diumenge, 18 d’octubre de 2009

Fer pudor

Fa una estona, mentre navegava per les clavegueres de la Xarxa, que són prou profundes, m'he trobat aquest titular: "Laporta fa més pudor d’ànsia de poder que de catalanisme."

Home, estic convençut que al senyor Juan Tapia el catalanisme de debò li fa fàstic, però tanta gosadia m'ha estranyat. El Tapia diu que el catalanisme fa pudor? No m'ho crec. I si els de les clavegueres han fet una traducció marca de la casa?

No, l'enllaç ens porta a un article del TBO en la versió en català. Continuem investigant i, –ai, las!–, resulta que es confirmen les meves sospites però amb un autor dels fets de la mateixa casa de còmics: "[Laporta] huele más a ansia de poder que a catalanismo."

És evident que l'original és en castellà, segur que la Tapia escriu en castellà perquè a l'escola ens van ensenyar en castellà i tal. Després arriba la feina dels traductors automàtics i dels correctors. Vigileu, correctors, que podeu perjudicar l'empresa.

Encara que el català cada vegada s'assembla més al castellà (ja podem sentir frases com Oloren molt bé, aquestes flors), avui en dia no és el mateix oler a catalanismo que fer pudor de catalanisme.

Oi que no volies dir això, Tapia? No, valga'm déu.

5 comentaris:

Dessmond ha dit...

És que en Tapia fa pudor.

David Gálvez Casellas ha dit...

Em fa olor que sí! :D

L'home del sac ha dit...

Les clavegueres fan pudor, i l'e-bruticies i el TBO bastanta també.

marc ha dit...

Això ja put.

A mi també m'olora que sí.

Em comprometo a no baixar tan sovint a les clavegueres.

Lo gaiter de Maians ha dit...

Els gossos, i d'altres humans, quan ensumen que hi ha perill, quan oloren la inmediatesa dels contraris es posen en guàrdia, estan neguitosos. Aquesta és l'expliacació científica a les reaccions del'Orfeó Socialista. Són ells que oloren el perill, no que els altres facin pudor.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...