvem Tost, ja fa temps que tenia ganes de penjar aquesta foto tan preciosa, i que fa unes setmanes vam publicar a Les Mesures, en un número que va causar furor al Pla. És una foto d'entre els anys 1940-1945, dels nens que anaven al col·legi del Pla. Amb l'ajuda del meu pare els hem anat identificant i aquí us els presento, perquè són entranyables. Malauradament, ja n'hi ha força de morts.


Fila superior, d'esquerra a dreta:

Pepe Montes, Tonet de ca l'Andreuet (Antonio Vilanova), Pepito de cal Farrer (Josep Guàrdia), Jaumet de cal Tontomet, Pere Cervós de cal Damià, Antonio de ca l'Andreu, Ton de cal Guillem (Antonio Obiols), Ermengol Sinfreu de cal Caup, Antonio Besolí, Pep de cal Biel (Josep Obiols), un noi de cal Franc que de cognom es deia Bossa, Tirs Roquet i Josep Joval de cal Paisán.

Segona fila, d'esquerra a dreta:

Sisquet de cal Xirimic (Francisco Fenés), Joaquín Joval de cal Paisán, Pepito de cal Ginestó (Josep Tarrés), Sebastià de cal Caubet, Peret de cal Xirimic (Pere Fenés), Ramon de cal Pòlita (Ramon Julià), Pere Roquet, Josep Majoral, Rossendo Roca de cal Tontomet, Paco del Cerro i Tirso Giraut.

Tercera fila, d'esquerra a dreta:

Ton de cal Pòlita (Antonio Julià), Juanito Erola de cal Llerola, Jaumet de cal Biel (Jaume Obiols), Josep Torrent de cal Bell-lloc (lo meu tiet), Jordi Lladós de ca l'Úrsula (lo meu pare), Pere Sinfreu de cal Caup, Rafel Cervós de cal Damià, José Puig àlies Pepet, Josep Garreta de cal Gravat, Pepito de cal Guillem (Josep Roquet), Ermengol Majoral.

Fila de baix, d'esquerra a dreta:

Manolo Montes, Joan Puy, Estevet de cal Babot (Esteve Moliné), Ton de cal Caup (Antoni Sinfreu), Ton Cervós de cal Damià, Tirso Majoral, Amadeu de cal Guillem (Amadeu Obiols), Jaumet de cal Farrer (Jaume Guàrdia), Josep Maria de cal Bell-lloc, o del forn, (Josep Maria Espar, cosí de la meva mare), Jordi Eroles, i Clemente i Pepe Pérez, dos germans vinguts d'Andalusia i que ara viuen a Andorra.

josefina

1 comentari:

Manel Montes ha dit...

Bones,

el Pepe Montes és el meu avi, m'ha fet gràcia veure'l aquí! Li he ensenyat i li ha fet molta il·lusió!

Salutacions,

Manel

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...