dilluns, 22 de març de 2010

flaixjosefinos anti-vivenda

Estic fins als nassos, FINS ALS NASSOS, que en català fem servir fins a la sacietat, i sense immutar-nos, i sense preguntar-nos si és correcte o no, el terme VIVENDA. Hòstia! (I perdó per la paraulota, però és una epidèmia que em repugna).

7 comentaris:

orl ha dit...

Doncs tens tota la raó, ni el diccionari de la GEC ni el de l'IEC no accepten vivenda...
És una de tantes paraules que ens han imposat i que hem acceptat.
A partir d'ara ja som un més a millorar la nostre parla.
T'has fixat en el cas d' "enganxina"

Jesús (Xess) ha dit...

Jo, que treballo al ram de l'habitatge social he de sentir dir als usuaris del tema, que generalment són d'aquells arribats a mitjans de segle passat i descendents, ja no vivenda, que la usen un fotimer, evidentment, sinó una cosa així com "habitash", és a dir, la pronúncia gairebé perfecta de com es diria en francès "habitage". Idioma tan summament fàcil com tothom sap respecte al castellà. Això si, de català ni un borrall ni ganes.

reflexions en català ha dit...

En català s'ha de dir 'vivengui', si pot.

marc

Anònim ha dit...

Si pot! Molt bo!

Noctas ha dit...

Vivenda, Vivenda, Vivenda....Ohhh Vivenda quina paraula més maca:)

GLÒRIA ha dit...

"sacietat" tampoc és una paraula correcta. Está clar que copia del "saciedad" castellà. Ignoro si hi ha la paraula adequada en la nostra llengua o bé si hem de dir "Estic fins els nassos de...".

josefina ha dit...

Potser "sacietat" aquí no sigui correcte, o sigui un calc del castellà com dius, però la paraula en sí existeix també en català: "estat del qui està sadoll", diu el GEC. Però de totes maneres, gràcies per l'apunt.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...