dimecres, 3 de febrer de 2010

Vegueries

Oh quina alegria tenir ordinador! He d'anar a llevar el nen, que ja és la seva hora, però no he pogut evitar seure davant del teclat un moment per dir-hi la meva sobre l'aprovació del projecte de llei de vegueries.

Em sembla tan però tan evident que s'ha fet única i exclusivament perquè vénen les eleccions! Que no podia ser més escandalós. Al desembre el conseller Ausàs diu que ho vol aprovar el 5 de gener. Els PSCs ni cas, hi ha tal rebombori en diverses comarques i entre diverses autoritats que diuen que s'aparca la cosa sine die perquè cal buscar el consens amb el territori. I va i l'aproven un mes després, sense fer soroll, i, fet preocupant des del meu punt de vista, sense haver resolt els problemes que planteja aquest tan apel·lat territori. "Ja s'ho faran", ha dit el govern. Molt bé, senyors, digne d'un govern com cal.

Però també volia parlar del paper de trista figura que per mi hi ha jugat Esquerra, en aquest procés. L'Ausàs es va atrevir a posar una data d'aprovació, i no només no li van fer cas sinó que es va haver de sentir dir que el text no estava "prou madur". Bufetada socialista en tota la cara. Ara que l'aproven, i que aquesta llei era una de les grans perles d'Esquerra per aquesta legislatura, no la surt a explicar ell a la roda de premsa sinó que ha fa el mateix Montilla!! (Els detalls són importants). Una altra bufetada. ¿¿Com voleu, Esquerra, que no pensem que si ICV és la marca blanca del PSC vosaltres en sou una espècie de marca grisa?? I el que és pitjor, marca grisa del PSC més espanyol. Quina bonica etiqueta que lluïu, nois.

I una altra cosa: el Montilla va dir que la creació de les vegueries no suposarà que hi hagi més funcionaris. Però si això ja passa ara!! Amb aquesta descentralització que han començat i de la qual tant presumeixen, algú pot negar que no hi hagi més gent que abans vivint de la mamella? Va home va!

josefina

4 comentaris:

Núria ha dit...

Aquest matí he escoltat el Basté. De moment, a la seva entrada de les vuit, ja ha dit que la vegueria del Pirineu era un nyap. Que la Val d'Aran i la Cerdanya no la volien, que el Baridà volia anar a part i que la gent de la Seu i Puigcerdà estaven enfrontats. Tu creus que tot el Pirineu està enfrontat o això és el que ell vol fer creure? Després ha entrevistat a l'Àngel Ros i el síndic d'Aran. Tots, el Basté, els tertulians i els dos entrevistats no volen la vegueria dels Pirineus. Clar, és que el Conseller és de la Seu, deien. Per a ells, el Pirineu és Lleida des de sempre i prou. D'aquí dalt, evidentment, no ha parlat amb ningú.
Això passa per fer les coses amb to electoralista.

L'home del sac ha dit...

Lo d'incloure la Val d'Aran dins d'una altra vegueria és una vergonya per Catalunya.
Com pot ser que els respectem tant poc?

Anònim ha dit...

El realment greu és que amb el tema de les vegueries els socialistes han col·locat això del que anomenen "govern metropolità". Un nyap inútil amb l'única funció d'assegurar-los el poder. Molt trist.

jordina ha dit...

És que ara el Pirineu ja és àrea metropolitana de Barcelona. No vau sentir la notícia aquella de les olimpíades? els esportistes poden competir a les pistes d'esquí, durant el dia, i dormir a Barcelona. Només es tracta de dues horetes de camí.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...